Στο Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Τρίπολης εντάχθηκε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Στο Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Τρίπολης εντάχθηκε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Μάιος 27, 2009 - 12:15

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εντάξει στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Τρίπολης που ασχολείται με δράσεις πολιτικής προστασίας την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, οι οποίοι σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 109/3-5-2009 έγγραφο τους επιθυμούν να συνεργαστούν με τον Δήμο και να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια του για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Η Ε.Ο.Δ. είναι μη κυβερνητική οργάνωση, είναι ενταγμένη στο μητρώο της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας με αριθμό 14/01, έχουν εξειδικευμένα στελέχη με συνεχή ενημέρωση, έχουν παρακολουθήσει το Σεμινάριο που οργάνωσε ο Δήμος «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» και η προσφορά τους σε θέματα πολιτικής προστασίας είναι γνωστή και δεδομένη.
Ο Δήμος Τρίπολης με την ένταξη της ομάδας στο Σ.Τ.Ο. αναλαμβάνει τον εξοπλισμό της ομάδας με υλικά που έχει ήδη προμηθευτεί και θα χρησιμοποιηθούν στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που προκαλούνται από δασικές πυρκαγιές και γενικότερα σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας. Τα υλικά αυτά θα βρίσκονται σε χώρο του Δήμου (παλαιό Δημαρχείο) που θα παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό και θα φυλάσσονται εντός μεταλλικών ντουλαπών που έχουν ήδη προμηθευτεί.
Επειδή, πολλά από τα υλικά είναι αναλώσιμα (φόρμες, επινότιοι πυροσβεστήρες, γάντια κ.α.), ο Δήμος θα αναλαμβάνει την αντικατάσταση τους με νέες προμήθειες καθώς και την κάλυψη των εξόδων κίνησης που θα προκύπτουν από τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του Σ.Τ.Ο.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις