Θετικές εξελίξεις για τα έργα σε «Πετρινού» και «Άρεως» ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης

Θετικές εξελίξεις για τα έργα σε «Πετρινού» και «Άρεως» ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης

Ιούνιος 10, 2010 - 07:35

Άδεια προκειμένου να εργάζεται και πέραν του ωραρίου εργασίας έδωσε ο Δήμος της Τρίπολης στον εργολάβο της ανάπλασης της πλατείας Άρεως, όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κοτσιάνης. Αυτή η κίνηση έχει στόχο να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου το έργο ανάπλασης και για την Πλατεία Πετρινού, για την οποία υπάρχει εξασφαλισμένο ένα ποσό της τάξεως του 1.000.000 € και το έργο αυτό θα ξεκινήσει, όταν αναπροσαρμοστεί η σχετική μελέτη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Αλ. Κοστιάνης δήλωσε: «…Ένα από τα ευχάριστα γεγονότα που έρχονται για την πόλη μας, για το οποίο έγινε προσπάθεια από ορισμένους κακομαθημένους και κακοήθης να το χρεώσουν προσωπικά σ’ εμένα και αυτό δείχνει την ανεπάρκεια όσων κάνουν αντιπολίτευση όχι σ’ εμένα και τον Δήμο αλλά στην Πόλη τους, είναι ότι επιτέλους μετά από τέσσερα χρόνια έγινε το περίφημο Π.Ε.Π στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Και στο Π.Ε.Π αυτό εντάχθηκε η Πλατεία Πετρινού, με 1 εκατομμύριο ευρώ. Έτσι λοιπόν αντιλαμβάνεται ο κάθε Πολίτης ότι εμείς -και εγώ προσωπικά- όταν δίνω το λόγο μου στους συμπολίτες μου προσπαθώ να τον κρατήσω. Εάν δεν μπορώ να τον κρατήσω οφείλεται σε άλλους και όχι σ’ εμένα. Και το εξήγησα και θέλω να είμαι αυστηρός σ’ αυτό διότι αισθάνομαι αδικημένος. Και θέλω εσείς οι δημοσιογράφοι να τους μαζέψετε αυτούς τους κυρίους που λέγανε, ότι φταίει ο Δήμος που δεν έκανε εγκαίρως μελέτη. Εγώ Δήμαρχος και Γιατρός είμαι και δεν κάνω μελέτες. Εντάχθηκε λοιπόν 1 εκατομμύριο ευρώ, θα προσαρμοστεί και θα αναπροσαρμοστεί η μελέτη στα σημερινά δεδομένα διότι, δεν ισχύει η προκήρυξη του περασμένου Δεκέμβρη και θα προχωρήσουμε με όλη την γραφειοκρατία και την καθυστέρηση που προβλέπεται, να σπρώξουμε για να γίνει και αυτή η Πλατεία. Διότι είναι αμαρτία η Πόλη μας να μην έχει δυο – τρεις Πλατείες ή δυο – τρεις Πεζόδρομους να μπορεί ένας επισκέπτης να επισκέπτεται και να αισθάνεται ότι έχει ένα χαρακτήρα αυτή η Πόλη. Πολύ δε περισσότερο που με την δική μου Δημοτική Αρχή (μετά από 10 χρόνια, το 2000 είχαμε ξεκινήσει) το Μαλλιαροπούλειο υποτίθεται ότι έχει τελειώσει, μένει να γίνει ο υποσταθμός της ΔΕΗ και πρέπει εκεί που είναι το Μαλλιαροπούλειο να αναπλαστεί και η Πλατεία Πετρινού. Να υπάρχει ένα ωραίο κτίριο -όπως είναι το Μαλλιαροπούλειο- επάνω σε μια όμορφη Πλατεία.
Το άλλο θέμα που θέλω να πω -κι αυτό ως ευχάριστο γεγονός- και για να διαψεύσω τις «Κασσάνδρες» και όλους αυτούς που φροντίζανε να σκανδαλολογούνε και να μιλάνε για τρωκτικά στο Δήμο Τρίπολης και να μιλάνε ακόμη για βούτυρο στο ψωμί του εργολάβου στην Πλ. Άρεως, είναι ότι ο εργολάβος σήμερα μου έστειλε έγγραφο όπου ζητάει από τον Δήμαρχο και θα του τη δώσω την άδεια, για να μπορεί να δουλεύει και μέχρι αργά το βράδυ. Ήδη εμείς επικοινωνήσαμε με την Αρχαιολογική Υπηρεσία για το αν μπορεί να δουλεύει και εκτός ωραρίου, έξω από το γνωστό καθιερωμένο Δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο. Κάποτε οι επιχειρηματίες και αυτή η Πόλη, πρέπει να κάνει ανάπτυξη. Έτσι λοιπόν θα του δώσω άδεια να δουλεύει ο εργολάβος και εκτός ωρών εργασίας και δεν πειράζει, ας ενοχληθούν κάποιοι. Ας χάσουν και τον μεσημεριανό τους ύπνο όπως το χάνουμε κι εμείς, για να γίνει κάτι καλό στην πόλη μας.»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: