Τρίπολη: Τέλος στη φιλοξενία προσφύγων σε διαμερίσματα - Αναστέλλεται σταδιακά η λειτουργία της δομής

Τρίπολη: Τέλος στη φιλοξενία προσφύγων σε διαμερίσματα - Αναστέλλεται σταδιακά η λειτουργία της δομής

Απρίλιος 01, 2022 - 13:18
13 σχόλια

ΕΣΤΙΑ: Λήξη του στεγαστικού προγράμματος για αιτούντες διεθνή προστασία στον Δήμο Τρίπολης

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. ΑΟΤΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου  απο τον Φεβρουάριο  του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ προσφέροντας στέγαση σε διαμερίσματα  και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε αιτούντες άσυλο στην πόλη της Τρίπολης.

Οι συνθήκες στο προσφυγικό ζήτημα απο το 2018 έως σήμερα έχουν αλλάξει κατά πολύ, με δεδομένο ότι οι ροές των προσφύγων έχουν μειωθεί σε ποσοστό 85 %. Απο τον Ιανουάριο του 2021 παρουσιάστηκαν σημαντικές δυσκολίες στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του προγράμματος που οδήγησαν σε πολύμηνες καθυστερήσεις στην ροή της χρηματοδότησης  που αποτυπώνεται στις συναφθείσες συμβάσεις των φορέων του ΕΣΤΙΑ  με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγήσει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στην απόφαση να μειώσει οριζόντια τις θέσεις φιλοξενίας των αιτούντων Άσυλο σε όλη την Ελλάδα και σταδιακά να οδηγήσει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ στην λήξη του.

Σύμφωνα με το υπ. αριθ. πρωτ. 154529/16.03.22 έγγραφο του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου απο 16 Απριλίου 2022, η δυναμικότητα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ στην Τρίπολη  μειώνεται απο 300 θέσεις που είναι σήμερα στις 150. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο προτίθεται να διατηρήσει τη χρηματοδότηση της νέας μειωμένης κατά 50%  δυναμικότητας σταθερή, από 16 Απριλίου 2022 έως και 31/12/2022, οπότε και θα κλείσει  οριστικά και η λειτουργία του προγράμματος.

Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά απο 16-04-2022 μέχρι και την 31-12-2022 η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. ΑΟΤΑ. θα αναγκαστεί να λύσει και τα 50 μισθωτήρια συμβόλαια των διαμερισμάτων που κατέχει σήμερα για τις  ανάγκες του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Απο αυτά τα πρώτα 25 διαμερίσματα θα  παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους άμεσα στις 15-04-2022. Στις 31-12-2022 θα ανασταλεί και  η λειτουργία της δομής που έχει δημιουργήσει στην Τρίπολη.

Το ίδιο διάστημα σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου θα γίνεται με οργανωμένο τρόπο η απομάκρυνση των ωφελούμενων απο τα διαμερίσματα προς άλλες δομές που λειτουργεί το Υπουργείο προκειμένου να αδειάσουν τα διαμερίσματα.  

Αναμένουμε το επόμενο διάστημα  αναλυτικότερη ενημέρωση απο τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τις τεχνικές λεπτομέρειες του οριστικού κλεισίματος του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

Ειδήσεις: 

13 Σχόλια

αντε μπραβο,στη πατριδα τους με το πρωτο βαπορι και γρηγορα ,ουτε να τους βλεπουμε δε θελουμε

Ο Μητσοτάκης και ο Αλέξης τους θέλουν τρελά. Τώρα που θα γίνει το μπαμ στο Κοσσυφοπέδιο θα μας φέρει και αλβανοκοσσοβάρους για ενίσχυση των σχετικών πυρήνων (UCK) εντός της χώρας μας.

Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι αυτοί οι άμοιροι άνθρωποι, αλλά οι δικοί μας κερδοσκόποι που για να " βουτήξουν" το χρήμα τους έδωσαν ψεύτικες ελπίδες .

Η ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘ€ΛΛΗΝΙ$ΜΟ$ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ @00:08 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΟΣΟ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΤΟΥΣ 5 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΕΩΣ.

Λυπηρα το λιγότερο τα σχόλια στο άρθρο, για αυτό η Τρίπολη θα παραμείνει για πάντα κωλοχωρι...

14.47 Αυτός που κατέβασε τη σημαία ρε νουμεράκι ήταν ντίρλα στο μεθύσι και δεν καταλάβαινε την τύφλα του. Και στην τελική ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Έχουν ενοχλήσει ποτέ αυτές οι οικογένειες την πόλη; Αλλά τι να πει κανείς σε έναν μισάνθρωπο σαν και σένα. Γιατί εδώ δεν μιλάμε ούτε για λαθρολαγνεία (είσαι και αγράμματος, με "ει" γράφεται η λαγνεία τούβλο), ούτε για ανθελληνισμό παλιομακάκα, αλλά για ενδιαφέρον ανθρώπου σε άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκείας. Η ανθρωπιά μπετόβλακα δεν έχει ούτε χρώμα ούτε θρησκεία. Ένας άνθρωπος βέβαια το καταλαβαίνει. Ένα όρθιο γίδι όμως όχι

Δεν υπάρχει ελπίδα... εδώ το ίδιο το πόρταλ κόβει επικριτικά σχόλια που απευθύνονται στον γνωστό φασίστα μισάνθρωπο παραπάνω, αυτόν με τα ευφάνταστα ψευδώνυμα, ενώ αυτόν το αφήνουν οι διαχειριστές να γράφει ανενόχλητος... ωραία διαχείριση και ωραία δημοσιογραφία, αντικειμενική, δεοντολογική, σοβαρή και υπεύθυνη

Αποκλείεις ότι ο μεθυσμένος εκδήλωσε ένα απωθημένο του; Εσύ θα το έκανες στη χώρα που σε φιλοξενεί; Την περίπτωση των 5 την έκανε$ γαργάρα.

22.27 Ναι, το αποκλείω. Τι απωθημένα και μπαρούφες τσαμπουνάς; Όταν είναι κουνουπίδι ο άλλος δεν ξέρει τι του γίνεται. Ούτε το όνομά του δεν ξέρει κι εσύ μας λες για απωθημένα; Δηλαδή θες να μας πεις ότι μέσα στη θολούρα του υποσυνείδητα μια αόρατη δύναμη τον έσπρωξε να κατεβάσει ντε και καλά την ελληνική σημαία; Για τα υπόλοιπα που σου λέω έχεις να πεις τίποτα φασιστάκι ή έχει κολήσει η βελόνα στη σημαία; Κι όσο για τους δήθεν 5 τζιχαντιστές που δεν ήταν 5 αλλά 2, τι μ' αυτό; Επειδή βρέθηκαν δύο ξέμπαρκοι πρέπει να την πληρώσουν όλοι; Οι υπόλοιποι σε τι σε έχουν ενοχλήσει; Για πες μας

Υπάρχει και η λεγόμενη υπαίτια μέθη, πίνω για να επικαλεστώ μετά πως ήμουν πιωμένος, ή να ξεπεράσω τις αναστολές για εκείνο που θέλω να κάνω.

Οι λαθρομετανάστες απεσταλμένοι των Τούρκων είναι στην πλειοψηφία τους οι αντικαθεστωτικοί ισλαμιστές μισθοφόροι τους στον πόλεμο της Συρίας και του Ιράκ. Οι λεγόμενοι Τουρκομάνοι. Τους φυγάδευσαν οι εργοδότες τους αφού έχασαν τον πόλεμο εκεί. Αποκλείει κανείς ότι αποτελούν εν δυνάμει 5η φάλαγγα εν υπνώσει έως την ενεργοποίηση της από Τούρκους και Αμερικανούς πράκτορες σε τυχόν Ελληνοτουρκικό πόλεμο; Τους είδαμε σε δράση στον Έβρο. Παρατήρηση: στο επιτελείο συμβούλων του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ υπηρετούν 3 Αμερικανοτουρκάλες πράγμα που μπορεί ναερμηνεύσει την ανεκτική στάση των ΗΠΑ απέναντι στο Ερντογάν

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.