Ξεκάθαρα υπέρ των ΣΔΙΤ στη διαχείριση απορριμμάτων τάσσεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ξεκάθαρα υπέρ των ΣΔΙΤ στη διαχείριση απορριμμάτων τάσσεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ιούνιος 29, 2017 - 09:01
4 σχόλια

Σε ευθεία αντίθεση ο πρόεδρος της ΝΔ με τους δέκα βουλευτές της Πελοποννήσου

Ξεκάθαρα υπέρ των Συμπράξεων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα στη διαχείριση των απορριμμάτων τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist την Τετάρτη 28 Ιουνίου, μη αφήνοντας πια περιθώρια παρερμηνειών. Ο κ. Μητσοτάκης τοποθετήθηκε ευθέως αντίθετα στους δέκα βουλευτές του κόμματός του, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, οι οποίοι τον περασμένο Μάρτιο είχαν καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ουσιαστικά δεν καταφέρονταν εναντίον της κυβέρνησης για την καθυστέρηση του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά εναντίον της Περιφέρειας Πελοποννήσου (δείτε ΕΔΩ).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ευθεία αντίθεση με τους «δέκα», πρόκρινε ως κεντρική πολιτική επιλογή του κόμματός του την ενίσχυση των ΣΔΙΤ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Στόχος μας είναι ένα μικρότερο, αλλά καλύτερο Κράτος. Με καλύτερη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων που διαθέτει. Που θα παρέχει υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες του και θα εξοικονομεί πόρους αξιοποιώντας στην παροχή των υπηρεσιών του και τον ιδιωτικό τομέα.

Αποτελεί κεντρική μας πολιτική επιλογή να ενισχύσουμε τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, οι οποίες θα επιτρέψουν στο Κράτος να παρέχει καλύτερες υποδομές και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες του.

«Οι αποφάσεις στα χέρια των Δήμων»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Προχθές αναφέρθηκα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ας σταματήσει επιτέλους η υποκρισία. Η συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα μπορεί υπό προϋποθέσεις να δώσει λύσεις με χαμηλότερο κόστος, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και χωρίς φαινόμενα ταλαιπωρίας ούτε των πολιτών ούτε των εργαζόμενων, όπως αυτά που ζήσαμε αυτές τις μέρες. 

»Αλλά αυτήν την απόφαση θα την πάρουν οι ίδιοι Δήμοι χωρίς την κηδεμονία μιας Κυβέρνησης, που το μόνο μέλημά της είναι η δημιουργία μιας νέας στρατιάς εργαζομένων συμβασιούχων στους οποίους κραδαίνει το τυράκι μιας αντισυνταγματικής μονιμοποίησης», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 


4 Σχόλια

μπραβο κυριακο. θα τα παρουν τα εργα κολλητοι καιθα πληρωνουν τα κοροιδα... κρατικα ολα ρε που μας εχετε ξεζουμισει ολους

Αγαπητέ κ. Κώστα βουλευτή Αρκαδίας, ο κ. Κούλης σε γυρεύει......., για να μάθεις άλλη φορά να μην εκτίθεσαι !

Ο Κούλης ταυτίζεται με τον Τατούλη.Στις επόμενες εκλογές μαύρο και στους δυο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.