Ξεκινάει και πάλι η 3η μονάδα της Μεγαλόπολης

Ξεκινάει και πάλι η 3η μονάδα της Μεγαλόπολης

Αύγουστος 08, 2021 - 21:47
4 σχόλια

Αύριο Δευτέρα 9 Αυγούστου ο διαχειριστής του συστήματος θέτει σε λειτουργία και πάλι την 3η μονάδα της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.

Θυμίζουμε ότι η μονάδα 3 μπήκε σε λειτουργία και πριν μια εβδομάδα.

Η μονάδα 3 είχε τεθεί εκτός ηλεκτρικού συστήματος εδώ και αρκετούς μήνες με τις αποφάσεις για απολιγνιτοποίηση, τώρα που το σύστημα δεν έχει εφεδρείες αναγκάζονται να την βάζουν πάλι.

διαβάστε σχετικό άρθρο:

Ζήτω η απολιγνιτοποίηση – Ξεκινάει η 3η μονάδα της Μεγαλόπολης που έχει τεθεί επίσημα εκτός συστήματος από τον Μάρτιο!!

Πηγή:https://kafeneio-megalopolis.gr/

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Με τις ΑΠΕ να καλύπτουν 4 φορές τη ζήτηση σε ρεύμα της Πελοποννήσου, βάζουμε μπροστά την 3 της ΔΕΗ. Και δεν ντρέπετε κανείς. Ούτε Πρωθυπουργός, ούτε Υπουργοί, ούτε Περιφερειάρχης, ούτε Δήμαρχος.

@ 00:26 αμφισβητώ τα περί ΑΠΕ που λες, αλλά πέραν αυτού η Μεγαλόπολη σαν κόμβος παραγωγής ρεύματος δεν έγινε για να καλύπτει μόνο τις ανάγκες της Πελοποννήσου.

Είναι ευθεία αναγνώριση ότι χρειάζεται ο λιγνίτης (ή άλλη θερμική μονάδα) για να στηρίξει ένα ταλαίπωρο σύστημα ενέργειας, το οποίο με τις ΑΠΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι σταθερό. Τα λένε χρόνια τώρα, αλλά κάποιοι κοιμούντε.

Το θέμα με τις ΑΠΕ είναι οι συσσωρευτές του συστήματος. Δεν μπορούν με την παρούσα τεχνολογία να στηρίξουν την ζήτηση ενέργειας όλο το 24ωρο. Γι΄αυτό η Γερμανία καίει τον λιγνίτη της και φυσικό αέριο και αγοράζει τους ρύπους CO2 άλλων χωρών για τους δηλώσει ως την εισφορά της στο πράσινο ισοζύγιο της ΕΕ ενώ σε αυτές πουλάει τεχνολογία ΑΠΕ. Διπλό το κέρδος γι' αυτήν. Γι' αυτό ο Μητσοτάκης έκλεισε τον λιγνίτη και δεν θα βγάλει τους υδρογονάνθρακες. Μεταξύ άλλων για να δουλεύουν απροβλημάτιστα τα εργοστάσια της Γερμανίας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.