Γ. Μπανιάς: «Στο μέλλον θα υπάρξουν κοινωνικές εντάσεις»

Γ. Μπανιάς: «Στο μέλλον θα υπάρξουν κοινωνικές εντάσεις»

Μάρτιος 31, 2010 - 08:20

Στην Τρίπολη βρέθηκε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς, με αφορμή εκδήλωση για τον Όθωνα Τσαμπλάκο, που διοργάνωσαν ο ΦΟΤ και ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας.
Με δηλώσεις του, ο Γιάννης Μπανιάς έκανε κριτική στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει, λέγοντας ότι «δεν θέλησαν να βάλουν χέρι στους Τραπεζίτες και σε εκείνους που φοροδιαφεύγουν και βάζουν την επαχθέστερη φορολογία στον Ελληνικό Λαό».

Επισήμανε ότι υπάρχει αύξηση του πλούτου και ότι η Κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει σε αναδιανομή πλούτου προς όφελος των εργαζομένων.
Χαρακτήρισε την Κυβέρνηση ως «δέσμια του μεγάλου κεφαλαίου» για το οποίο είπε ότι «στήριξε και στηρίζει το ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα είπε ότι «το κεφάλαιο εξυπηρετείται από την επιβολή αυτών των μέτρων από μία κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται σοσιαλιστική».
«Αυτά τα μέτρα δεν είναι αναγκαστικά» είπε ο κ. Μπανιάς και προσέθεσε ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος.
«Επειδή βοά ο τόπος από σκάνδαλα και έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες, προσπαθούν να εμφανίσουν νέα προσωπεία. Μην ξεχνάμε όμως ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξαν ππρωτοκλασάτα στελέχη των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων. Και σήμερα κάνουν ότι δεν γνωρίζουν..» είπε ο κ. Μπανιάς.
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι κοινωνικές εντάσεις θα υπάρξουν στο μέλλον και είπε ακόμα ότι «ο Ελληνικός λαός πρέπει να ανατρέψει με την μαζική αγωνιστική του παρουσία αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: