«Ξεκλείδωσαν» τα χρήματα από το λιγνιτόσημο - Έτοιμα 8 εκατ. ευρώ για έργα στη Μεγαλόπολη (vid)

«Ξεκλείδωσαν» τα χρήματα από το λιγνιτόσημο - Έτοιμα 8 εκατ. ευρώ για έργα στη Μεγαλόπολη (vid)

Φεβρουάριος 13, 2020 - 18:08
0 σχόλια

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα για το λιγνιτόσημο αναφέρθηκε σε σύντομη δήλωσή του την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.

Το «λιγνιτόσημο» είναι ένα ποσό του τζίρου της ΔΕΗ που αποδίδεται στις περιοχές που φιλοξενούν αντίστοιχες μονάδες.

Όπως έχει αναφερθεί και στην επιτροπή παρακολούθησης για τη διαχείριση και υλοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης, τα χρήματα που οφείλονται από τη ΔΕΗ είναι πάρα πολλά.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ΕΑΠ είναι η κατανομή του τέλους ανάπτυξης βιομηχανικών περιοχών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνιτικούς σταθμούς της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη όπου λειτουργούν τα εργοστάσια.

Ο κ. Νίκας ανακοίνωσε ότι από τις 5 Φεβρουαρίου έχουν κατατεθεί 8 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ για οφειλές του 2013 και του 2014.

Από αυτά, όπως ανέφερε, 4 εκατ. ευρώ είναι για τον δήμο Μεγαλόπολης και ένα μικρό ποσό για τον δήμο Γορτυνίας και τα άλλα 4 εκατ. ευρώ είναι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα 4 εκατ. ευρώ της περιφέρειας θα διατεθούν για έργα στην περιοχή της Μεγαλόπολης και για την υποστήριξή της, σε συνεργασία με τον δήμο

Υπολείπονται ακόμα 15 εκατ. ευρώ τόνισε ο περιφερειάρχης, τα οποία άμεσα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας σχετικά με το ποια έργα μπορούν να γίνουν για τη μεταλιγνιτική εποχή, ο περιφερειάρχης είπε ότι τα έργα θα φέρουν θέσεις εργασίας και θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή.

Εμπιστευτείτε μας, Μεγαλοπολίτες, θα μιλήσουμε με έργα και πράξεις

Μας στέλνουν 6 εκατ. ευρώ για μελέτες στην περιφέρεια, ανακοίνωσε επίσης ο κ. Νίκας κλείνοντας τη συνέντευξη.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Ξεκλείδωσαν» τα χρήματα από το λιγνιτόσημο


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.