Αν. Λυκουρέντζος: «Η ΝΔ δεν λέει «όχι» σε εξεταστική για τα ομόλογα. Εσείς, στην Κυβέρνηση τολμάτε να κάνετε εξεταστική για το χρηματιστήριο;»

Αν. Λυκουρέντζος: «Η ΝΔ δεν λέει «όχι» σε εξεταστική για τα ομόλογα. Εσείς, στην Κυβέρνηση τολμάτε να κάνετε εξεταστική για το χρηματιστήριο;»

Ιούνιος 25, 2010 - 16:33
2 σχόλια

Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 144 του Κανονισμού της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσαν 128 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης των Ομολόγων, έγινε στη Βουλή, την Τετάρτη 23 Ιουνίου.

Το λόγο πήρε και ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: …Η Νέα Δημοκρατία δέχεται και αυτήν την Εξεταστική και οποιαδήποτε άλλη. Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση μας για να συζητήσουμε για όλες τις υποθέσεις. Λέμε «ναι», λοιπόν, στην Εξεταστική, διότι εμείς δεν έχουμε επιλεκτική σχέση με τη Δικαιοσύνη, ανάλογα με τις υποθέσεις επί των οποίων επιλαμβάνεται.
….Ποιες υποθέσεις στείλατε στη Δικαιοσύνη επί ημερών σας; Ποιές εξεταστικές επιτροπές κάνατε; Κάνατε για το χρηματιστήριο; Εδώ, δεν τολμάτε σήμερα να κάνετε για το χρηματιστήριο. Γιατί αλήθεια δεν έρχεται πρώτα η εξεταστική επιτροπή για το χρηματιστήριο και έρχεται αυτή την ομολόγων; Γιατί πού είναι οι ευθύνες; Εκεί που εντοπίζονται και με τις άλλες εξεταστικές, οι οποίες ευτυχώς λειτουργούν.
Και χαιρόμεθα που λειτουργούν οι εξεταστικές επιτροπές. Και να φέρετε και την άλλη για την οικονομία, να συζητήσουμε για την οικονομία, να δούμε για παράδειγμα ποιοί είναι εκείνοι που χρέωσαν τον ελληνικό λαό με τα βάρη των ελλειμμάτων των αστικών συγκοινωνιών. Ποιοι ακύρωσαν το νόμο για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα; Γιατί τότε αυτή ήταν η πολιτική κουλτούρα, την οποία διαμορφώνατε και οι πολιτικές θέσεις, οι οποίες υπηρετήσατε.
… Εδώ είμαστε, λοιπόν, για όλες τις εξεταστικές να συζητήσουμε, όπως ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς στην πρόσφατη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε και δήλωσε πράγματι να γίνουν όλες οι εξεταστικές. Όμως, για το χρηματιστήριο δεν βλέπουμε να επιδεικνύετε την ίδια ευαισθησία που επιδεικνύετε για τις άλλες.
Γι’ αυτό σας λέω στερείστε αξιοπιστίας για να απευθυνθείτε στον ελληνικό λαό και να πείτε ότι εσείς ηγείστε της προσπάθειας της κάθαρσης. Και ακυρώνετε μια εθνική συλλογική προσπάθεια, η οποία πρέπει να γίνει, απέναντι στο νοσηρό φαινόμενο της διαφθοράς. Διότι, όταν πολιτεύεστε με κομματικά κριτήρια, όταν προσπαθείτε μόνο να σπιλώσετε τους αντιπάλους σας, δεν έχετε ηθική δημοκρατική νομιμοποίηση. Ηθική δημοκρατική νομιμοποίηση θα διαθέτατε αν ήσασταν αμερόληπτοι, δίκαιοι, εάν τολμούσατε. Και δεν τολμάτε. Γιατί δεν τολμάτε;
Ακούω αριθμούς, τους οποίους επικαλέστηκε ο αξιότιμος κύριος Υπουργός και απορώ πώς τους επικαλείται. Λέει ότι είναι 200 εκατομμύρια ευρώ αυτά τα οποία δεν επέστρεψαν στα ταμεία, 250 είπε πριν από λίγο είναι η ζημιά. Πώς τους κάνετε αυτούς τους λογαριασμούς; Θα μας διδάξετε αυτά τα μαθηματικά να τα μάθουμε και εμείς ή έτσι βολεύει; Ενάμισι δισεκατομμύριο επενδύθηκαν, 3,5 δισεκατομμύρια τη βγάλατε τη ζημιά. Πώς γίνονται αυτά τα μαθηματικά; Έτσι είναι τα μαθηματικά της κομματικής προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ;
Για πείτε μας, πότε ζημιώθηκαν περισσότερο τα ταμεία; Μήπως με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, μαζί με ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες; Πόσα κεφάλαια είχαν επενδυθεί σε μετοχές;
…Βαριά κουβέντα, κύριε Υπουργέ, η λέξη «σκάνδαλο». Προσέξτε και εσείς και όλοι όταν τη χρησιμοποιείτε, διότι έτσι καταρρακώνεται ο δημόσιος βίος και έτσι επιτρέπετε σε αυτούς που εκπέμπουν λαϊκισμό να κυριαρχούν και να καλλιεργούν τα ένστικτα και όχι τη λογική του ελληνικού λαού.
Αλλά για να έρθουμε και επί του νομοθετικού έργου. Οι νόμοι ΠΑΣΟΚ, 2676/99, 2992/02, 3232/04 -σας εξήγησε και ο εισηγητής μας, κ. Τζίμας- είναι αυτοί οι οποίοι έδιναν τις δυνατότητες στα διοικητικά συμβούλια, χωρίς να υπάρχει άλλος έλεγχος, να αποφασίζουν. Δικοί σας νόμοι είναι. Διέψευσε κανείς, αυτό που ο κ. Τζίμας τεκμηρίωσε; Όχι! Παρόλα ταύτα, λέτε ότι φταίει η Νέα Δημοκρατία.
Και εσείς που είπατε ότι δεν συμμετείχατε στην αγορά κάποιου ομολόγου, αμφισβητείτε αυτούς τους νόμους και την δυνατότητα που είχατε να αποφασίσετε; Πείτε μας, είστε Υπουργός, αμφισβητείτε τη δυνατότητα την οποία είχατε, να αποφασίσετε με βάση αυτό το νομοθετικό πλαίσιο; Αλλά και εν συνεχεία τι κάνατε, για να αποκρουστούν αυτά τα φαινόμενα; Τίποτα δεν κάνατε.
… Θυμηθείτε το, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στο τέλος της διαδρομής, μετά από δύο, μετά από τρία, ενδεχομένως μετά από πέντε χρόνια, η βίβλος των υποθέσεων των εξεταστικών δεν θα αποδίδει ευθύνες σε πολιτικά στελέχη, σε πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα αποδίδει σε άλλους χώρους που πάντως δεν είναι της Νέας Δημοκρατίας.»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Νομίζω οτι πρεπει να κρατήσετε αποστάσεις απο όλους τους "Βολευτές" που κατάφεραν και έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση. Η καλύτερη αντίδραση είναι να βγούν τελείως απο την καθημερινότητα μας και κατ' επέκταση απο την "τζάμπα" δημοσιότητα και προβολή που τους προσφέρεται... Αναθεωρήστε την ύπαρξη της σελίδα σας παιδία...

Χρήστο πρέπει να αφήνουμε κάθε πλευρά να ακούγεται. Αν ακούγονται μόνο μπλε ή πράσινοι τότε χρωματιζόμαστε και εμείς...και εμείς δεν είμαστε με κανένα... Από την άλλη δεν μπορούμε να απαξιώσουμε το πολιτικό σύστημα και σίγουρα οι πολιτικοί καλώς ή κακώς επιρεάζουν τις ζωές μας. Πολλοί ενδιαφέρονται για τα πολιτικά και θέλουν να ενημερώνονται. Όλοι μας είμαστε απογοητευμένοι και τσαντισμένοι αλλά δεν είναι λύση η απαξίωση. Γιάννης