Νέα τμήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, στους μετανάστες θα λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο στην Τρίπολη

Νέα τμήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, στους μετανάστες θα λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο στην Τρίπολη

Ιούλιος 05, 2009 - 03:47

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τα μαθήματα στα τμήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού στους μετανάστες του εκπαιδευτικού προγράμματος «Οδυσσέας» στο Νομό Αρκαδίας που οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπ.Ε.Π.Θ. και υλοποιεί το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.).Το έργο αυτό εντάσσεται στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπ.Ε.Π.Θ. και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι εκπαιδευόμενοι που ολοκλήρωσαν επιτυχώς φέτος το Α1 Επίπεδο διάρκειας 125 ωρών στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνεχίσουν τον κύκλο των μαθημάτων τους στο επίπεδο Α2 που διαρκεί 175 ώρες (150 ώρες ελληνικής γλώσσας και 25 ώρες ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού).Έτσι δύνανται οι εκπαιδευόμενοι να συμμετάσχουν στις εξετάσεις της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. για την απόκτηση πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Α2,απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος στη Ελλάδα.
Τα τμήματα μάθησης ξεκινούν το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα από το Σεπτέμβριο έως και το μήνα Απρίλιο και τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν.
Δυνατότητα συμμετοχής έχουν πολίτες της Ε.Ε., υπήκοοι Τρίτων Χωρών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους.Δε γίνονται δεκτοί οι παλλινοστούντες.
Γίνονται δεκτοί όλοι γενικά οι μετανάστες ανεξάρτητα από την εργασιακή τους κατάσταση και από τη ηλικία των 16 ετών και άνω.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους κάθε Τετάρτη 9.00-2.00 π.μ. στα γραφεία του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ναού Μεταμορφώσεως ,στην οδό Αλέου και Μεταμορφώσεως στην Τρίπολη.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις