Υποψηφιότητα των Ανθέων της Πέτρας για βράβευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Υποψηφιότητα των Ανθέων της Πέτρας για βράβευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ιούνιος 08, 2021 - 21:31
1 σχόλια

Τα Άνθη της Πέτρας υπέβαλλαν προσφάτως υποψηφιότητα για τα βραβεία της νέας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που φέρει το συμβολικό όνομα Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus (New European Bauhaus – ΝΕΒ). Το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους είναι μια διεπιστημονική πρωτοβουλία που λειτουργεί ως σημείο συνάντησης για τον σχεδιασμό μελλοντικών τρόπων ζωής, στο σημείο συνάντησης της τέχνης και του πολιτισμού με την κοινωνική ένταξη, την επιστήμη και την τεχνολογία. Ο Διαγωνισμός αναζητά καλές πρακτικές από την Ευρώπη που αποτυπώνουν τις αξίες του ΝΕΒ για αισθητική, λειτουργικότητα, βιωσιμότητα, συμπερίληψη.

Τα πρότζεκτ των Ανθέων της Πέτρας που υποβλήθηκε στον διαγωνισμό φέρει τον τίτλο «Γιορτές της Πέτρας» και περιλαμβάνει το σύνολο των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών πρωτοβουλιών που υλοποιήθηκαν στην τριετία 2017 -2019 στο πλαίσιο των ετήσιων Γιορτών της Πέτρας . Η κύρια ιδέα του πρότζεκτ ήταν η διάσωση της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας, η διασύνδεσή της με τις τοπικές κοινωνίες και η συσχέτισή της με τις πολύπλευρες εκφάνσεις της τοπικής πολιτιστικής ταυτότητας.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Θα τους πάλευε μια αντίστοιχη υποψηφιότητα του Δήμου Τρίπολης με το πρότζεκτ "ακόμη μια ευκαιρία" προς τα τσογλάνια που κάνουν τους τοίχους της πόλης σαν τα μούτρα τους

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.