Μειωμένα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ για τις τρίτεκνες οικογένειες της Τρίπολης

Μειωμένα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ για τις τρίτεκνες οικογένειες της Τρίπολης

Ιούνιος 14, 2010 - 23:57

Μείωση 15% στα τιμολόγια του νερού για τις τρίτεκνες οικογένειες της Τρίπολης, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από αίτημα που υπέβαλε ο Σύλλογος των τριτέκνων προς το Δήμο Τρίπολης και αφού είχαν προηγηθεί συναντήσεις τόσο με το Δήμαρχο Τρίπολης όσο και με στελέχη της ΔΕΥΑΤ.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη 8/6/2010 στα ΜΜΕ της Αρκαδίας ο Δήμαρχος Τρίπολης Αλέξανδρος Κοτσιάνης και ο πρόεδρος των Τριτέκνων Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, έκαναν λόγο για μια σημαντική απόφαση που λαμβάνεται σε μια κρίσιμη περίοδο και που αναμένεται να ανακουφίσει οικονομικά τις τρίτεκνες οικογένειες και τα μέλη τους.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης μίλησε για μια συμβολική κίνηση που δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου. Αναφερόμενος στη δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΥΑΤ είπε ότι η επιχείρηση είναι σε θέση να κάνει αυτές τις μειώσεις διότι έχει γίνει νοικοκύρεμα με συστηματική δουλειά και πρόγραμμα.
Ο πρόεδρος των Τριτέκνων Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση της ΔΕΥΑΤ και τόνισε ότι οι τρίτεκνοι περιμένουν πολλά περισσότερα από το Δήμο Τρίπολης. Παράλληλα δήλωσε ότι παρά τη μείωση στα τιμολόγια του νερού, οι τρίτεκνες οικογένειες θα πρέπει να χρησιμοποιούν αυτό το πολύτιμο φυσικό αγαθό με μέτρο κάνοντας χρήση και όχι κατάχρηση.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρίπολης υπογράμμισε την άψογη συνεργασία που υπάρχει με το Σύλλογο των τριτέκνων και τόνισε ότι για να τύχει κάποιος αυτής της μείωσης θα πρέπει πρώτα να γραφτεί στο Σύλλογο. Αυτό όπως είπε γίνεται για να καταλάβουν όλοι ότι θα πρέπει να ενισχύουν τα όργανα που τους εκπροσωπούν και τα αιτήματα τους να υποβάλλονται συλλογικά και όχι μεμονωμένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση ισχύει άμεσα για τους τρίτεκνους που διαθέτουν ανεξάρτητη παροχή υδροδότησης ενώ για τους υπόλοιπους, που μένουν σε πολυκατοικίες, η μείωση θα γίνει σταδιακά αφού η ΔΕΥΑΤ θα εφαρμόσει πρόγραμμα ανεξάρτητων παροχών για την κάθε οικογένεια της Τρίπολης,
Οι τρίτεκνοι δικαιούχοι για να λάβουν τη μείωση του 15% θα πρέπει να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στη ΔΕΥΑΤ:
βεβαίωση μέλους από το Σύλλογο Τριτέκνων
1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
2. Υπεύθυνη δήλωση για ανεξάρτητη παροχή υδροδότησης
3. Ένα φωτοαντίγραφο παλιού λογαριασμού ΔΕΥΑΤ
Σύμφωνα με την απόφαση της ΔΕΥΑΤ η μείωση ισχύει για το τιμολόγιο οικιακής χρήσης και για τους τρίτεκνους που έχουν ανήλικα παιδιά έως 18 ετών, ή για παιδιά 25 ετών όταν αυτά σπουδάζουν ή είναι στρατιώτες, Η τελευταία κατηγορία των δικαιούχων θα πρέπει να υποβάλει ακόμα βεβαίωση σπουδών ή βεβαίωση στρατιωτικής θητείας αντίστοιχα.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο πρόεδρος των Τριτέκνων Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος δήλωσε ότι το αίτημα του Συλλόγου ήταν η μείωση να ισχύσει για όλες τις τρίτεκνες οικογένειες ανεξαρτήτως ηλικίας παιδιών, αλλά το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ αποφάσισε να κάνει τη μείωση μόνο σε αυτούς που θεωρούνται τρίτεκνοι από τη σχετική νομοθεσία.
Ο αγώνας για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των τριτέκνων και η προσπάθεια να εξομοιωθούν οι τρίτεκνοι με τους πολύτεκνους συνεχίζεται καθημερινά και σε όλα τα μέτωπα, δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων οικογενειών Τρίπολης και όμορων Δήμων Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις