Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τον «Καλλικράτη» ζητούν 13 Δήμαρχοι στην Αρκαδία!

Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τον «Καλλικράτη» ζητούν 13 Δήμαρχοι στην Αρκαδία!

Μάιος 19, 2010 - 00:52

Επιστολή προς την ΤΕΔΚΑ (κοινοποιείται ακόμα στο Υπουργείο Εσωτερικών , τους βουλευτές και την ΚΕΔΚΕ) έστειλαν 13 Δήμαρχοι και ο Πρόεδρος της κοινότητας Κοσμά.
Εκεί αναφέρουν:
«Βρισκόμαστε ήδη στο στάδιο της διαβούλευσης του προσχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και όπως σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας γίνονται διαδικασίες δημιουργίας προτάσεων.

Στα πλαίσια αυτά καθώς και στα πλαίσια του αρχικού κειμένου διαβούλευσης για το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», υπάρχουν και έχουν αποσταλεί αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων του Ν. Αρκαδίας, παράλληλα έχουν γίνει διαδικασίες από την ΤΕΔΚ του Νομού.
Συγκεκριμένα, έγινε Γενική Συνέλευση, με θέμα τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και το αρχικό κείμενο που είχε δοθεί για διαβούλευση και καταγράφηκαν θέσεις κυρίως για το θεσμικό δευτερευόντως για το χωροταξικό, οι οποίες πρέπει να έχουν σταλεί στο Υπουργείο και αποφασίστηκε όταν έλθουν οι τελικές προτάσεις, του Υπουργείου για το χωροταξικό να γίνει Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τοποθετήσεις και λήψη απόφασης.

Ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. αμφισβητώντας την απόφαση αυτή υποστήριξαν ότι η απόφαση μιλούσε για σύγκλιση διευρυμένου Δ.Σ. της ΤΕΔΚΑ με συμμετοχή όλων των Δημάρχων.
Για την ομαλή λειτουργία της ΤΕΔΚ δεχτήκαμε αυτή την άποψη και έγινε μετά από πρόσκληση του Πρόεδρου διευρυμένο Δ.Σ. (με συμμετοχή των Δημάρχων) το οποίο κατέληξε κατά πλειοψηφία στην απόφαση αποδοχής της πρότασης του Υπουργείου για 7 Δήμους στο Ν. Αρκαδίας, με επισημάνσεις τόσο στο θεσμικό όσο και στο χωροταξικό.
Επισημάνθηκε ότι το όργανο είναι άτυπο, με βάση το καταστατικό, πλην όμως εφόσον δεχόμαστε ως απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, τη σύγκληση του προχωρήσαμε στη λήψη απόφασης, η οποία και πρέπει να διαβιβαστεί στο Υπουργείο.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΑ, προχώρησε στη συνέχεια σε σύγκλιση του ΔΣ στις 11/05/2010 και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για 4 Δήμους.
Είναι δικαίωμα του εκλεγμένου οργάνου της ΤΕΔΚΑ να έχει άποψη και απόφαση, η οποία είναι σεβαστή.
Δεν μπορεί όμως να αγνοήσει την καταστατική λειτουργία του θεσμού της ΤΕΔΚ αγνοώντας τις μέχρι τώρα αναφερόμενες διαδικασίες και να στείλει μόνο την άποψη του, χωρίς τις απόψεις Γ.Σ. και διευρυμένου Δ.Σ.
Ζητάμε άμεσα την σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με αποκλειστικό θέμα το χωροταξικό του προσχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ:
1. ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΑΣ
2. ΒΛΑΧΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ
3. ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
4. ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΙΡΙΤΙΔΑΣ
5. ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΥΡΟΥ
6. ΚΟΥΡΣΑΡΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΟΣ
7. ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ
8. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ
9. ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ
10. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΥΤΙΝΑΣ
11. ΤΣΑΓΓΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ
12. ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ
13.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΗΡΑΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΣΜΑ
1. ΜΠΑΜΠΑΔΗΜΑΣ»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: