Άρθρο- Απάντηση προς τον γ.γ. των Συμβασιούχων του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου

Άρθρο- Απάντηση προς τον γ.γ. των Συμβασιούχων του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου

Απρίλιος 17, 2010 - 10:43
15 σχόλια

Κύριε Καρατζιά,
αν θεωρείτε ότι με το άρθρο μου δείχνω εμπάθεια και εκφράζω προσωπική πικρία είναι δικαίωμα σας. Προσωπικά περιγράφω την τραγική πραγματικότητα που οι περισσότεροι γνωρίζουν. Δεν θα ήθελα να καταγγείλω εδώ με ονόματα, άτομα που δουλεύουν με βύσμα και μόνο στο ΠΕΛ. Μπορεί να πάρει τη νόμιμη οδό αυτό. Κάνατε λόγο για αξιοκρατικές προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ τις οποίες εμείς δεν αντιληφθήκαμε και δεν φταίτε εσείς γι αυτό προφανώς. Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή...

Τι δουλειά έχει κύριε Καρατζιά η προφορική συνέντευξη στους διαγωνισμούς αυτούς? Απ' όσο γνωρίζω αυτή την περίοδο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη με αριθμό 773/09 και ΦΕΚ 960/Γ/09 για τρεις θέσεις Ε.Τ.Ε.Π. σε Τμήμα της Κορίνθου. Μπορείτε να μου πείτε γιατί εξαφανίστηκε η προκήρυξη αυτή από την επίσημη ηλεκτρονική σελίδα του Φορέα? Μπορείτε να μου πείτε ποιοι έχουν προσκληθεί στη συνέντευξη και ποιοι απορρίφθηκαν και γιατί?(ο ΑΣΕΠ ΄τουλάχιστον έτσι κάνει). Μπορείτε να μου πείτε κατά πόσο οι θέσεις αυτές δεν είναι ήδη δωσμένες και η προκήρυξη φωτογραφική?Μπορείτε να μου πείτε που δημοσιεύονται τα ονόματα όσων προχώρησαν στη δεύτερη φάση, δηλαδή τη συνέντευξη?
Κύριε Καρατζιά μπορείτε επίσης να μας απαντήσετε για περσινή προκήρυξη του ΠΕΛ, η οποία απευθυνόταν στο Φορέα και όχι στο ΑΣΕΠ και υπήρχε ως δικαιολογητικό μοριοδοτούμενο η 4μηνη ανεργία, η οποία έδινε πάρα πολλά μόρια και εντελώς τυχαία μόνο ένα άτομο, το οποίο και προσλήφθηκε διέθετε 4 μήνες ακριβώς? Μπορέιτε ειλικρινά να μας πείτε ότι περσινές προκηρύξεις του ΠΕΛ για τμήματα της Τρίπολης δεν προορίζονταν αποκλειστικά για τους ήδη συμβασιούχους προκειμένου να ανανεώσουν? Τουλάχιστον αυτό είχε ισχυριστεί ο προηγούμενος Πρύτανης στην Αρκαδική Τηλεόραση. Υπάρχει το σχετικό απόσπασμα στο αρχείο του καναλιού.
Κύριε Καρατζιά μιλήσατε για ειδικευμένο προσωπικό με διδακτορικούς τίτλους. Μπορείτε να μας απαντήσετε γιατί προχτές βγήκε δημόσια ο νυν Πρύτανης και έκανε λόγο για ανειδίκευτο προσωπικό, απόφοιτοι του ΤΕΙ Ανθοκομίας, να εργάζονται ως Ε.Τ.Ε.Π. σε τμήμα ΑΕΙ της Καλαμάτας? Με ποιες ακριβώς γνώσεις θα ερευνήσουν τι? Το συγκεκριμένο Τμήμα απασχολεί 7 άτομα Ε.Τ.Ε.Π. σε κάθε Τομέα.Γνωρίζετε αυτό τι σημαίνει? Δεν νομίζω λοιπόν πως το πρόβλημα μου είναι ότι εσείς βολευτήκατε, ενώ εγώ όχι. Όσον αφορά το τι προσφέρατε εσείς λιθαράκι λιθαράκι σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, νομίζω ότι γνωρίζατε εξ' αρχής που θα εργαστείτε και με ποιες συνθήκες και κυρίως εις βάρος των άλλων. ΄Διότι σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε έχουμε και εμείς οικογένειες να θρέψουμε και να ζήσουμε. Και είναι τουλάχιστον αστείο στους αξιοκρατικούς διαγωνισμούς που εσείς πετύχατε και εμείς όχι, όταν μάλιστα είχαμε τα διπλάσια μόρια και βάλε από εσάς-όχι εσάς προσωπικά-. Να μας πείτε ακόμα όταν η φωτογραφική προκήρυξη ζητάει προυπηρεσία σε ερευνητικά προγράμματα που ακριβώς τη βρήκαν κάποιοι, μιας και είχατε πριν το ΠΕΛ. Μιλάω είτε για τις διοικητικές θέσεις που προυποθέτουν προυπηρεσία σε ΑΕΙ, την οποία έχετε εσείς αφού δουλεύατε εσείς είτε για Ε.Τ.Ε.Π. Να καταλάβουμε την ερευνητική προυπηρεσία για τα ετεπ, αλλά και και τα ΔΕ?Από που την έχουν?
Ακόμα τις υπηρεσίες σας δεν τις προσφέρατε αφιλοκερδώς και δεν νομίζω ότι τους διοικητικούς υπαλλήλους τους αφορά ειλικρινώς η σίτιση των φοιτητών, καθαριότητα κτλ, όπως δεν αφορά και τους διοικητικούς άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Αυτό είναι θέμα της Πρυτανείας, Πολιτείας κτλ κτλ. Απλά πρέπει να έχετε με το μέρος σας και αυτή τη μερίδα. Προσωπικά με αφορά και με ενδιαφέρει η αναξιοκρατία, το ότι παίζουν ορισμένοι με τις ελπίδες των νέων ανθρώπων και δεν χαίρομαι σε καμία περίπτωση με τη θέση που βρίσκεστε. Σκεφτείτε όμως πόσα άτομα που δεν κάνουν τίποτα καταλαμβάνουν θέσεις ανθρώπων που θα έπρεπε να δουλεύουν ήδη σε άλλες που χρειάζεται. Άλλωστε πάνω σε αυτό τοποθετήθηκε ο νυν Πρύτανης, επομένως επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα μου. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν μπορώ να ανακαλέσω τα όσα κατέθεσα. Λόγο σε όλες αυτές τις παράνομες προσλήψεις έχει πλέον ο Εισαγγελέας. Αφήστε λοιπόν τους λαικισμούς και τις βαρυγδουπες δηλώσεις και αναλογιστείτε και τις δικές σας ευθύνες για όλη αυτή την κατάντια.
Ευχαριστώ.

Κωνσταντίνα Παυλοπούλου


15 Σχόλια

βγαλτε ονοματα στη φορα κ.Παυλοπουλου,βγαλτε ονοματα ετσι ωστε να μην εχουν απαιτησεις...

Καταφερεσαι εναντιον των παιδιων που διεκδικουν να παραμεινουν στις δουλειες τους,επειδη εσυ μαλλον δεν ειχες τα προσοντα για να μπεις και βγαζεις ολο σου το κομπλεξ. Σου προτεινω να παρεις καμια εφημεριδα,να πας στις αγγελιες και να ψαξεις για καμια δουλεια. Υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας κυρία μου. Αυτα τα λέει κάποιος που εχει βιωσει στο πετσί του την εργασιακή ανασφάλεια που περιγραφουν οι συμβασιουχοί

ειδικευμένο προσωπικό στο κουτσομπολιο και το ξύσιμο! αν τολμάτε δώστε ενα ερωτηματολόγιο στους φοιτητές που σας ζούμε για αξιολόγηση. και μετά αν έχετε την μαγκιά ανακοινώστε τα αποτελέσματα!!! τους φοιτητές τους θυμάστε όταν απειλείτε καταστάσεις. όταν δεν κάνετε σωστά την δουλειά σας και ρεζιλεύετε τους κόπους των φοιτητών και των γονιών τους τοτε...τους ξεχνάτε? Προφανώς πλέον τα βύσματα σας δεν μπορούν να σας βολέψουν πλέον και θυμηθήκατε να αγωνιστείτε με τρόπο απαξιωτικό και χυδαίο! Η κοινωνία είναι μικρή ....και γνωρίζουμε την "ειδίκευση" σας...πραγματικά σε ποιον τα πουλάτε αυτα? πείτε τα σε κανέναν στο υπουργείο μήπως σας λυπηθεί... Δεν θα μείνετε άνεργοι..πληροφοριακά το καλοκαίρι ξεκινάει η επίδαυρος! θα χρειστούν τραγικούς για τους ρόλους!

εισαι εκτος θεματος εδω περιγραφεται ενα κοινωνικο προβλημα και συ λες αρλουμπες!!! Απο τους χαρακτηρισμους φαινεται ποσο ασχετος εισαι. Ευτυχως που κρατας την ανωνυμια σου,γιατι θα σου στελναμε στο σπιτι σου το αγαλματακι του πιο ασχετου ρολου. Ασχολησου με τιποτα αλλο!!!!

το παραπανω για σενα απευθυνεται

giati den apantate se auta pou leei i katagelousa???ti na peite?oti leei tin alitheia?terma ta psemata...

Συγχαρητηρια στους συμβασιουχους που μαχονται. Μην ακουτε κανεναν,συνεχιστε ετσι και στο τελος θα δικαιωθειται. Δυστηχως στην ζωη μας υπαρχουν και προβοκατορες!!!! Ολοι οι φοιτητες ειμαστε στο πλευρο σας. Δεν μπορει κανενας να μιλαει για εμας. Εχουμε αγωνιστει μαζι και συνεχιζουμε ετσι. Ολοι αυτοι οι εξυπνακιδες ηθελα να ξερα αν θα ελεγαν τα ιδια αν εργαζονταν στο Πανεπιστημιο. Διαμορφωνουν εικονα απο τον καναπε.Ας ερθουν μια βολτα απο το Πανεπιστημιο να δουν ποια ειναι τα προβληματα. Μας εχετε στηριξει και τωρα θα στηριξουμε εμεις εσας για τον δικαιο αγωνα που κανετε. Δυστηχως αυτη ειναι η Ελλαδα μας,δεν θελουμε να βλεπουμε τον διπλανο μας να προχωραει και θα καναμε τα παντα να του βαλουμε τρικλοποδια. Αυτες ειναι νοοτροπιες που πανε την χωρα μας πισω!!!!!

Να τους δωσουν και αποζημείωση !!!! Απολυόμενοι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου!!!

Να πω κατι που παρατηρησα στα λεγομενα της κυριας. Ποτε καποιος οταν δουλευει δεν το κανει εις βαρος καποιου αλλου που δεν δουλευει

Εγω θα απαντήσω στον κύριο που έκανε το δεύτερο σχόλιο: Υπάρχει και ιδιωτικός τομέας για όλους τους πρώην συμβασιούχους του Πανεπιστημίου. Τα χάλια του ΠαΠελ για το προχωπικό τα λένε οι ίδιοι οι Πρυτάνεις όταν βγαίνουν σε τοπικά κανάλια. ΑΣΕΠ και πάλι ΑΣΕΠ γιατι αυτο που ποναει σε αυτή τη χώρα είναι η αναξιοκρατία.

Ο νόμος παύλόπουλου έβαλε 150.000 συμβασιουχος (μετατροπή σε αορίστου) απο το παράθυρο. Εδω προκαλείται το κοινό αίσθημα/ερώτημα: ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ??? προφανώς γιατι δεν είχα βύσμα. Δεν έχουμε κάτι με τους συμβασιούχος του ΠαΠελ αλλά μην προκαλούν και την νοημοσύνη μας.

στο προκλητικό κυριο πιο κάτω: πάρε εσυ εφημερίδα γιατί το βύσμα σου δεν μπορεί να σε κρατήσει άλλο.

Μπράβο στην κα Παυλοπούλου και στον Κο Καρατζιά που μιλούν επώνυμα. Όταν έχει κάτι να πει κάποιος ή να κατηγορεί άλλους ή να λέει και την άποψη του, καλό είναι να το κάνει επώνυμα και να μην κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του internet. Μπράβο και στο site που δημοσιεύουν τέτοια άρθρα, ακούγονται και άλλες απόψεις και γίνεται κουβέντα.

H κα Παυλοπούλου μιλάει γενικά για το σύστημα και τις φωτογραφικές προσλήψεις. Δεν παει να κατηγορήσει με ονόματα το κόσμο

Συγχαρητήρια στη συντάκτρια της επιστολής και στην ιστοσελίδα. Ας μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι, αλλά τι να μας απαντήσουν όταν τα ίδια τα καταγγέλει ο νυν Πρύτανης, Περιφ., κτλ κτλ. Στο ΠΕΛ δουλεύουν άτομα που δεν χρειάζονται, ενώ λείπουν άτομα από θέσεις βασικές για τη λειτουργία του ΠΕΛ. Αυτά να διεκδικήσετε και όχι γιατί δεν σας ανανεώνουν τις συμβάσεις που απλά σας έταξαν κάποιοι ώστε να τους ψηφίσετε....