Και φέτος κέρδισε τις εντυπώσεις το καρναβάλι της Μεγαλόπολης

Και φέτος κέρδισε τις εντυπώσεις το καρναβάλι της Μεγαλόπολης

Φεβρουάριος 18, 2010 - 08:39

Με την καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση στις οδούς Κολοκοτρώνη και Παπαναστασίου, από άρματα, μασκαράτες, και εκατοντάδες παρέες καρναβαλιστών, το απόγευμα της Κυριακής, κορυφώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Μεγαλόπολη.

Την ίδια ημέρα, ακολούθησε Χορευτικό πρόγραμμα με DJ και δρώμενα με ζογκλέρ.
Η τελετή Λήξης των αποκριάτικων εκδηλώσεων περιελάμβανε μια πομπή καρναβαλιστών με αναμμένες δάδες που συνόδευσαν τον Καρνάβαλο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου κάηκε. Ακολούθησε, ρήψη πυροτεχνημάτων.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκίνησαν στη Μεγαλόπολη από την Τσικνοπέμπτη. Μία ημέρα πριν τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, (Σάββατο 13 Φεβρουαρίου), στην κεντρική Πλατεία έγινε το Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού και διάφορα δρώμενα με μάγο, κλόουν και ξυλοπόδαρο.
επίσης, έγινε η αναβίωση του αποκριάτικου εθίμου ανάμματος φωτιάς, παραδοσιακό γλέντι με χειροποίητα ζυμαρικά από τα μέλη του ΚΑΠΗ, παραδοσιακό βραστό, άφθονο κρασί και τέλος συναυλία με το παραδοσιακό συγκρότημα του Τάκη Μπαλάση. Να σημειωθεί ότι η έναρξη του χορού έγινε από τον Χορευτικό Όμιλο Μεγαλόπολης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

Μπούρας Παναγιώτης (Δήμαρχος Μεγαλόπολης)
«…Το 15ο Καρναβάλι Μεγαλόπολης είναι γεγονός, κόντρα στις καιρικές συνθήκες. Ζούμε μία ημέρα κεφιού, διασκέδασης, αυτοσαρκασμού και πιστεύω ότι πλέον το Καρναβάλι της Μεγαλόπολης, έχει γίνει θεσμός και θα συνεχίσει όπως πάντα και τα επόμενα χρόνια. Αρκετός κόσμος μας έχει επισκεφτεί σχεδόν απ΄όλη την Πελοπόννησο καθώς και εθελοντές που συνεισφέρουν με την βοήθεια τους ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό που βλέπετε σήμερα. Την βοήθεια τους προσέφεραν ακόμα και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της παρέλασης που ήταν τα Σχολεία, τα Σωματεία, το Κ.Α.Π.Η και διάφοροι άλλοι Σύλλογοι της Μεγαλόπολης και όχι μόνο. Ενώ η συμμετοχή των πληρωμάτων είναι περίπου πάνω από 800 άτομα και έδωσαν όλο τον καλύτερο εαυτό τους, για να γίνει αυτή η Καρναβαλική παρέλαση. Είναι θεσμός πλέον και δεν αλλάζει.. θα πρέπει αυτόν τον θεσμό να τον αγκαλιάσουμε όλοι πιο πολύ τόσο από τον Δήμο, όσο και από όλους τους Μεγαλοπολίτες.»

Φουσέκης Γιάννης (Δήμαρχος Φαλαισίας)
«…Συμμετέχουμε σ΄ένα Καρναβάλι που μέσα από αντίξοες καιρικές συνθήκες δείχνει ότι μεγαλώνει από την συμμετοχή του κόσμου. Έχει γίνει θεσμός και είναι ένα από τα καλύτερα που έχουν γίνει στην Αρκαδία. Εμείς ως Δήμος Φαλαισίας συμμετέχουμε όλα αυτά τα χρόνια είτε με πληρώματα, είτε με τους Δημότες μας δίνοντας τον έντονο παλμό για την επιτυχία των εκδηλώσεων.»

Μιχόπουλος Κώστας (Δήμαρχος Γόρτυνος)
«…Συγχαρητήρια στον Δήμο Μεγαλόπολης που συνεχίζει αυτήν την παράδοση που ξεκίνησε εδώ και χρόνια για την ψυχαγωγία όλων των κατοίκων. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις μας βγάζουν από την καθημερινότητα και αυτό είναι υγεία προς όλους τους κατοίκους.»

Τσιριγώτης Σπύρος (πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης)
«…Αισθάνομαι όπως κάθε Δήμαρχος ενθουσιασμό, μιας και από την θητεία μου ως Δήμαρχος πριν από 15 χρόνια, δώσαμε μεγάλη αγάπη για το Καρναβάλι της Μεγαλόπολης που το πρωτοξεκινήσαμε και έτσι σήμερα έχει γίνει ένας σημαντικός Πολιτιστικός θεσμός για την περιοχή μας. Εύχομαι να συνεχίζει όπως κάθε χρόνο το καρναβάλι έτσι ώστε, να τονώνουμε το ηθικό αυτών των ανθρώπων που συμμετέχουν και δίνουν το παρόν κάθε χρόνο. Είμαι υπερήφανος και ευτυχισμένος.»

Μπαλάσης Γιώργος (Αντινομάρχης Αρκαδίας)
«…Να συγχαρώ τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης για την άρτια οργάνωση που είχε όπως κάθε χρόνο και η παράδοση όπως βλέπετε συνεχίζεται και ευχόμαστε χρόνια πολλά, καλή διασκέδαση και καλή Σαρακοστή σε όλους τους απανταχού Αρκάδες.»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις