Λύγισε στο 72ο λεπτό… Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 0-1

Λύγισε στο 72ο λεπτό… Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 0-1

Μάρτιος 14, 2010 - 18:58

Ο Αστέρας άντεξε μέχρι το 72ο λεπτό κρατώντας το μηδέν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, αλλά σε εκείνη τη φάση ο Λουκάς Βύντρα με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε το Ντεγκρά και χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Προηγήθηκε ατομική προσπάθεια του Νίνη από αριστερά, και πάσα του Λέτο προς τον σκόρερ.

Τέσσερα λεπτά μετά την επίτευξη του γκολ από τον Βύντρα, ο Αστέρας αναγκάστηκε να συνεχίσει –και να ολοκληρώσει τελικά τον αγώνα- με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φυτανίδης. Αυτή είναι η έκτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που ο Αστέρας τελειώνει παιχνίδι με παίκτη λιγότερο και η τρίτη φορά φέτος που αποβάλλεται ο Φυτανίδης.

Την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι δημιούργησε ο Παναθηναϊκός όταν στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο Καραγκούνης σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Ντεγκρά απέκρουσε εντυπωσιακά παραχωρώντας κόρνερ. Ο Αστέρας «απάντησε» σχεδόν αμέσως, καθώς στο 7ο λεπτό το διαγώνιο σουτ του Καρέρα έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζόρβα.

Ακολούθησαν δύο σουτ των Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 8’ και στο 18’ που απέκρουσε ο καλά τοποθετημένος Ντεγκρά. Την ίδια τύχη (μπλόκαρε δηλαδή ο τερματοφύλακας του Αστέρα) είχαν και τα σουτ των Κατσουράνη στο 23’ και του Σαλπιγγίδη στο 27’

Ο Αστέρας ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο, όταν το σουτ του Τσέζαρεκ στο 53ο λεπτό έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του, αλλά χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Ντεγκρά, που όποτε χρειαζόταν «καθάριζε» τις φάσεις.

Στο 60’ ωστόσο, ο Παναθηναϊκός πλησίασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, όταν μετά από κόρνερ του Λέτο από αριστερά, κεφαλιά του Κατσουράνη, η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, που δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από πολύ κοντά

Μετά το γκολ του Βύντρα στο 72’ και σε συνδυασμό με την αποβολή του Φυτανίδη τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι είχε έναν παίκτη παραπάνω και τελικά έφτασε στη νίκη επί του Αστέρα αναγκάζοντας μάλιστα τον προπονητή Νίκο Νιόπλια να δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου πόσο σημαντικό ήταν το νικηφόρο αποτέλεσμα στην Τρίπολη.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Λαδάκης, Καρντόσο (68' Λαμπρόπουλος), Καρέρα (63' Ρόκας - 84' Ρίος), Εντερ, Βίλτσες, Τσέζαρεκ
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ (62' Νίνης), Σπυρόπουλος (44' Μαρίνος), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (90' Μπιάρσμιρ), Λέτο, Σισέ

Δεν τα κατάφεραν οι έφηβοι
Έπειτα από ένα δυνατό και όμορφο κατά διαστήματα παιχνίδι, οι έφηβοι του Αστέρα (Κ-17) δεν τα κατάφεραν απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού και γνώρισαν τελικά την ήττα με 2-0 στο γήπεδο του Ρέντη.

Αστέρας: Μπραϊμλάρι, Ζήκος, Λάπατας, Προύτζος, Γκίτζιας, Φασούλης, Ντινιωτάκης, Αρώνης, Γκαϊδατζής, Ρουμελιώτης, Νικολίτσας. Έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο και οι Μάζης, Κυριακάκος, Μπάρλος, Κατσαρός, Μπέλτσος.

Σταύρος Κουκάκης

Ειδήσεις: