Βασίλης Αθανασιάδης: Μπορώ να προσφέρω στη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τον επιχειρηματία

Βασίλης Αθανασιάδης: Μπορώ να προσφέρω στη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τον επιχειρηματία

Σεπτέμβριος 06, 2023 - 13:10
12 σχόλια

Ο Βασίλης Αθανασιάδης παραχώρησε συνέντευξη στο ArcadiaPortal.gr στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συστρατεύτηκε με τον Γιάννη Σμυρνιώτη και την παράταξη «Τρίπολη – Ενωμένοι - Μπροστά». Παράλληλα, μίλησε για την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, τονίζοντας ότι παράταξη που έχει σχηματιστεί και έχει σαν ηγέτη και εμπνευστή τον Γιάννη τον Σμυρνιώτη είναι ίσως η καλύτερη παράταξη πολλών δεκαετιών.

Ο κ. Αθανασιάδης είναι ελεύθερος επαγγελματίας και δραστηριοποιείται στο χώρο της Εστίασης 25 και πλέον χρόνια. Έχει έντονη και πολυετή παρουσία στα κοινά και τον εθελοντισμό από διάφορες θεσμικές θέσεις που έχει εκλεγεί. Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ- Εστιατόρων Αρκαδίας και Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο οποίο εκλέγεται από το 2011.

Είστε πρόεδρος του συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας, και τώρα συμμετέχετε στις δημοτικές εκλογές. Πόσο σημαντική είναι η ενασχόληση με τα κοινά για εσάς; Τι πιστεύετε ότι θα προσφέρετε στον Δήμο μας εφόσον εκλεγείτε;

Η ενασχόληση με τα κοινά είναι πολύ σημαντική για μένα και για αυτό τον λόγο την ασκώ έντονα με ενεργή δράση από διάφορες θέσεις που μου έχουν ανατεθεί.

Αυτό προκύπτει εκτός από την διαδρομή μου στο Σύλλογο Καφέ-Εστιατόρων Αρκαδίας και από την επί πολλά έτη θητεία μου στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, όπου με τιμούν οι συνάδελφοι διαφόρων επαγγελμάτων με την εκλογή μου.

Επίσης ως πολύτεκνος πατέρας έχω θητεύσει δύο φορές στο συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Αρκαδίας όπου στη παρούσα φάση επίσης με τιμούν οι γονείς εκλέγοντας με στη θέση του Αντιπροέδρου.

Ως εκ τούτου με εκφράζει γενικότερα σαν στάση ζωής η προσφορά και ο εθελοντισμός από οποιαδήποτε θέση μου ανατεθεί, χωρίς να με επηρεάζουν οι θυσίες που απαιτούνται σε χρόνο, επαγγελματική και προσωπική ζωή.

Η ενδεχόμενη εκλογή μου θα έχει σαν εφαλτήριο αυτή την εμπειρία που έχω αποκομίσει από τη πορεία μου στα επαγγελματικά και στα κοινά του τόπου μου και θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω για τη δημιουργία ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος για τον επιχειρηματία, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη και ελεύθερο επαγγελματία του Δήμου, όπου θα τους προσελκύει στο επιχειρείν. Το βασικότερο όλων είναι να δημιουργηθεί τέτοιο περιβάλλον που θα εμπνέει τους νέους να παραμείνουν στον τόπο που γεννήθηκαν γιατί όπως είναι γνωστό ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου Τρίπολης είναι το δημογραφικό.

Επίσης επιθυμώ να συνδράμω στο να δημιουργήσουμε κίνητρα και δράσεις για τους γονείς και τα παιδιά με απώτερο σκοπό την ενίσχυση και τη δημιουργία ενός κλίματος ασφάλειας και ήρεμης διαβίωσης για το σημαντικότατο κύτταρο της κοινωνίας μας που είναι η οικογένεια.

Δραστηριοποιείστε στην εστίαση, έναν τομέα που παίζει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας των τοπικών κοινοτήτων. Πώς μπορεί ένας δήμος να συμβάλει ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, πώς μπορεί ο δήμος να συνεργαστεί με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις προς όφελος της τοπικής οικονομίας;

Ο Δήμος μπορεί και οφείλει να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης του Δήμου, αλλά και γενικότερα των επιχειρήσεων άλλου αντικειμένου.

Το βασικότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας εστίασης στο Δήμο Τρίπολης είναι η σχεδόν μηδενική προσέλκυση επισκεπτών είτε από τη Χώρα μας είτε από το Εξωτερικό.

Δυστυχώς ως προς τους δείκτες επισκεψιμότητας σε σχέση με τους όμορους νομούς και με βάση το ΣΕΤΕ βρισκόμαστε στη τελευταία θέση, απέχοντας κατά πολύ σε σχέση με τους υπολοίπους της Πελοποννήσου. Ίσως είμαστε από τους τελευταίους στην Επικράτεια.

Η θέση αυτή έχει προκύψει από παραλείψεις πολλών ετών και ο Δήμος Τρίπολης θα πρέπει να συντάξει μακροχρόνιο master plan, που θα έχει σαν κοινή συνισταμένη την προβολή της Ιστορίας μας, τον Εκκλησιαστικό τουρισμό, τα μονάκριβα τοπικά προϊόντα μας Π.Ο.Π., τα πανέμορφα χωριά μας, τα γεωφυσικά μας χαρακτηριστικά (μονοπάτια, δρόμοι κρασιού και πάρα πολλά άλλα) με τελικό σκοπό το να γίνει ο Δήμος μας προορισμός!

Μέσα από αυτό οι επιχειρήσεις θα αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους, θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, θα ενισχυθεί η εφοδιαστική αλυσίδα, η τοπική παραγωγή αγροτικών προϊόντων και γενικότερα το εμπόριο.

Ο Σύλλογος μας άλλωστε με δελτίο τύπου που είχε δημοσιευθεί στα ΜΜΕ, ήδη από το 2019 είχε αναδείξει αυτά τα ζητήματα με την απόλυτη ερήμωση της πόλης και των χωριών και της μηδενικής επισκεψιμότητας.

Συμμετέχετε στις εκλογές με την παράταξη «Τρίπολη, Ενωμένοι Μπροστά» με επικεφαλής τον Γιάννη Σμυρνιώτη. Γιατί επιλέξατε να συστρατευθείτε με αυτή την παράταξη;

Η παράταξη που έχει σχηματιστεί και έχει σαν ηγέτη και εμπνευστή τον Γιάννη τον Σμυρνιώτη είναι ίσως η καλύτερη παράταξη πολλών δεκαετιών.

Απαρτίζεται από πρόσωπα που διαθέτουν πολύ υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά που συνδυάζουν την εμπειρία, τη νεανικότητα, τη γνώση, την ορθή πρακτική, τη διάθεση για προσφορά και τον ενθουσιασμό.

Ο Γιάννης ο Σμυρνιώτης κατά τη γνώμη μου είναι από τους καλύτερους αυτοδιοικητικούς της Χώρας, άριστος γνώστης του Καλλικρατικού Νόμου με μεγάλη τεχνοκρατική εμπειρία.

Η θητεία του ως Δήμαρχος του Δήμου Τρίπολης το απέδειξε περίτρανα, με την άμεση περαίωση μεγάλων και δύσκολων έργων σε βραχύ διάστημα -η πεζοδρόμηση του κέντρου της Τρίπολης είναι ένα από αυτά- αλλά και η μεγάλη απορροφητικότητα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ με σημαντικά κονδύλια, όπου η σύγκριση με θητείες άλλων δεν μπορεί καν να σταθεί.

Αν μπορούσατε να αλλάξετε τρία πράγματα στον Δήμο μας, ποια θα ήταν αυτά;

Εκτός από τη Πλατεία Αγίου Βασιλείου και το Κολυμβητήριο που όλους μας στενοχωρούν με τη τροπή που έχουν πάρει και μας δυσκολεύουν στη καθημερινότητα μας, αυτό που χρειάζεται άμεση αλλαγή αφορά στην είσοδο τη πόλης μας από την Εθνική οδό όπου είναι πολύ άσχημη αισθητικά και χρήζει σημαντικών παρεμβάσεων.

Ο ανδριάντας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Πλατεία Άρεως, στον οποίο έχουν τοποθετηθεί τα οστά του επί Δημαρχίας του κου Κωνσταντόπουλου Δημητρίου, πρέπει να αναμορφωθεί τελείως.

Τα οστά θα πρέπει να τοποθετηθούν σε φωτιζόμενη διάφανη ασφαλή προθήκη όπου θα φυλάσσονται, θα έχουν άσβεστο κανδήλα και έτσι θα τον τιμούμε, όπως του αρμόζει, όλοι οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι.

Το Έθνος τιμά τον Άγνωστο Στρατιώτη στο μνημείο στη Βουλή των Ελλήνων.

Εμείς λοιπόν οφείλουμε να αποτίουμε τη μέγιστη τιμή στον ενδοξότερο στρατιώτη και Απελευθερωτή του Γένους εδώ στη πατρίδα του, όπως του αρμόζει.

Παράλληλα ο νέος ανδριάντας θα αποτελέσει σημείο προσέλκυσης επισκεπτών και θα είναι από τα αξιοθέατα που θα πρέπει να δει κάποιος στη Τρίπολη (Must See).

Επίσης θα πρέπει να γίνει άμεσα εκπόνηση πλάνου για την προώθηση τουριστικών πακέτων μέσω γραφείων και tour operators όπου θα γίνεται σύνδεση και ανάδειξη των αρχαίων περιοχών Μαντινείας, Ορχομενού, Τεγέας, Σκιρίτιδας σε συνδυασμό με τον μοναστηριακό τουρισμό προσκαλώντας επισκέπτες για θεματικό τουρισμό.

Η ενέργεια αυτή θα τονώσει τις τοπικές οικονομίες στα χωριά μας και θα αναδείξει τον Ιστορικό πλούτο που διαθέτουμε.

Δεν μπορώ παραλείψω ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συνδράμω στην σωστή διαχείριση και απορρόφηση του νέου πολύ ισχυρού χρηματοδοτικού εργαλείου που αφορά στο ΣΔΑΜ και είναι μπροστά μας και δυστυχώς ελάχιστους έχουμε ακούσει να το αναφέρουν.

Είχα τη τιμή να συμμετάσχω στην αποστολή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στις Βρυξέλλες όπου σε συνάντηση με τον κο Αθανάσιο Σοφό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζητήσαμε το ζητήματα που αφορούν στη Ενίσχυση και προώθηση της επιχειρηματικότητας, την Ενεργειακή μετάβαση – κλιματική ουδετερότητα, Αναπροσαρμογή χρήσεων γης – κυκλική οικονομία, Ενδυνάμωση Ανθρωπίνου κεφαλαίου, Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις Μικρής Κλίμακας και Τεχνική Βοήθεια.

Θα πρέπει οι άνθρωποι της επιχειρηματικότητας να ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό και θα το κάνουμε ανεξαρτήτως της έκβασης των εκλογών!

Υπάρχουν κι άλλες παρεμβάσεις που θα θέσουμε, όπως ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου (στο Επιμελητήριο την υλοποιήσαμε), Green City, Smart City, σύνδεση πάρκων (υπάρχει έτοιμη μελέτη) που θα έχουμε τις ευκαιρίες να τις αναλύσουμε μέχρι τις επερχόμενες εκλογές.


12 Σχόλια

Επειδή μιλάς για την καλύτερη παραταξη δεκαετιών Μάθε λοιπόν Τα σκουπίδια τα είχε αμαζευτα περίπου 8 μήνες Βρωμαγε όλη η πόλη όταν τα μάζεψε τα πήγε στην Αγία Τριάδα Βρωμισε και την Αγία Τριάδα Τα ποντίκια κάνανε παρέλαση Τα σκυλιά τα είχε αμαζευτα Λακούβα δεν έκλεισε καμιά Έχασε της εκλογές και δεν δεχόταν το αποτέλεσμα Έφτασε τον Παυλή στα δικαστήρια Αυτά προς το παρόν

Καλή επιτυχία Βασίλη σε εσένα και σε όλο το συνδυασμό. Πρώτα φορά η πόλη έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπειται απο δημοτικό συμβούλιο με άξιους κσι ικανούς ανθρώπους. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!

15:01 Έχεις απόλυτο δίκιο για τα σκουπίδια αλλά με μια μεγάλη διαφορά για το μήνυμα που θέλεις να περάσεις , αν δεν έκανε αυτές τις κινήσεις ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ δηλ να αφήσει τα σκουπίδια στην πόλη και το πλήρωσε ακόμα στον Άγιο Βλάσση θα τα πήγενάνε , αποτέλεσμα αυτού ήταν να προχωρήσουν τα έργα για τα σκουπίδια που τότε ήταν αρμοδιότητα της περιφέρειας αν θυμάστε όποτε μην ξαναπεί μα@@@@κια για τα σκουπίδια γιατί σε βλέπω να είσαι γατούλα να κανείς τα κακακιασου και να τα κρύβεις

15΄01 εσύ που τολμάς να μιλάς για σκουπίδια κοίταξε την εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος με αριθμό 109/2011, έτσι για να μαθαίνεις μπέμπη, γιατί μάλλον για τα σκουπίδια είσαι

ΠΑΡΑΛΕΙΨΑΤΕ ΚΕ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΣΘΕ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΙΜΑΤΕ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. ...... ΤΟ ΤΟΥΠΕ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΑΣ.

Ο συνδυασμός "Τρίπολη-Ενωμένοι-Μπροστά" είναι ο πληρέστερος που έχει παρουσιαστεί όσα χρόνια θυμάμαι δημοτικές εκλογές στην Τρίπολη. Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή η συστράτευση τόσων άξιων συμπολιτών μας σε ένα συνδυασμό. Δεν είναι όλοι φυσικά, υπάρχουν και εξαιρέσεις, λογικό είναι. Μπράβο του Σμυρνιώτη, δείχνει ότι έχει αλλάξει μυαλά σε σχέση με το παρελθόν.

01:40 Ποιά συστράτευση βρε stocko; Που οι μισοί έβριζαν τους άλλους μισούς την περίοδο 2014-2019 που ήταν δήμαρχος ο συχωρεμένος; Ξαφνικά αγαπήθηκαν σφόδρα;

23:23 μάλλον δεν ξέρεις τι λες !!!! τουπέ έχει εδώ και χρόνια ο κωστάκης σας ... από τα χρόνια Κοτσιάνη για να μην ξεχνάμε και την παλαιότητα του νυν στα δημοτικά και στη διοίκηση του δήμου, για να μην μας πλασάρετε ως νέο , δεν τσιμπάμε πάλι

ΒΑΣΙΛΗΣ - Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ,ΕΝΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

@07:35 - Το πόσο δυνατό είναι το ψηφοδέλτιο Σμυρνιώτη φαίνεται και από την επιλογή του Τζιούμη να δεχτεί τον Λιά υποψήφιο. Επίσης η πόλη είναι μικρή και γνωριζόμαστε. Ο Τζιούμης ξεκίνησε για να κάνει περίπατο (60% και λοιπές χαζομάρες) και τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Τώρα γράφουν συνέχεια για τα χωριά, λες και δεν υπάρχει Τρίπολη. Μάλλον τους θεωρούν πρόβατα στα χωριά και νομίζουν ότι θα τους σώσουν αυτοί. Όπως και να έχει, μην το κουράζουμε. Οι εκλογές είναι κοντά.

Ο ΛΙΑΣ ΦΙΛΕ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ "ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ" ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΦΟΥ ΑΝΑ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΛΛΟΝ. ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΟΥΜΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΠΗΓΕ ΠΑΥΛΗ ΚΑΙ ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.