Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Επισκοπή Τεγέας (pics,vid)

Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Επισκοπή Τεγέας (pics,vid)

Απρίλιος 17, 2024 - 14:59
3 σχόλια

Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» υποδέχθηκε την Πέμπτη 17 Απριλίου 2024 η Τεγέα.

Μία μέρα μετά την τελετή Αφής που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 16/4 στην Αρχαία Ολυμπία, η Ολυμπιακή Φλόγα ταξίδεψε στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στην Επισκοπή από όπου πάρθηκε η απόφαση για την τέλεση της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας στις 17 Μαίου του 1934.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση της αφής της φλόγας και της οργάνωσης της λαμπαδηδρομίας, τέθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη 22 Μαΐου 1934 από τον Ελληνολάτρη καθηγητή Carl Diem της χώρο Επισκοπής όπου τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ( Δ.Ο.Ε ) βρέθηκαν μετά από πρόσκληση του τότε δημάρχου Τριπόλεως Θ. Πετρινού, και του Τεγεατικού Συνδέσμου για επίσημο γεύμα.

Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος με την υποστήριξη και υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρίπολης υποδέχθηκε με κάθε επισημότητα την Ολυμπιακή φλόγα στο Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στο χώρο της Ολυμπιακής πλάκας παρουσία του π. Ευρωπαίου Επιτρόπου Βουλευτή Ηλείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ακόμη, υπήρξε αντιπροσωπεία επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Κ. Μανδρώνης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Μ. Σκαντζός, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι δήμου Τρίπολης, φυσικά ο πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου κ. Β. Ψυχογίυος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Ενωμένοι Μπροστά» κ. Γιάννης Σμυρνιώτης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από το Δημοτικό Σχολείου Σταδίου Τεγέας, το Γυμνάσιο Τεγέας, το Λύκειο Τεγέας και το 3 ο Λύκειο Τρίπολης καθώς και η μεικτή χορωδία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος

Η φλόγα έφτασε στον χώρο της εκδήλωσης με τους λαμπαδηδρόμους και άναψε στο βωμό της Τεγέας. Στην συνέχεια έγινε ανάκρουση του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου και του Εθνικού Ύμνου του Παρισίου και η φλόγα αναχώρησε για την Τρίπολη, όπου έγινε και η επίσημη τελετή υποδοχής.

Να αναφέρουμε ότι μέχρι τις 26 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

Video: 

ArcadiaPorta.gr Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Τεγέα


3 Σχόλια

μου άρεσαν όπως αποδόθηκαν οι εθνικοί ύμνοι, και πιο πολύ μου άρεσε ο εθνικός ύμνος του Παρισιού που δεν τον είχα ξανακούσει

Ευτυχώς που γίνεται και καμία τέτοια εκδήλωση και ο τεγεατικος καθαρίζει το πάρκο και τα αρχαίο.....γυμνοσαλιαγκες....φτιάξτε ρε το χώρο να πηγαίνει ο κόσμος....μπεεεεεε!!!!!

Δεν υπήρχε Ολυμπιακή φλόγα στην πρώτη διοργάνωση του 1896 στην Αθήνα, ούτε στις επόμενες. Πρωτοεισήχθη το 1928 στο Άμστερνταμ. Δεν έγινε όμως μεταφορά της από την Αρχαία Ολυμπία. Απλώς η φλόγα άναψε επιτόπου. Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και η μεταφορά της στον τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων μέσω λαμπαδηδρομίας, τελέστη για πρώτη φορά και καθιερώθηκε στη σύγχρονη εποχή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936. Από τότε η Αφή της Ολυμπιακής φλόγας και η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, έγιναν θεσμός.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.