Τζιούμης: Προχωράμε το έργο της διαχείρισης στο Μεγαβούνι – Θα κλείσουμε τον Άγιο Βλάση

Τζιούμης: Προχωράμε το έργο της διαχείρισης στο Μεγαβούνι – Θα κλείσουμε τον Άγιο Βλάση

Ιούνιος 01, 2020 - 11:41
14 σχόλια

Για τον σχεδιασμό της δημοτική αρχής όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, μίλησε ο δήμαρχος Τρίπολης, απαντώντας σε ερωτήσεις συμπολιτών του, μέσω Facebook.

Ο κ. Τζιούμης σε αυτή την πρώτη του «ανάκριση» από τους πολίτες του δήμου κλήθηκε να απαντήσει σε εύλογες ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και με τα απορρίμματα του δήμου.  Να υπενθυμίσουμε ότι τα στερεά απόβλητα  του δήμου Τρίπολης πέντε χρόνια τώρα ουσιαστικά «αποθηκεύονται», αφού εναποτίθενται στην καρδιά του Μαινάλου και όπως είναι γνωστό, δεν μεταφορτώνονται αλλά μένουν και σαπίζουν εκεί. Ο όγκος των απορριμμάτων στον Άγιο Βλάση είναι τεράστιος και είναι άγνωστοι οι τόνοι που μπορούν ακόμα να αποθηκευτούν.

O κ. Τζιούμης ανέφερε ότι ο δήμος Τρίπολης θα κάνει τη δική του προσωρινή διαχείριση μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, έργο το οποίο δεν γνωρίζει πότε θα είναι έτοιμο.

Να αναφέρουμε ότι σήμερα Δευτέρα 1 Ιουνίου η Οικονομική Επιτροπή καλείται να αποφασίσει για τον καθορισμό των όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού για την εκτέλεση της υπηρεσίας «Προσωρινή διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου Τρίπολης – Β’ Φάση».

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι πρόθεση του είναι να κάνει προσωρινή διαχείριση στο Μεγαβούνι, ώσπου να αναλάβει η ΤΕΡΝΑ.

 Μέχρι να γίνει αυτό εμείς θα προχωρήσουμε σε προσωρινή διαχείριση στο Μεγαβούνι και όπως είχαμε πει προεκλογικά και τώρα το κάνουμε πράξη, θα κλείσουμε τις χωματερές

«Θα κλείσουμε τις χωματερές θα κλείσουμε τον Άγιο Βλάση και δεν θα ανοίξουμε άλλη χωματερή»

Κλείνοντας, ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι ολοκληρώνεται το τεχνικό έργο στο Μεγαβούνι, σημειώνοντας ότι η δική δημοτική αρχή προχώρησε την εργολαβία που είχε σταματήσει 2 χρόνια και θα κάνει τον διαγωνισμό για την προσωρινή  διαχείριση.

Μακάρι η προηγούμενη δημοτική αρχή να είχε προετοιμάσει το χώρο να ήταν έτοιμος και να είχαμε ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή.

Ειδήσεις: 

14 Σχόλια

Απλά τραγικός. Αυτός δεν θα τα πήγαινε στο Πλάτωμα και για Μεγαβούνι δεν ήθελε να ακούσει;

Ο Τζιούμης και ο Θίασος του δεν ήταν αυτός που διαφωνούσε και δεν ψήφιζε να πάνε τα Απορρίμματα στο Μεγαβούνι οταν ήταν στην αντιπολίτευση. Τώρα ξαφνικά έκανε Κωλοτούμπα σαν τον Τσίπρα.

Πρώτο ο ΤΖΙΟΥΜΗΣ δεν μιλάει για χωματερή (εναπόθεση) αλλά μιλάει για δεματοποιηση. Όταν λειτουργήσει η ΠΑΛΙΟΧΟΥΝΗ υπάρχει συμφωνία να πάνε όλα εκεί. Δεύτερον αρχιψευταρε ποτέ ο Δήμαρχος δεν μίλησε για πλάτωμα.

Μάλλον εσένα πρέπει να "δεματοποιήσει" για να σταματήσεις τις εξυπνάδες .

@14:25 Είπαμε. Όσο έχει περάσει από τη διοίκηση του δήμου ο Παυλής με το κοπάδι του, δεν μιλάμε για θιάσους. Τέλος.

Anonymous 12:46 Για πες μας ρε μανούλα εσύ πότε ακριβώς είχε πει ο Τζιούμης ότι θα πήγαινε τα σκουπίδια στο Πλάτωμα; Είμαι περίεργος και θέλω να μάθω. Για διαφώτισέ με

17.15 ένα δίκιο τόχεις, αλλά με τα παρατράγουδα που εκλέχτηκαν κι από μας, σε λίγο καιρό θα τον ξεπεράσουμε τον Παυλή, κάτσε και θα δεις.....

Μα όπου έχει γίνει μέχρι τώρα δεματοποίηση , πάλι για σκουπιδότοπο μιλάμε. όλοι ξέρουμε ότι μετά από λίγους μήνες τα δέματα με τη ζέστη σκάνε και τα σκουπίδια πάλι χύνονται. Απλώς αυτή η χωματερή θα είναι πιο πολυτελείας και θα πληρώσουμε επιπλέον και το κόστος της δεματοποίησης. Αυτή είναι η λύση που είχατε κύριε Τζιούμη για τα σκουπίδια???

@17:15 Μην είσαι τόσο σίγουρος γιατί θα εκπλαγείς. Οι σημερινοί θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Απλά τους έχει φρενάρει λίγο η κατάσταση με τον κορονοϊό.

Πρωτον η εναπόθεση θα γινεται σε περιφραγμενο χωρο ,η δεματοποίηση θα γινεται με πολλες στρωσεις περιτυλίγματος. Θά αερίζονται οι σάκοι και θα μαζευονται τα στραγγίδια.Τά απορρίματα θα ειναι σκεπασμένα μέ ναυλον για να μην τρυπιόνται από τα πουλιά καί τα ποντίκια...κ.αλλα πολλά. Λίγο υπομονη και θα δείτε την σφραγίδα της διαχείρησης Τζιούμη??????

Παπαγαλάκια και τραμπούκοι του Τζιούμη (γεια σου ρε μανούλα των 17:16) με το ζόρι δεν πετάει ο Γαιδαρος! Εντάξει ρε μανούλα;

Αγαπητέ αγαπούλα, ή νεροκουβαλητή, όπως σε αποκάλεσε ωραιότατα και ορθότατα ένας άλλος εδώ τις προάλλες, μη βιάζεσαι γιατί τον ξεπεράσατε ήδη τον Παυλή. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.