Συνάντηση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με τους δημάρχους της Πελοποννήσου (pics,vid)

Συνάντηση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με τους δημάρχους της Πελοποννήσου (pics,vid)

Φεβρουάριος 13, 2020 - 18:39
7 σχόλια

Μετά τη σύσκεψη με τον περιφερειάρχη, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, συνάντησε τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου στο παλιό δημαρχείο της Τρίπολης την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.

Δήμαρχοι της περιφέρειας, αντιδήμαρχοι πολιτικής προστασίας και εκπρόσωποί τους, έδωσαν το «παρών» στην σύσκεψη και ενημερώθηκαν για το νέο νόμο που ψηφίστηκε προ ημερών και αφορά στην αναδιάρθρωση της πολιτικής προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ακόμα, αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για την θωράκιση της Πελοποννήσου από τους κινδύνους που εγκυμονούν ακραία καιρικά φαινόμενα και γενικότερα η κλιματική αλλαγή.

Ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί μεγάλο στοίχημα, αφού διαχρονικά υπήρχαν ζητήματα που πρέπει να θεραπευτούν και αυτό μπορεί να γίνει με την καινούργια εθνική δομή στην οποία την ώρα της κρίσης ένας θα πρέπει να συντονίζει τα πάντα.

Επίσης μίλησε για τα αντιπλημμυρικά έργα, τα σχέδια για την αντιμετώπιση των έντονων φαινομένων με στόχο την καλύτερη καθημερινότητα του πολίτη, την προστασία του δάσους, τη σημασία του εθελοντισμού και τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Η εγκύκλιος που αφορά την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων έχει αποσταλεί σε όλους του Δήμους και τις Περιφέρειες, ώστε ο καθένας να ξέρει τι πρέπει να κάνει

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς για το νέο νόμο στην συνέντευξη Τύπου ΕΔΩ

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνάντηση του γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με την ΠΕΔ


7 Σχόλια

Κ. Χαρδαλιά. Καλωσόρισες στην έδρα του Μοριά. Από την πρώτη κιόλας μέρα που διορίσθηκες στην θέση του Γ.Γ.Π.Π. σε παρακολουθώ ανελλιπώς και προσπαθώ να καταλάβω την σκέψη σου σχετικά με το σχέδιο σου για την Π.Π. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου της Π.Π. προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο δημιουργείς ένα νέο Π.Σ. διορίζοντας πρώην απόστρατους κατι παλιό, έναντι αμοιβής να ελέγχει το Π.Σ. αφαιρώντας έτσι βασικότερες αρμοδιότητες από την φυσική ηγεσία του Π.Σ. δημιουργώντας έναν κομματικό στρατό με αναξιοκρατία με ωραίο περίβλημα για κάλυψη. Αναρωτιέμαι γιατί δεν εμπιστεύεσαι αυτούς που εσύ

Εκρινες στις θέσεις Αρχηγού Π.Σ. , Υπαρχηγού κλπ , ή μήπως στις θέσεις εθνικού Διοικητή Π.Π. και 13 περιφερειαρχών συντονιστών δεν υπήρχαν νέοι επιστήμονες με γνώσεις σχετικές για την κλιματική αλλαγή την οργάνωση κλπ οι οποίοι είναι χρήσιμοι σε άλλες ποιο προηγμένες χώρες από εμάς. Τι δηλαδή ο κ. Παπαγεωργίου μαζί με τους λοιπούς είναι τόσο πολύ γνωστές του αντικειμένου θεωρούμενοι ως οι κατάλληλοι. Μην κρυβόμαστε. Δημιουργήσατε « αυτοφορακιδες» μεταφέροντας έτσι τις ευθύνες σε αυτούς προστατεύοντας τον εαυτό σας. Πολύ έξυπνο αλλά πολύ ανεύθυνο. Θα περίμενε κάποιος από εσάς να εγσκήψετε

Αν κάτι από τα παραπάνω είναι αναληθή σου θυμίζω και εν δεν είναι έτσι για πες μας στην σύσκεψη των Διοικητών Π.Υ. στην Πάτρα γιατι εξαιρέθηκαν ο Υποστράτηγος συντονιστής Π.Σ. και κάποιοι μη αρεστοί σε σας . Πέστε παλικαρίσια. Επειδή έχω κάθε δίκαιο να επιλέγω τους συνεργάτες μου , επιλέγω με καθαρά κομματικά κριτήρια προσκείμενη σε εμένα και την ΝΔ.

Συνέχεια στο δεύτερο. Να εγσκήψετε με σοβαρότητα στο θέμα ΓΓΠΠ φτιάχνοντας δομές στελεχομενες με επιστήμονες τόσο στον Α' βαθμό Τ.Α όσο και στον Β' βαθμό και όχι τον κάθε αντιδήμαρχο που δεν γνωρίζει ή τον κάθε απόστρατο για να τον βολέψετε βγάζοντας τον χρέος του κόμματος. Άφησε τους Πυροσβέστες να κάνουν αυτό που ξέρουν και που τόσα χρόνια το κάνουν με φιλότιμο ζήλο και αυταπάρνηση. Στάσου στο ύψος των περιστάσεων όπως πρέπει γιατι θα ΚΑΕΙΣ !!!!!

Έχεις κάθε δικαίωμα να επιλέγεις τους συνεργάτες σου . Αλλά μην μας το πουλάς κιόλας ότι οι κρίσεις γίνανε με αξιοκρατικά κριτήρια. Οι μισοί από αυτούς πήρανε δύο βαθμούς σε δύο μήνες . Αυτό το λες κανονικότητα; Που έκανες εφαρμογή του νέου σχεδίου νόμου που θα γίνονταν οι κρίσεις; Το Ν. 3 στο Π.Σ. τον έκανες Αρχιστράτηγο σε δύο μήνες Οκτώβριος Υποστράτηγος με απόφαση δικαστηρίου και Φεβρουάριος Αντιστράτηγος και έχει ασκήσει διοίκηση κατι μήνες ούτε καν χρόνο όπως προβλέπεται. Για πες μας ο Ν.2 επιχειρήσεων που και πόσα χρόνια έχει κάνει διοίκηση σε Π.Υ. μέχρι και οι προϊστάμενοι Π.Κ. έχουν

πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από αυτόν. Τον άλλο τον Υποστράτηγο που βοούν οι εφημερίδες. Δεν κράτησες ούτε τα προσχήματα. Βαθύ κομματικό κράτος. Στρατός . Εύγε!! Δεν τα γράφω για σένα αλλά για τον κοσμάκη που νομίζει ότι όλα έχουν γίνει με αξιοκρατία. Εύγε επιστροφή στην κανονικότητα!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.