Καταγγελίες για κακοδιαχείριση της περιουσίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Καταγγελίες για κακοδιαχείριση της περιουσίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Μάιος 04, 2010 - 14:51

Μετά από καταγγελίες για κακοδιαχείριση της περιουσίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, κατέθεσε την υπ΄αρ. 9629/03.05.2010 Ερώτηση και υπ΄αρ. 503/03.05.2010 Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στη Βουλή, προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
¨Δημοσίευμα της Εφημερίδας «Καθημερινή», στις 11.04.2010, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «παλαιότερη διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης νοίκιασε τμήμα πολυκατοικίας (τέσσερα εμπορικά καταστήματα και ένα διαμέρισμα) σε εμπορικό δρόμο, κάθετο της Ερμού, έναντι 1500 ευρώ το μήνα. Για να το πετύχει μάλιστα έκανε έξωση στους προηγούμενους ενοικιαστές, οι οποίοι πλήρωναν τα υπερδιπλάσια και προτίθεντο να πληρώσουν ακόμη περισσότερα για να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τους χώρους.»
Το εν λόγω ακίνητο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, βρίσκεται στην οδό Ερμού, τον εμπορικότερο δρόμο της χώρας, στον οποίο τα μισθώματα που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις που στεγάζονται εκεί, είναι τα έβδομα υψηλότερα σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως προκύπτει από την έρευνα της διεθνούς εταιρείας Cushma& Wakefield. Η ζήτηση στον εν λόγω δρόμο είναι ιδιαίτερα υψηλή και οι τιμές ενοικίασης ανέρχονται περίπου στα 300 ευρώ ανά τ.μ. .

Το ανωτέρω είναι ενδεικτικό της κακής διαχείρισης κληρονομιών που κατά καιρούς έχει καταγραφεί. Αποτελεί δείγμα κακής οργάνωσης αλλά και ασέβειας απέναντι στην κοινωνική προσφορά που θέλησαν να κάνουν κάποιοι συμπολίτες μας, με την κίνηση τους να δωρίσουν το ακίνητο αυτό στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Δεδομένου ότι διανύουμε τη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία των τελευταίων δεκαετιών, οφείλουμε – στο πλαίσιο της διαφάνειας και της λογοδοσίας απέναντι στους πολίτες - σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να δράσουμε συντονισμένα για μια πιο ορθολογική αξιοποίηση του δημοσίου πλούτου της χώρας

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Να απαντήσει ποια είναι τα ακίνητα που έχουν περιέλθει μέσω κληρονομιών - δωρεών στην ιδιοκτησία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

2. Να απαντήσει αντί ποιου μισθώματος σήμερα(αναλυτικά για το κάθε ακίνητο), έχει παραχωρήσει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης τη χρήση των ακινήτων που έχει στην κατοχή του, καθώς επίσης και αντί ποιού μισθώματος είχε παραχωρήσει τη χρήση τους στους προηγούμενους μισθωτές.

3. Να καταθέσει στη Βουλή τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, με τις οποίες αποφασίστηκε η παραχώρηση της μίσθωσης στους σημερινούς μισθωτές, καθώς και το ύψος του μισθώματος.

4. Να καταθέσει στη Βουλή τα μισθωτήρια συμβόλαια με τα οποία το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης έχει παραχωρήσει σήμερα τη χρήση των ακινήτων που έχει στην κατοχή του, καθώς και τα μισθωτήρια συμβόλαια με τα οποία είχε παραχωρήσει τη χρήση τους στους προηγούμενους μισθωτές.¨