Τρίπολη: «Βροχή» οι ακυρώσεις και οι αναβολές γάμων και βαπτίσεων λόγω κορωνοϊού

Τρίπολη: «Βροχή» οι ακυρώσεις και οι αναβολές γάμων και βαπτίσεων λόγω κορωνοϊού

Απρίλιος 22, 2020 - 13:23
3 σχόλια

Πολλές εκδηλώσεις και κοινωνικές συναθροίσεις όπως γάμοι και βαπτίσεις έχουν αναβληθεί λόγω κορωνοϊού. Οι διοργανωτές εκδηλώσεων και οι ιδιοκτήτες αιθουσών που διατίθενται για κοινωνικές εκδηλώσεις βλέπουν τη μια ακύρωση να διαδέχεται την άλλη και βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι προγραμματισμένοι γάμοικαι βαπτίσεις και μεγάλες εκδηλώσεις αναβάλλονται ή ακυρώνονται εξαιτίας του φόβου, αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό μιας ευρείας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι οικονομικές επιπτώσεις είναι τεράστιες καθώς όλη η βιομηχανία πίσω από τις εκδηλώσεις αυτές έχει «παγώσει».

Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων κέντρων δεξιώσεων στην Τρίπολη βλέπουν τις αναβολές να πέφτουν «βροχή» για τον  Μάιο, αλλά και τον Ιούνιο, αφού ακόμα δεν  έχει γίνει γνωστό πώς θα πραγματοποιηθεί η σταδιακή άρση των μέτρων και ποια θα είναι η απόσταση που θα υπάρχει ανάμεσα στα τραπέζια των θαμώνων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Σκουντριάνο από το κέντρο δεξιώσεων «Country inn»,  πληροφορηθήκαμε ότι έως τις 15 Ιουνίου όλες οι εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί και μεταφέρονται, όταν αυτό είναι εφικτό, για το επόμενο χρονικό διάστημα ή και για τον Οκτώβριο.

Ο κόσμος είναι αγχωμένος και δεν ξέρει τι να κάνει, αφού αναβάλλοντας τον γάμο ή την βάπτιση που είχαν κανονίσει, δυσκολεύονται να επαναπρογραμματίσουν την εκδήλωσή τους.

Υπάρχει αβεβαιότητα, καθώς ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων που η κυβέρνηση έχει ορίσει για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Πολλά είναι τα ερωτήματα σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως η απόσταση που θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στα τραπέζια, και τι θα γίνει με τους εξωτερικούς χώρους, αν θα υπάρχει μείωση στον αριθμό των θαμώνων προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις.

Ο κόσμος θα συμμετέχει σε μεγάλες εκδηλώσεις;

Οι ενδιαφερόμενοι δυσκολεύονται λόγω και του απρόβλεπτου καιρού να κλείσουν την δεξίωση του γάμου τους σε εξωτερικό χώρο.

Ο κ. Σκουντριάνος μάς ανέφερε ότι σε περίπτωση που επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων με περιορισμό των καθισμάτων στο 1/3, αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τον κλάδο.

Είμαστε όλοι στον αέρα

Ο κλάδος, μας ανέφερε κλείνοντας, έχει πληγεί πολύ τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση. «Πάνω που είπαμε ότι θα ανακάμψουμε , ήρθε η πανδημία και μας βομβάρδισε ξανά».

Τα έξοδα τρέχουν, πώς θα καταφέρουμε να επανέλθουμε με 4 μήνες χωρίς δουλειά, διερωτάται εύλογα ο κ. Σκουντριάνος, όπως και τι θα γίνει με τους υπαλλήλους.

Μείναμε μέσα, καλά κάναμε, αλλά όταν θα βγούμε έξω, τι θα γίνει;

Ο κ. Κεκεσίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας, μας επεσήμανε τις δυσκολίες που υπάρχουν και τα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Ο Σύλλογος με πρόσφατη παρέμβασή του και με αίτημα του προς τα αρμόδια υπουργεία απαιτεί:

Να γίνει μείωση του ΦΠΑ στο 6% & 13%, να γίνει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% µέχρι 31/12/2020 και τέλος θα πρέπει να δοθεί και ένα κεφάλαιο επανεκκίνησης για όλα τα καταστήματα εστίασης.

Ο κ. Ζάβος Δημήτρης, εκπροσωπώντας το κέντρο δεξιώσεων «Sunset», μας δήλωσε επίσης ότι ήδη πέντε γάμοι και τρεις βαπτίσεις που είχαν προγραμματιστεί τον Μάιο έχουν ακυρωθεί.

Αυτές του Ιουνίου έχουν μπει στον «πάγο» ώσπου να ανακοινωθούν τα μέτρα με τα οποία θα γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Οι πελάτες μας μεταθέτουν τον γάμο και τις δεξιώσεις τους για το καλοκαίρι του 2021 ή και για τον φετινό χειμώνα, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ενδιαφέρον για τις μέρες Παρασκευή, ακόμα και για Πέμπτη

Υπάρχουν, βέβαια, και αυτοί που το έχουν το αφήσει στον «αέρα» και δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να κλείσουν κάποια ημερομηνία, πρόσθεσε.

Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός και φοβισμένος, ακόμα και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων δύσκολα θα ξεπεράσουμε το ψυχολογικό σοκ που έχουμε υποστεί από τον εγκλεισμό και από την πανδημία.

Θα αργήσουμε να επανέλθουμε

Τέλος, ο κ. Αθανασιάδης Βασίλης  ιδιοκτήτης στην εταιρία «Princess Catering» και εκπρόσωπος του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας απαντώντας στις ερωτήσεις της τηλεφωνικής συνένετυξής μας, ανέφερε ότι όλοι βρίσκονται σε αναμονή για τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις τις κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Όλος ο κλάδος έχει υποστεί ζημιές και δύσκολα θα καταφέρει να επανεκκινήσει την επιχείρησή του και δυστυχώς αρκετές επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν μετά τον κορωνοϊό.

Πολλοί έχουν κόψει επιταγές για τον Ιούνιο. Πώς αυτές θα καλυφθούν;

Το σίγουρο είναι ότι και ύστερα από την άρση των περιοριστικών μέτρων ο κόσμος δεν θα σταματήσει να ανησυχεί για τη δημόσια υγεία. Η σημερινή κατάσταση προμηνύει δυσάρεστες συνέπειες για την βιωσιμότητα επιχειρήσεων και οπωσδήποτε για την εφετινή γαμήλια χρονιά.


3 Σχόλια

Οι επιταγές να καλυφθούν απο τα 25αρια και 30αρια ποα παίρνατε το άτομο για τα κατεψυγμενα μππυρεκακια κεφτεδακια και όλα τα ίδια που προσφέρετε σε ολους τους γάμους και εκδηλώσεις.

ενα καλο θεμα για αυριο ,ειναι να ανεβασετε κατι στο πορταλ για τα καταστηματα υγειονομικου ,δεν εχετε ανεβασει για αυτους πανω απο 5-6 φορες !!!!! και φυσικα και αυτο το σχολιο οπως το πρωτο που εκανα εδω σε αυτο το θεμα δε θα το δει κανεις ποτε .....

Καλά, εάν γίνουν γάμοι το καλοκαίρι ετοιμαστείτε για έξαρση, με χειραψίες, φιλιά, και χορούς, με τόσα άτομα και καλεσμένους από διαφορετικές πόλεις... Ειδικά εάν το ζευγάρι φιλιέται με όλους τους καλεσμένους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.