Τζιούμης: Αναπτύσσουμε σχέσεις συνεργασίας σε εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο με την πόλη Guiyang της Κίνας (pics,vid)

Τζιούμης: Αναπτύσσουμε σχέσεις συνεργασίας σε εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο με την πόλη Guiyang της Κίνας (pics,vid)

Μάιος 29, 2023 - 14:56
18 σχόλια

Τελετή αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Δήμο Τρίπολης και στον Δήμο Guiyang της Κίνας.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης επισκέφθηκε την πόλη Guiyang, όπου συνυπέγραψε το σύμφωνο αδελφοποίησης, με τον ομόλογό του, κ. Chen Yan.

Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2021, διαδικτυακά είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας, ανάμεσα στις δύο πόλεις, με σκοπό την υλοποίηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, οι οποίοι αποτελούν το μέσο για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού και της οικολογικής γεωργίας.

Πρόκειται για μία εξέλιξη, με την αρωγή του Κινεζικού-Ελληνικού Συνδέσμου Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (CHAECD) και την ενεργή υποστήριξη του Προέδρου του, Γιώργου Καγκλή.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τζιούμης υπογράμμισε: «Προχωράμε βήμα προς βήμα τις φιλικές και συνεργατικές μας σχέσεις με το Δήμο της Guiyang. Σκοπός μας η περαιτέρω σύσφιξη της ελληνοκινεζικής φιλίας και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας σε εμπορικό, πολιτιστικό, τουριστικό και κάθε άλλο επίπεδο μεταξύ των δύο πόλεων. Ήδη, έχουμε συνυπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο ενθαρρύνει επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και κολέγια, ομάδες μελετών, μέσα ενημέρωσης και οργανισμούς να υλοποιούν φιλικές ανταλλαγές και να συνεργάζονται στους τομείς της πληροφορικής, των οικονομικών ανταλλαγών, του εμπορίου, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του τουρισμού και της οικολογίας.

Επόμενο βήμα, αντιπροσωπεία από στον Δήμο Guiyang της Κίνας να επισκεφθεί τον Δήμο της Τρίπολης».

Η Guiyang έχει υψόμετρο περίπου 1.100 μέτρων, έκταση 8.034 τετραγωνικά χιλιόμετρα και στην απογραφή του 2020, ο πληθυσμός της ήταν 5.987.018, από τους οποίους 4.506.134 ζούσαν στις έξι αστικές συνοικίες .

Έχει μια διαφοροποιημένη οικονομία, αποτελεί παραδοσιακά κέντρο παραγωγής αλουμινίου, εξόρυξης φωσφορικών αλάτων και κατασκευής οπτικών οργάνων . Μετά τις μεταρρυθμίσεις, το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής παραγωγής της πόλης στον τομέα των υπηρεσιών. Από το 2015, έχει δει στοχευμένες επενδύσεις σε μεγάλα δεδομένα και γρήγορα αναδείχθηκε σε τοπικό κόμβο καινοτομίας.

Eίναι μία από τις 500 κορυφαίες επιστημονικές πόλεις στον κόσμο από αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας, όπως παρακολουθείται από το Nature Index . Η πόλη φιλοξενεί επίσης το Πανεπιστήμιο Guizhou , ένα εθνικό ερευνητικό πανεπιστήμιο.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

Τελετή αδελφοποίησης ανάμεσα στον Δήμο Τρίπολης και στον Δήμο Guiyang της Κίνας


18 Σχόλια

Να ερθει ο κ Che Yan να δει τις στέγες κοινωνικής διαβίωσης της Τρίπολης και των περιχώρων. Φαντάζομαι η αντίστοιχη ΔΕΥΑGyiang θα έχει να μάθει πολλά εδώ...για την αντίστοιχη ύδρευση των τσαντηριών

Το ξέρει άλλωστε ο Δήμαρχος & το 15 μελες & οι σύμβουλοι εξωτερικής πολιτικης!! στην Λαγοπάτη ότι στην Δημοκρατική ( εδώ γελάνε όλοι οι χιμπατζήδες της Αφρικής και οι Κροκόδειλοι της Βραζιλίας ) Έλληνας η Άλλος πολίτης από E U. δεν μπορεί να καθήσει στην ΚΙΝΑ για πάνω από ένα μήνα ( τουριστας!) η να πάρει άδεια εργασίας!! ( Ποτέ 000000!) ......φέρτε εδώ 7.000-8000 χιλιάδες για να έχουμε και τσαντιρια made in CHINA!!

Και γιατί να έρθουν από τα βουνά για να δουν βουνά; Πιο εύκολα να πάνε Σαντορίνη να χειροκροτούν το ηλιοβασιλεμα

Ο Κύριος Παρασκευόπουλος Γιώργος Διευθυντής της ΔΕΥΑΤ με ποιά αρμοδιότητα πήγε στην συνοδεία του δημάρχου στην Κίνα.

Ο Κύριος Τζιύμης γιατί πήγε εν κρυπτώ στην Κίνα και δεν ενημέρωσε κανέναν. Το ταξίδι δεν ήταν ιδιωτικό από ότι αντιλαμβάνομαι.

Καλές οι βόλτες δήμαρχε ομως στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας τα χορτάρια έχουν γίνει ένα μέτρο. Πες στον Κούρο να βάλει κάποιον να τα κόψει θα μας φάνε τα φίδια.

18:16 Ήθελες να σε πάρει μαζί και στεναχωρήθηκες που δεν σε ενημέρωσε; Κι αφού όπως λες πήγε εν κρυπτώ στην Κίνα, πώς το ήξεραν όλοι ότι είχε πάει ρε Νιόνιο; Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο το ήξερε από τις 24 Μαϊου στη συνεδρίαση. Πώς το ήξεραν λοιπόν ότι έλειπε στην Κίνα αφού το κράτησε κρυφό; Αστραπόγιαννε

βρε καλως τον και ας αργησε.. λιγο ακομα και θα βγαζαμε silver alert. Ευτυχως κατι φυντανια που ειχε μαζι του, ανεβαζαν στορι και μαθαμε και εμεις οι πλεμπαιοι που ειναι ο δημαρχος μας. ερχεται η αναπτυξη αδερφια

εν τω μεταξύ ο τελευταίος κινέζος που πατησε στην Τρίπολη, πρέπει να ήταν ο Σημίτης (αν πάτησε και αυτός)

ο γενικός Δ/ντης της ΔΕΥΑΤ με ποια αρμοδιότητα πήγε? Υπέγραψε για κανέναν αγωγό νερού που θα φερει νερό απευθείας από τις πηγές του Σινικού Τείχους?

Κατά πληροφορίες η συνοδεία του κ. Δημάρχου επιλέχτηκε με βάση την γνώση αυτών στην Κινεζική γλώσσα και γραφή.Είναι αυτό που λέμε κάνει τον κινέζο!

H κίνα μας έλειπε! Εδώ μια πλατεία και ακόμα να τελειώσει δύο χρόνια τώρα Εδώ το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό τρία χρόνια τώρα. Εδώ όταν περνάς την Εθνομαρτύρων, κάνεις τον σταυρό σου, εδώ οι παιδικές χαρές δεν λειτουργούν. Εδώ αμολυόνται τα γίδια και τα πρόβατα προκειμένου να αποψιλωθούν εκτάσεις. Δεν ξέρω τι θα πει ο Κινέζος εάν και δει τούτη την χαροκαμένη πόλη. Βέβαια ο Οκτώβρης πλησιάζει. Παροξυσμός από στέρηση, εγωπάθεια και φυσικά αμετροέπεια

Εχει δίκιο ο 19:06 Κάνετε ένα ρεπορτάζ εκεί στο αρκαδια πόρταλ για την κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό κοιμητήριο Τρίπολης με τα χορτάρια και τους θάμνους έχουν γίνει ζούγκλα και κανένας δε ενδιαφέρεται. Υπάρχει τελικά πρόεδρος στο νομικό πρόσωπο η εχει πετάξει λευκή πετσέτα

19:06 Αν υπήρχε σωστή αντιπολίτευση θα λειτουργούσαν πολύ καλύτερα τα πράγματα στην Λαγοπάτη. Ο Σμυρνιώτης και οι συνεργάτες του αντί να ελέγχουν και να καταγγέλλουν κάθονται και ανεβάζουν φωτογραφίες από τις συνάξεις στα καφέ και στα φαγοπότια τους περιμένοντας ετσι να κερδίσουν τις εκλογές.

Εδώ και ο φωτογράφος της αποστολής ανεβάζει φωτογραφίες του στα σοσιαλ μιντια από τις πρόσφατες διακοπές του στη Κίνα. Θέλει η π@@τάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Έλεος ρε παιδιά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.