Βασίλης Κοντοζαμάνης: Στις Ευρωεκλογές ψηφίζουμε ΝΔ για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη (pics,vid)

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Στις Ευρωεκλογές ψηφίζουμε ΝΔ για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη (pics,vid)

Μάρτιος 14, 2024 - 18:13
12 σχόλια

Για τη σημασία των Ευρωεκλογών, για τις θέσεις ευθύνης στις οποίες έχει υπηρετήσει αλλά και για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη μίλησε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στο Arcadia Portal την Πέμπτη 14 Μαρτίου στην Τρίπολη, στο πάντοτε φιλόξενο Μεγάλο Καφενείο, ένα από τα ιστορικά καφενεία όλης της Ευρώπης.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και νυν ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι, όπως όλα δείχνουν, υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος, βέβαια, χαριτολογώντας, σε σχετική ερώτησή μας μάς απάντησε με ερώτηση, αν έχουμε εμείς, ως δημοσιογράφοι κάποια πληροφορία, εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει τα ονόματα που θα στελεχώσουν το Ευρωψηφοδέλτιο και εκείνος θα κάνει τις ανακοινώσεις.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης έχει καταγωγή από Αρκαδία (Άστρος Κυνουρίας) και Μεσσηνία. Είναι ένας νέος άνθρωπος, και νιώθει ότι είναι εξαιρετικά τιμητική η κουβέντα που γίνεται γύρω από το όνομά του για την υποψηφιότητά του στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς τον ενδιαφέρει η πορεία της χώρας μας στην Ευρώπη.

«Έχω τη χαρά αυτή τη στιγμή και εκπροσωπώ τη χώρα σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και πιστεύω ότι, εφόσον εκλεγώ, θα συμβάλλω να προωθήσουμε καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Είμαι εκπρόσωπος στη HERA, της Ειδικής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης, μιας Αρχή που συστάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ώστε να αντιμετωπίσει η Ευρώπη την κρίση της πανδημίας και ενδεχόμενες υγειονομικές απειλές. Η Ευρώπη προμηθεύτηκε άμεσα εμβόλια για όλα τα κράτη μέλη και έτσι έδειξε την αλληλεγγύη της και δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να έχουν την ίδια μέρα, την ίδια ώρα πρόσβαση στο εμβόλιο που μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», μας λέει.

Οι δεσμοί του κ. Κοντοζαμάνη με την Αρκαδία είναι πολύ στενοί. «Είναι πολύ ωραίο να προσφέρεις στον τόπο σου και στον τόπο καταγωγής σου. Ταξιδεύω και βλέπω στις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού τους Έλληνες να θέλουν να βοηθήσουν τις πατρίδες τους. Από τις θέσεις ευθύνης που έχω αναλάβει, πάντοτε ήθελα να υπηρετήσω τον τόπο μου αλλά και τη χώρα».

Ρωτήσαμε τον κ. Κοντοζαμάνη ποια είναι η θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και των περιφερειών γενικά, στην Ευρώπη; «Ένα μεγάλο θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η περιφερειακή ανάπτυξη. Πιστεύω ακράδαντα ότι η περιφερειακή ανάπτυξη είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας οικονομικής προόδου της Ευρώπης, για όλες τις χώρες».

Σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζει το σύστημα Υγείας της χώρας μας και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, αλλά και τη πρωτοβάθμια περίθαλψη, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε: «Η κυβέρνηση έχει βάλει σε προτεραιότητα τη υγεία διά στόματος Πρωθυπουργού. Το πρόγραμμά μας είναι σε εξέλιξη από το 2019. Προβλήματα μεγάλα υπάρχουν, και δεν επιλύονται από τη μια μέρα στην άλλη. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα έχουμε χαρτογραφήσει και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις. Τα σύστημα Υγείας την περίοδο της πανδημίας έδωσε μια τεράστια μάχη. Όλα τα χρόνια στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου, των πολιτικών αντεγκλήσεων, μάς άρεσε να μιλάμε για τα κακώς κείμενα, αλλά στη διάρκεια της πανδημίας αναδείχθηκαν και τα καλά του στοιχεία, όπως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που κράτησε όρθιο το σύστημα Υγείας. Και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έπρεπε να κάνουμε πολλά πράγματα. Στη διάρκεια της πανδημίας διπλασιάσαμε τις κλίνες των ΜΕΘ, δώσαμε πόρους, κάναμε προσλήψεις. Υπάρχουν ελλείψεις, υπάρχουν ανάγκες σε όλες τις βαθμίδες του προσωπικού και υπάρχει σχεδιασμός αυτή την τετραετία για ακόμα περισσότερες προσλήψεις, έχοντας πρώτα αποτυπώσει τις ανάγκες. Προσπαθούμε να δούμε το κομμάτι της ζήτησης υπηρεσιών Υγείας, ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες. Υπάρχει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που είναι σπουδαίο χρηματοδοτικό εργαλείο, περισσότερα 1.5 δισ. ευρώ θα ''πέσουν''' στην Υγεία, και αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας και τις υπηρεσίες μας, σε όλα τα επίπεδα. Στη διάρκεια της πανδημίας, δημιουργήσαμε αυτή την παρακαταθήκη ώστε σήμερα να ξέρουμε πώς πρέπει να προχωρήσουμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο σύστημα Υγείας».

Είμαστε περήφανοι, διότι το σύστημα Υγείας της μικρής Ελλάδας μας άντεξε στην πανδημία, ενώ είδαμε τα συστήματα πιο πλούσιων κρατών να καταρρέουν. Έχουμε αποτυπώσει τις ανάγκες, επομένως, και έχουμε τα εργαλεία για να προσφέρουμε σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας.

Τέλος, ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στις επερχόμενες ευρωεκλογές και στη σημασία τους, καλώντας του πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες.

«Ευρωεκλογές, λοιπόν, για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη. Ψηφίζουμε για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη. Ψηφίζουμε τους Έλληνες βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρέπει να πάμε για να ψηφίσουμε. Οι Ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για ψήφο διαμαρτυρίας. Άλλωστε, η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή και έχει πολύ χρόνο μπροστά της. Ψηφίζουμε ώστε να έχουμε μια ισχυρή παρουσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η χώρα μας πρέπει να είναι δυνατή. Έχει μεγάλες προκλήσεις να αντιμετωπίσει η Ευρώπη και για να αντεπεξέλθει η χώρα μας πρέπει να εκπροσωπείται από μια παράταξη που πιστεύει στην Ευρώπη. Κοινή Αγροτική Πολιτική, Μεταναστευτικό, ο πόλεμος με την Ουκρανία, οι εκλογές στις ΗΠΑ. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ρευστό περιβάλλον. Την Κυριακή το βράδυ των εκλογών αυτό το μήνυμα πρέπει να κομίσουμε. Μην ξεχνάμε ότι θα δώσουν ένα μήνυμα οι Ευρωεκλογές στο ποιος μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τα ελληνικά συμφέροντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Πιστεύω ακράδαντα ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το κάνει καλύτερα αυτό, είναι η παράταξη που έβαλε τη χώρα μας στην Ευρώπη και την κράτησε στην Ευρώπη σε δύσκολες στιγμές, όπως το 2015. Η ΝΔ συμμετέχει στη μεγάλη οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μπορεί να προωθήσει καλύτερα τα συμφέροντά μας.

«Οι περισσότεροι νόμοι που ψηφίζονται στο δικό μας Κοινοβούλιο, είναι ευρωπαϊκές οδηγίες που ενσωματώνονται στο δικό μας δίκαιο. Άρα επηρεάζουν άμεσα τη χώρα μας. Για αυτόν τον λόγο στις Ευρωεκλογές πρέπει όλοι να πάμε να ψηφίσουμε, για μια ισχυρή Ελλάδα, μια ισχυρή φωνή στην Ευρώπη».

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη του Βασίλη Κοντοζαμάνη στο ArcadiaPortal.gr


12 Σχόλια

Μας βάλατε να πληρώνουμε για απογευματινά χειρουργεία ενώ στα πρωινά θες μήνες αναμονής. Τι ακριβώς αποτυπώσετε από τα προβλήματα ; Χάλια τα κάνατε δρν έχετε να πανηγυρίζετε για τίποτα

Συνθήματα τού περασμένου αιώνα!!! Στην Ευρώπη είμαστε στις τελευταίες θέσεις στους πιο πολλούς τομείς. Δικαιώματα, δικαιοσύνη, ακρίβεια καί συνεχώς μας....."τη λένε". Τώρα εσύ μας λές για ισχυρή Ελλάδα καί ισχυρή Ευρώπη. Επεα πτεροεντα!!!

@09:40 Ποιοί ψηφοφόροι δεν υπάρχουν ρε φαφλατά; Στις ευρωεκλογές πάλι ΝΔ θα ψηφίσουν. Θες να βάλουμε και στοίχημα;

Ποια ισχυρή Ευρώπη;;; Εδώ ο ένας προσπαθεί να " ρίξει" τον άλλον. Όσο για ισχυρή Ελλάδα, ελπίζουμε σε σένα μαζί με την Μισέλ καί τή Ρόζα να τα καταφέρετε να τα κάνετε..... χειρότερα!!! Πάντως αν εκλεγείς το παραδακι θα πέφτει καλό, να αγοράσεις καί σύ ένα σπιτάκι στις Βρυξέλλες όπως και άλλοι!!

Ψηφίστε νοικοκυραίοι να πεθαίνουν τα παιδιά σας και να βγαίνουν όλοι λάδι με στημένες εξεταστικές

Ψηφίζουμε όλοι ΝΔ για περισσότερα δικαιώματα στους ΛΟΑΤΚΙ, νομιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών και αποστολή των S-300 στην Ουκρανία!

Εσυ ειδικα δεν μπορεις να μιλας για τιποτα αλλα θα επρεπε να ντρεπεσαι και να κυκλοφορεις οταν εχεις κανει δυο φορες τα ιδια αισχη στους Ελληνες

Το μόνο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η νομιμοποίηση των παιδόφιλων ,όλα τα αλλά τα λύσαμε ,πυρόπληκτοι ,πλημμυροπαθές ,τα πάντα όλα ,ο ηγετης Κούλης και Αδωνης έκαναν την Ελλάδα υπερδύναμη ,εδώ κυρηξαν τον πόλεμο στην Ρωσία ,όχι παίζουμε .

Ναι προβατα ΝΔ δαγκωτό είδατε πόσο καο κομάντο είναι κοιτάτε τώρα με την ασφάλειες που δεν θα μπορείτε ούτε ραματα να κάνετε σε νοσοκομείο όλα το απόγευμα έτσι κύριε Βασίλη πες στον κοσμάκη τι του ετοιμάζεις

«Πλήγμα» από την Μoody’s: Δεν έδωσε στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα – Κατέρρευσε ένα ακόμα κυβερνητικό αφήγημα «Το ελληνικό χρέος μειώνεται διότι απλούστατα θα ξεκινήσετε να το πληρώνετε το 2032» Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς η Moody’s, ανακοίνωσε πως δεν προχωρά σε δράση αξιολογήσεων και ως εκ τούτου η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας παραμένει σε Ba1 (μία βαθμίδα κάτω από την επενδυτική)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.