«Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο αντιμετωπίζει πολλά και μεγάλα προβλήματα»

«Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο αντιμετωπίζει πολλά και μεγάλα προβλήματα»

Απρίλιος 27, 2010 - 23:46

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο εγκαταστάθηκε ο νέος Διοικητής Παναγιώτης Παπαδόπουλος ο οποίος χθες έδωσε την πρώτη συνέντευξη του μαζί με τον Υποδιοικητή της 6ης ΔΥΠΕ Γιάννη Λαουδιά.
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι στο παρελθόν έχει διοικήσει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και έκανε γνωστό ότι κατάγεται από το Άκοβο Φαλαισίας

«Ήρθα για να βοηθήσω και να συνεργαστώ με όλο το προσωπικό και τους πολίτες για να βελτιώσουμε το ΕΣΥ, τη δημόσια υγεία που ιδιαίτερα έχουν τόση ανάγκη οι αδύναμοι πολίτες» τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος διοικητής ο οποίος –μεταξύ άλλων- δήλωσε ότι θα χαρεί να συνεργαστεί με τους ομογενείς Αρκάδες. Για το θέμα αυτό ο κ. Λαουδιάς είπε ότι «σύντομα θα υπάρξει τηλεφωνική επαφή και ραντεβού το καλοκαίρι, όταν θα γίνει το συνέδριο των ομογενών».
Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, ο Υποδιοικητής της ΔΥΠΕ παραδέχτηκε ότι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο αντιμετωπίζει πολλά και μεγάλα προβλήματα. Έκανε ειδική αναφορά στην έλλειψη προσωπικού, στο νέο ψυχιατρικό τμήμα, στα προβλήματα που προέκυψαν από τη μείωση των κρεβατιών, τα ράντζα στην παθολογική.
Ειδικά, για τα ράντζα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν κρεβάτια από το στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ανέφερε επίσης ότι στην επέκταση του τραυματολογικού προβλέπονται 32 νέες κλίνες που ίσως δώσουν λύση στο πρόβλημα της έλλειψης κρεβατιών.
Ο κ. Λαουδιάς είπε ακόμα ότι οι επιθεωρητές ήρθαν στην Τρίπολη, όμως δεν έχουν παραδώσει το πόρισμα τους, δηλαδή την έκθεση των επιθεωρητών υγείας. «Έχουν ασχοληθεί με όλα τα θέματα κτηριακά, προμηθειών και άλλα» είπε χαρακτηριστικά.
Ανέφερε επίσης ότι από το 2006 έπρεπε να είχε κλείσει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης ως προς το ασυλικό κομμάτι, ενώ τόνισε ότι «έχουμε δρομολογήσει το θέμα του ψυχιατρικού τμήματος στο παναρκαδικό νοσοκομείο, προχωρά το θέμα της επέκτασης του τραυματολογικού».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: