Τζιούμης: Αποκλειστική επιλογή του δημάρχου οι ειδικοί σύμβουλοι, έτσι γίνεται πάντα

Τζιούμης: Αποκλειστική επιλογή του δημάρχου οι ειδικοί σύμβουλοι, έτσι γίνεται πάντα

Φεβρουάριος 20, 2024 - 20:43
27 σχόλια

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Μάκης Μπουρτσουκλής έθεσε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, ερώτηση για τα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν οι ειδικοί σύμβουλοι που προσελήφθησαν στον Δήμο Τρίπολης. Ο κ Μπουρτσουκλής ζήτησε να μάθει αν είχαν γίνει και άλλες αιτήσεις, και με ποια κριτήρια προσελήφθησαν οι συγκεκριμένοι ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου.

Ο κ. Κώστας Τζιούμης, δήμαρχος Τρίπολης, απάντησε: «Υπάρχει διαδικασία που προβλέπεται από τον Νόμο, βγαίνει προκήρυξη, αλλά είναι γνωστό πάντα και από πάντα, ότι η επιλογή των ειδικών συμβούλων, είναι αποκλειστική επιλογή του δημάρχου ή του υπουργού. Δεν ξέρω πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί, αλλά για να μιλάμε ειλικρινά, αυτό που γίνεται πάντα και παντού, είναι αποκλειστική επιλογή. Δεν τίθεται θέμα να δούμε τι προσόντα έχει ο καθένας, αλλά ο Νόμος σου λέει να πάρεις όποιον θέλεις, και δεν μπορεί κάποιος να κάνει ένσταση. Άρα οι ειδικοί σύμβουλοι είναι επιλογή του δημάρχου».


27 Σχόλια

ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ? ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΖΕΤΕ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ? ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕΣ ΟΧΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ.

αποκλειστικοτητα του δημαρχου ειναι να μοιραζει λεφτα τελικα . αν υπολογισουμε οτι μοιραζει ο δημαρχος καμμια δεκαρια εμμισθες αντιδημαρχιες και 5-6 συμβουλους εμμισθους οποιους γουσταρει αυτος τελικα γινεται γραφειο ευρεσεως μισθων. αξιος ο μισθο σου δημαρχε , πραγματι κοβεσαι για την τριπολη . ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ?

Tι είπε ο άνθρωπος; Νιώθει και Υπουργός... Προσπαθεί και να πείσει ότι κάνουμε μια Προκήρυξη για να πάρουμε αυτόν , που γουστάρουμε εν τέλει...Γίνεται μεν προκήρυξη, αλλά για να τονισθεί ότι θα πάρουμε τον εκλεκτό μας... Τι σημασία έχουν τα προσόντα;... Συμμετέχετε στην προκήρυξη, αλλά θα πάρω τον εκλεκτό μου... Άσχετα με προσόντα... Ποιος σοφός νομοθέτης τα λέει αυτά;... Τι ακούμε κάθε μέρα;... ...o tempora, o mores...

Γιατί δεν ρώτησε ο Μπουρτσουκλής τον Σμυρνιώτη και ρώτησε τον Τζιούμη; Γιατί δεν ρώτησε τη φίλη του τη Βάλια και τον θείο της που ήταν , είναι και θα ήταν βολεμένοι αν είχε βγει ο Σμυρνιώτης; Για κοιτάξτε που έχετε καταντήσει τη ΔΕΕΠ μαγαζάκι σας και τα καραγιοζιλίκια που κάνατε στις Δημοτικές και Περιφερειακές...

Καλά σας κάνει ο Τζιουμης. Σου λέει δεν είχα λόγο να κοιταζλξω των υπολοίπων τις αιτήσεις και πόσο ικανοί μπορεί να είναι αφού θα πάρω το ρουσφέτι μου. Ισόβια Δήμαρχος!

Κάνεις προκήρυξη.... Σου καταθέτουν οι υποψήφιοι τα πτυχία τους και τις προϋπηρεσίες τους. Ο ένας έχει διδακτορικό και μεταπτυχιακά και 20 χρόνια εμπειρίας και ο άλλος είναι "αρεστός σου", γιατί σε βοήθησε να βγεις στις εκλογές, και έχει μόνο ένα πτυχίο πχ. από ΤΕΙ. Και προσλαμβάνεις τον δεύτερο;;;; Και μας το λες στα μούτρα;; Και δεν ντρέπεσαι;;;; Το Υπάρχει και φιλότιμο είναι ελληνική κωμική ταινία της Φίνος Φιλμ του 1965!!!Το όνομα του πρωταγωνιστικού ρόλου «Μαυρογιαλούρος» έχει γίνει μέρος της πολιτικής ορολογίας στην Ελλάδα... ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟ 1960 τελικά....

Δήμαρχος: Δεν ξέρω πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί, αλλά για να μιλάμε ειλικρινά, αυτό που γίνεται πάντα και παντού, είναι αποκλειστική επιλογή..... Ούτε καν ξέρει, ούτε καν ασχολήθηκε πόσα παιδιά τύπωσαν και έστειλαν τα πτυχία τους και τα βιογραφικά τους. Τσάμπα κόπος και τσάμπα έξοδα έκαναν δηλαδή!!! Ούτε καν τα ανοίξατε να τα δείτε.... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!! Φτου σας!!!!

ρε που φθασαμε ,ο "μουγγος" των δημοτικων συμβουλιων για πολλα χρονια να την εχει δει Λουδοβικος εκ Παλλαντιου και να πληρωνει οποιον γουσταρει για τις υπηρεσιες του προς αυτον. συγχαρητηρια δημαρχε για την προοδο σου αλλα δεν σου φταιει η τριπολη σε τιποτα να την τελειωσεις και να προκαλεις ασυστολα τους παντες .ξεκαβαλλα γρηγορα γιατι θα δεις πραγματα που δεν θα τα πιστευεις. να τον χαιρεσθε εκει στην νεα δημοκρατια και στο πασοκ .

Αν οντως ισχύει αυτό που ειπε ο δήμαρχος (χωρίς ντροπή!) πρέπει επειγόντως να αλλάξει! (με νόμο φυσικά)

Έτσι έκανε ο Μαυρογιαλούρος, έτσι γινόντουσαν πάντα, αυτά θα κάνω και εγώ. Τρίπολη 2024, έχουμε τον Δήμαρχο που ΣΑΣ αξίζει. Η διαδικασία είναι απλά ένας τραγέλαφος για να είναι νομότυπος ο διορισμός. Αλλά γίνονται έργα στην Τρίπολη λένε οι ΑΣΧΕΤΟΙ, οι βλάχοι και οι βλάχες. Γίνονται έργα με προβλήματα, πανάκριβα, με τεράστιες χρονικές και οικονομικές υπερβάσεις. Εσείς τα πληρώνετε ΒΛΑΧΟΙ και ΒΛΑΧΕΣ και τα λεφτά σας ΔΕΝ πιάνουν τόπο. Ούτε αυτό καταλαβαίνετε; 3-4 χρόνια το κολυμβητήριο κλειστό, μας το συγκρίνει με το στέγαστρο ...Καλατράβα!!! Τα ίδια με την πλατεία. Να τα βράσω τέτοια "έργα".

23:14 ρουσφετια και οι προηγούμενοι αλλά με τέτοια κυνικότητα μέσα στα μούτρα μας δεν το παραδέχθηκε κανεις …

Επίσης Δήμαρχε ας σε πληροφορήσει κάποιος ότι για το στέγαστρο Καλατράβα βρήκαν λύση πιο γρήγορα από ότι εσύ για το κολυμβητήριο. Ψάξε άλλη σύγκριση που (ΔΕΝ) βγάζει νόημα. Πες μας για τους ουρανοξύστες στο Ελληνικό...

Δώσε πόνο...κι αν θες να ξαναβγεις σε 5 χρόνια, Δώσε λίγο τυράκι σε αυτούς που κράζουν και πάλι θα σε ψηφίσουν...αυτοί είμαστε!

Καλά λέει ρε αρχιντουγάνια όλα, τους ειδικούς συμβούλους του τους επιλέγει ο ίδιος ο δήμαρχος. Σε όλη την Ελλάδα αυτό γίνεται, εδώ και δεκαετίες και πάντα αυτό θα γίνεται από τον κάθε δήμαρχο. Το ίδιο έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι και για να μην σας πάω πολύ πιο παλιά, από την εποχή του Κωνσταντόπουλου και μετά . Γιατί δεν λέτε γι' αυτούς και λέτε μόνο για τον Τζιούμη; Επειδή σας τσούζει; Οι ίδις και οι ίδιες μακακίες από τα ίδια και τα ίδια αστροπελέκια που έγραφαν και προεκλογικά. Σας βαρέθηκε ο κόσμος

Γιατί δεν ρωτάει ο Μπουρτσουκλής και ο Τρουπής τι έκανε ο Σμυρνιώτης σαν δήμαρχος και τι θα έκανε αν έβγαινε με τους μετακλητούς;

Κωστάκη κ Γιωργάκη έχετε κάνει μέγα φάουλ αλλά τα κάνετε χειρότερα όσο μιλάτε για αυτά που έκαναν οι πρώην. Από τον Κωνσταντόπουλο είπε ένας παραπάνω, και όπως μου λέει ένα πουλάκι ο αρχηγός έχει θυμώσει γιατί τον βάζετε στο ίδιο καζάνι με τον μπανάνα και τον ασυγχώρητο. Το θέμα λέει δεν είναι αν βάλεις τους δικούς σου, αλλά τι αξίζουν οι δικοί σου για να τους βάλεις. Γιατί κι αυτός πήρε σύμβουλους "δικούς του" καταπράσινους αλλά στον τομέα τους ήταν ότι καλύτερο υπήρχε στην πιάτσα. Επιλογή του δήμαρχου οι σύμβουλοι, αλλά να είναι σύμβουλοι, όχι **.. λέει ο αρχηγός. Γκεγκε?

@22:47 - Αυτό ακριβώς. Επιλογή του Δημάρχου ήταν πάντα, αλλά εκτός από το φίλος/γνωστός/συγγενής ήταν και η ικανότητα στην εξίσωση. Το κριτήριο της ικανότητας είναι και η λεπτή γραμμή που χωρίζει τον πολιτικό από την φαυλοκρατία. Μάλλον κάποιοι την ψώνισαν με το αποτέλεσμα των εκλογών. Καλό είναι να μαζευτείτε, δεν είναι έτσι όπως νομίζετε. Υπάρχουν και καλύτεροι από εσάς στην πόλη, πολύ καλύτεροι, άσχετα που δεν ασχολήθηκαν με τις εκλογές. Κατεβείτε από το καλάμι.

ντροπή σου δήμαρχε που το παραδέχεσαι στα μούτρα μας ότι προσλαμβάνεις όχι τους καλύτερους με βάση τα πτυχία τους και τα βιογραφικά τους, αλλά τους αρεστούς σου... Ωραίες συμβουλές θα σου δίνουν για το καλό της πόλης μας οι ανειδίκευτοι...

Δυστυχώς για εμάς τους πολιτες και εσυ στο ίδιο καζάνι με αυτούς που έκραζες και εμεις τους στείλαμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας .

@00:50: Δλδ οι προξγούμενοι έβαζαν τους ικανούς; Μάλιστα...για δες ποιοί ήταν!

14:58 συμφωνούμε φίλε για αυτό τους στείλαμε στον αγύριστο . Δεν περιμέναμε και απο αυτόν τα ίδια και χειρότερα . Και αν δεν το έβγαζε ο μπουρτσουκλης θα πέρναγε στα ψηλά . Γιατι και Σωτηράκης και ο Γιαννάκης σιγά με το έβγαζαν τα ίδια έκαναν .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.