Β. Γιαννακούρας: Βγαίνουν από την αφάνεια τα χωριά της Γορτυνίας (vid)

Β. Γιαννακούρας: Βγαίνουν από την αφάνεια τα χωριά της Γορτυνίας (vid)

Απρίλιος 08, 2016 - 09:32
4 σχόλια

45 έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και 40 είναι δημοπρατημένα

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο αντιπεριφερειάρχης έχει αναρτήσει φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψή του και εκφράζει την ικανοποίησή του επειδή τα έργα αυτά ήταν αιτήματα χρόνων -κάποια και δεκαετιών- των κατοίκων ενώ η υλοποίησή τους βγάζει από την αφάνεια τα χωριά της περιοχής.

Ο κ. Γιαννακούρας αναφέρει:

Σε «εργοτάξια» στη Γορτυνία και σε όλη την Αρκαδία....

«Σταθμοί του οδοιπορικού μας... Αρχαία Μαντινεία, Σέρβου, Αράπηδες, Κοκκινοράχη, Λυσσαρέα, Αετορράχη, Όχθια, Φαναράκι, Μοναστηράκι, Βυδιάκι, Καρδαρίτσι και Ερύμανθος.

»Σκοπός της περιοδείας να δούμε από κοντά τα έργα που έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες να υλοποιούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας σε δρόμους και όχι μόνο.

»Μία σειρά έργων, που κάνουν πραγματικότητα αιτήματα ετών των κατοίκων των χωριών της επαρχίας και εκτός από το να λύνουν προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών θεωρούμε ότι μπορούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των περιοχών αυτών, που για πολλά χρόνια ήταν ξεχασμένες και αφημένες στο έλεος του Θεού.

»Σε δύσκολες εποχές, ακούμε τους πολίτες, αξιολογούμε τα αιτήματά του και βάσει των δυνατοτήτων που έχουμε και χάρη στις συνεχείς προσπάθειες του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και όλων μας, βρίσκουμε πόρους και προσπαθούμε να κάνουμε έργα σε όλη την Αρκαδία.

Ένα μεγάλο μέρος αυτών γίνονται στη Γορτυνία και θα έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις συμβάσεις, μέχρι τις αρχές καλοκαιριού.

«Βρισκόμαστε εδώ και με μεγάλη χαρά βλέπουμε από κοντά την πρόοδο των έργων. Συνολικά, πρόκειται για 95 έργα: τα 45 είναι σε εξέλιξη και τα υπόλοιπα τα έχουν πάρει εργολάβοι και αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα. Σε μια περίοδο που το χρήμα δεν τρέχει, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης βρίσκει τον τρόπο να εξοικονομεί πόρους και να προχωρεί σε έργα που θα βγάλουν τα χωριά μας από την αφάνεια».

Ο αντιπεριφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο «ο ειλικρινές "ευχαριστώ" των κατοίκων της Αρκαδίας». Όπως σημειώνει, «αυτό το ''ευχαριστώ'' είναι για εμάς η μεγαλύτερη ανταπόδοση στην προσπάθεια που καταβάλλουμε σε δύσκολους καιρούς να ανταποκριθούμε στα αιτήματά τους... Στη Γορτυνία αυτό το διάστημα υλοποιούνται πάνω από 50 έργα. Έργα σημαντικά που πολλά εξ αυτών αποτελούσαν αίτημα χρόνων και γίνονται τώρα. Πάντα θα είμαστε δίπλα στους κατοίκους της επαρχίας, αφού αυτοί έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και θα προσπαθούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε να βελτιώνουμε τις συνθήκες ζωής τους».

Video: 

Οδοιπορικό σε έργα που υλοποιεί η ΠΕ Αρκαδίας στη Γορτυνία


4 Σχόλια

Ούτε ένα έργο δεν είσαστε άξιοι να φτιάξετε στην Αρκαδία.Αφησε τα παραμύθια κύριε Γιαννακούρα.

Είμαστε ! Θα φτιάξουμε camp για τους λαθρομετανάστες. Εκεί θα δείτε ....αποτελεσματικότητα που δεν φαντάζεστε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.