Τρίπολη: Κανένας φοιτητής να μην μείνει χωρίς στέγαση - Τα ενοίκια έχουν «εκτοξευθεί»

Τρίπολη: Κανένας φοιτητής να μην μείνει χωρίς στέγαση - Τα ενοίκια έχουν «εκτοξευθεί»

Οκτώβριος 05, 2021 - 18:06
4 σχόλια

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ,όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και εδώ στην Τρίπολη, οι πρωτοετείς φοιτητές επιδίδονται σε ένα μαραθώνιο αναζήτησης σπιτιού.

πρόβλημα φέτος είναι πολύ πιο οξυμμένο καθώς σε αυτή τη Θέση δε βρίσκονται μόνο οι πρωτοετείς αλλά και οι δευτεροετείς και τριτοετείς. Στην Τρίπολη συγκεκριμένα τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί, την ώρα που οι οικογένειες μας τα βγάζουν πέρα κάθε χρόνο και δυσκολότερα, ενώ δε φαίνεται να υπάρχουν άλλα διαθέσιμα σπίτια για να μπορέσουν να έρθουν οι φοιτητές να σπουδάσουν. Αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες ενώ είναι γνωστό το πρόβλημα κάθε χρόνο, δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για τη στέγαση των φοιτητών. Ειδικά στην Τρίπολη ενώ υπάρχει πρόβλεψη να φτιαχτούν Εστίες, εδώ και κάποια χρόνια, δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα.

Με μεγάλη αγανάκτηση ρωτάμε τι μέτρα έχουν πάρει μέχρι στιγμής για αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση, η τοπική διοίκηση και η πρυτανεία; Ως πότε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους νέους, τους φοιτητές θα αποτελούν" ατομική ευθύνη" και οι κυβερνήσεις θα " νίπτουν τας χείρας τους"; Δε θα δεχτούμε η κυβέρνηση να δίνει 30 εκατομμύρια για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και να μη δίνει "δεκάρα τσακιστή" για να καλυφθούν οι ανάγκες μας!

΄Εως εδώ! Κανένας συµφοιτητής µας να µη µείνει χωρίς στέγαση! ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ !

Απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών:

Εδώ και τώρα να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία για να στεγάσουν τους φοιτητές, με την κάλυψη του κόστους από το κράτος και με ευθύνη της πρυτανείας!

Να ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία Εστιών με ταχύτατες διαδικασίες οικοδόμησης, με επαρκή αριθμό δωματίων για τους φοιτητές, δωρεάν για όλους τους φοιτητές!

Να δοθεί στεγαστικό επίδομα 300 ευρώ σε όλους τους φοιτητές, μέχρι να ικανοποιηθούν τα παραπάνω!

Το ΔΣ Του ΦΣ Νοσηλευτικής της Τρίπολης
Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Γιατί δεν μπαίνει ένα πλαφον στα ενοίκια για τους φοιτητές??? Παρά αφήνουν τους ιδιοκτήτες να κάνουν ότι θέλουν???

Καλά εκείνο το ψυχιατρείο που ήταν πανέτοιμο να φιλοξενήσει τους φοιτητές.με δωμάτια με μαγειριο με αίθουσα δεξιώσεων το άφησαν καί έγινε ριμαδιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.