Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον Ιούλιο

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον Ιούλιο

Ιούλιος 14, 2009 - 12:19

Η ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» παρουσιάζει το έργο «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» την Κυριακή 19 Ιουλίου 2009 και ώρα 21:00μ.μ. στο Θέατρο του Παραλίου Άστρους σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους και μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου, με τον Βασίλη Τσιβιλίκα και τον Γιώργο Κωνσταντίνου.

Οι Θεσμοφοριάζουσες είναι μια κωμωδία φιλολογική, λογοτεχνική, δηλαδή σατιρίζει τα φιλολογικά, ποιητικά, και θεολογικά ήθη της εποχής του Πελοποννησιακού πολέμου. Η κωμωδία γράφτηκε την εποχή που η δημαγωγοί κατόρθωσαν να πείσουν παραπλανώντας τον Δήμο να απαγορεύσει στους κωμικούς ποιητές να σατιρίζουν πολιτικά πρόσωπα ονομαστικά .
Η Αριστοφανική πένα είχε αποδειχτεί ανηλεής απέναντι στην πολιτική φαυλότητα, τη συναλλαγή την πολεμοκαπηλία. Οι δημαγωγοί έβαλαν φρένο σε αυτή την τακτική κι έτσι οι ποιητές κατέφυγαν σε θέματα ουτοπικά, ανώδυνα, φιλολογικά.

Στις Θεσμοφοριάζουσες η σάτιρα είναι η πιο ήπια και απλώνεται σε δυο πλευρές από τη μια σατιρίζεται ο Ευριπίδης ως ποιητής ανανεωτής, ρεαλιστής και προσγειωμένος, κριτικός και άθεος και από την άλλη ξεσκεπάζονται όλα τα ελαττώματα των γυναικών μέσω τάχα της κριτικής του Ευριπίδη. Αν υπάρχει κάποια δυσκολία σήμερα στην παρακολούθηση της κωμωδίας, αυτό έγκειται στο γεγονός ότι ο Αριστοφάνης κάνει παρωδία των γνωστών στο τότε κοινό τραγωδιών του Ευριπίδη. Αυτό λέγεται παρατραγωδία. Έγκειται, λοιπόν στον μεταφραστή να βρει τις αναλογίες και να ανταποκριθεί στην πρόσκληση να συμπληρώσει τα κενά και τα αδιέξοδα.
Για περισσότερες φωτογραφίες πληροφορίες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να επισκέπτεσθε και την ιστοσελίδα του θιάσου www.peroke.gr

* Τιμή Εισιτηρίων κατ’ άτομο: 15 € φοιτητικό – παιδικό και 23€ γενική είσοδος

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009 Οροπέδιο Πάρνωνα – Θέση Προφήτη Ηλία Σίταινας
Γιορτές Πάρνωνα 2009
«στα μονοπάτια του Πάρνωνα, στα ακρόριζα της ψυχής μας
τα όνειρά μας σμίγουνε και στήνουν πανηγύρι»
Μουσική Βραδιά με παραδοσιακό και λαϊκό τραγούδι στο οροπέδιο του Πάρνωνα – Θέση Προφήτη Ηλία. Ελάτε να κατασκηνώσουμε μαζί, να ενημερωθούμε για τον Πάρνωνα, να περπατήσουμε στα μονοπάτια του, να τραγουδήσουμε και γιορτάσουμε κάτω απ’ τα αστέρια!
Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009 22:00 Αγιάννης Κυνουρίας

Οι Απόντες στον Αγιάννη
Ο Πανθυρεατικός Α.Ο. Άστρους θέλοντας να συμβάλλει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής διοργανώνει το Σάββατο 25 Ιουλίου και ώρα 22:00μ.μ. μουσική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του χωριού με το μουσικό συγκρότημα Απόντες, με ρεπερτόριο από το ροκ και το λαϊκό τραγούδι έως την παραδοσιακή ελληνική μουσική, το συγκρότημα διαψεύδει για άλλη μια φορά το όνομά του.
Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή - Σάββατο 24 - 25 Ιουλίου 2009 Βέρβενα Κυνουρίας
Διήμερες εκδηλώσεις του εορτασμού, της επετείου της Αδελφότητος Βερβένων της Αμερικής, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο 24 - 25 Ιουλίου 2009 στο Τοπικό Διαμέρισμα Βερβένων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Πρόγραμμα
Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009
Ώρα 7:00 μ.μ. Μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Περιφορά εικόνας. Δημόσιος χορός στην πλατεία.
Σάββατο 25 Ιουλίου 2009
Ώρα 7:30 π.μ. Θεία λειτουργία. Ώρα 10:30 π.μ. Συγκέντρωση επισήμων στην εκκλησία και μετάβαση στο μνημείο του ΕΡΜΗ. Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αποβιωσάντων μελών – ευεργετών της Αδελφότητος Βερβένων. Κατάθεση στεφάνων - Εκφώνηση πανηγυρικού - Απαγγελίες ποιημάτων - Απονομή Βραβείων σε αριστεύσαντες μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου.

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009 22:00 Άστρος Κυνουρίας
Μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο, στην κεντρική πλατεία Άστρους.
Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος με τους συνεργάτες του, σε μια μουσική παράσταση εφ’ όλης της ύλης. Την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 10μ.μ., στην κεντρική πλατεία στο Άστρος, θα απολαύσουμε ένα απάνθισμα από το διαχρονικό ελληνικό τραγούδι με ειδικό αφιέρωμα στον μεγάλο Αρκά ποιητή Γκάτσο σε μουσική Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Μούτση κ.α.
Διοργάνωση: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.