Τρίπολη: Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου (pics,vid)

Τρίπολη: Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου (pics,vid)

Δεκέμβριος 20, 2023 - 11:12
2 σχόλια

Σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου τέθηκε το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023.

Στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε ενώπιον του σκηνώματος του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου προεξήρχε o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κκ. Θεόκλητος.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης εκδήμησε τα ξημερώματα της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου και σήμερα πλήθος πιστών και ιερέων συρρέουν στον Ναό για να για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ποιμενάρχη τους.

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου θα ψαλεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 στις 11 π.μ., από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ταφή η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας στην Τρίπολη.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κυρός Αλέξανδρος (Παπαδόπουλος) γεννήθηκε το 1936 στο χωριό Πάπαρης Αρκαδίας.

Μετά την αποφοίτησή του από την Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάσθηκε ως Θεολόγος της Μέσης Εκπαίδευσης στην Τρίπολη.

Μετά τη μοναχική κουρά του, χειροτονήθηκε Διάκονος το 1968 και Πρεσβύτερος το 1969 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρό Θεόκλητο Β΄ (Φιλιππαίο) και υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Από το 1976 χρημάτισε Γραμματεύς των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Τον Μάιο του 1984 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ενώ τον Ιανουάριο του 1995 κατεστάθη στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Το 2017 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ορθόδοξη Θεολογία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr: Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας


2 Σχόλια

Ας αναπαύεται εκεί που είναι. Αιώνια του η μνήμη. Προσέφερε μεγάλο και σημαντικό έργο στην Εκκλησία, στην πόλη μας και στους συνανθρώπους του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.