Τρίπολη: Φωτιά στον Άγιο Βλάση σε δασική περιοχή - Κινδυνεύει το Μαίναλο (vid)

Τρίπολη: Φωτιά στον Άγιο Βλάση σε δασική περιοχή - Κινδυνεύει το Μαίναλο (vid)

Αύγουστος 07, 2023 - 17:17
39 σχόλια

Συνεχής ενημέρωση 

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 17:00 τη Δευτέρα 7 Αυγούστου στην περιοχή του Αγίου Βλάση, στην Τρίπολη, πίσω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Επιχειρούν πυροσβέστες, αλλά έχουν σηκωθεί και 8 εναέρια μέσα.

Στην περιοχή μας πνέουν αρκετά ισχυροί άνεμοι.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι πριν από την εκδήλωση πυρκαγιάς, ακούστηκαν μικρές εκρήξεις.

Η Πυροσβεστική και οι αρμόδιες αρχές θα έχουν τον λόγο, αν πρόκειται για εμπρησμό, αφού σβήσουν την πυρκαγιά που απειλεί το Μαίναλο.

Είχαν προηγηθεί δύο μικρότερες εστίες σήμερα, πάνω από το νοσοκομείο, που ετέθησαν γρήγορα υπό έλεγχο.

Ταυτόχρονα, φωτιά ξέσπασε και έξω από τις διοικητικές υπηρεσίες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Όπως πληροφορούμαστε, περαστικός κάλεσε την Πυροσβεστική και την έσβησε.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 16:42 αυτή τη στιγμή επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ενημέρωση 19:10

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο κ. Τζιούμη Κώστα και με τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο πολιτικής προστασίας κ. Οικονομόπουλο, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο σημείο της φωτιάς, ενημερώθηκαν ότι δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή και ούτε σπίτια. Γίνονται τιτάνιες προσπάθειες και από τα εναέρια μέσα για να περιοριστεί το μέτωπο. Να αναφέρουμε ότι κλειστοί είναι οι δρόμοι προς το Νοσοκομείο και προς το Περθώρι.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις γιατί εμποδίζουν το έργο της πυροσβεστικής.

Ενημέρωση 20:20

Από τον Άγιο Θόδωρα επιβλέπουν την επιχείρηση ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης και ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Γιώργος Οικονομόπουλος. Όπως μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Οικονομόπουλος τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι το μέτωπο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Υπάρχει όμως μια αισιοδοξία, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από δύο σημεία, ακούγονται πολλά θα τα διερευνήσει η Πυροσβεστική. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να μην περάσει η φωτιά τον Αγιο Θόδωρα και φαίνεται ότι τα πράγματα είναι καλύτερα.

Νέα Ενημέρωση 21:30

Αναζωπύρωση στον Άγιο Βλάση 

Δύσκολη θα είναι η νύχτα καθώς στο βουνό φαίνονται να δημιουργούνται νέες μικρές εστίες. Αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής κοντά στο νοσοκομείο που βλέπουν από τα μπαλκόνια τους την κατάσταση. 

Νέα ενημέρωση 22:40

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, ο οποίος βρίσκεται στην εστία της πυρκαγιάς, πληροφορηθήκαμε ότι οι επίγειες δυνάμεις έχουν περιορίσει τη φωτιά, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Νέα ενημέρωση 23:00

Όπως φαίνεται από τα γραφεία μας, η φωτιά έχει περιοριστεί πολύ. Σε αυτό, εκτός από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πεζοπόρων τμημάτων που επιχειρούν στο σημείο, συνέβαλε και το γεγονός ότι δεν έχει αέρα.

Νέα ενημέρωση 23:05

Έχει περιοριστεί το μέτωπο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες σε ένα δύσκολο σημείο η εγκατάσταση ξεκινά από τον Άγιοθόδωρα με τους άνδρες της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Νέα ενημέρωση 23:11

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ εχει γίνει ήδη μια προσαγωγή ενός 29χρονου για την πιθανότητα εμπρησμού. 

Ενημέρωση 00:00

Η νύχτα θα είναι δύσκολη 

Η φωτιά ακόμα δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Πολύ μεγάλες είναι οι προσπάθειες  των πυροσβεστών να κρατήσουν τα μέτωπα. Το δύσβατο της περιοχής επιτρέπει μόνο στο πεζοπόρο τμήμα να δώσει την μάχη του. Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη και ευχή όλων είναι μέσα στην νύχτα να καταφέρουν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την εστία. 

Νέα ενημέρωση 8:30 8/8/2023

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Βλάση.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από το συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η εικόνα σήμερα είναι καλύτερη καθώς η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, αλλά δεν είναι ακόμη υπό έλεγχο.

Τα πεζοπόρα τμήματα και όλοι οι εμπλεκόμενοι παραμένουν σε επιφυλακή και γίνεται και διαβροχή.

Σε ετοιμότητα είναι τα εναέρια μέσα, αν απαιτηθεί να κληθούν. Τα οχήματα της πυροσβεστικής είναι 15 και τα πεζοπόρα τμήματα 25. Όλοι είναι διασκορπισμένοι στα σημεία που είχε εστίες.

 

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Μεγάλη φωτιά στον Άγιο Βλάση στην Τρίπολη

Arcadiaportal.gr Φωτιά στον Άγιο Βλάση

Arcadiaportal.gr Ρίψεις νερού στη φωτιά στον Άγιο Βλάση

ArcadiaPortal.gr Αναζωπύρωση της φωτιάς στον Άγιο Βλάση


39 Σχόλια

Επιτόπου τουφεκισμός κάθε εμπρηστή και δήμευση της περιουσίας του. Άμεσα!

Πού φαίνονται ρε μεγάλε στο βίντεο οι μεγάλες και έντονες φλόγες; Μόνο καπνοί φαίνονται. Άσε που εμείς εδώ που είμαστε το μόνο που ακούμε και βλέπουμε είναι τα αεροπλάνα. Δεν ακούσαμε κανένα πυροσβεστικό

Να αυστηροποιηθεί ακόμα ο Νόμος για τους εμπρηστές ! Ποινή Θανάτου ! Οσο τους χαιδεύουν τα άρρωστα μυαλά τους δεν πεθαίνουν ποτέ .....

17.34 περίεργο που δεν τα άκουσες τα πυροσβεστικά, εκτός αν μένεις εκ διαμέτρου αντίθετα

Οι τοπικοί άρχοντες δε φταίνε δηλαδή που το μυαλό τους είναι στις εκλογές και οχι σε καμία αποψίλωση;

Τα σκουπίδια στον Άγιο Βλάσση και το κλείσιμο της χωματερής έχουν ονοματεπώνυμο. Ας τελειώσει με το καλό αυτή η ιστορία και να δούμε ποια δημοτική παράταξη τον έχει αγκαλιάσει και από που έχει πάρει το χρίσμα η παράταξη. Έτσι για να ξέρουμε ποιος αγκαλιάζει και τις ευθύνες

Kαι αφού τη σβήσουν οι επαγγελματίες της υπέρβασης θα βγούνε τα ψέκια να ευχαριστήσουν τους Αγίους Βλαση, Θόδωρα, Διονύσιο Ατεοπαγίτη και λοιπούς γειτόνους!

Καλό είναι να μπει μια φωτιά για να αναγεννηθεί και το δάσος. Επειδή είναι κοντά και στους πυλώνες υψηλήες τάσης, καλό είναι να μπουν εκεί κοντά και ανεμογεννήτριες. Εκτός από κάποια οπτική ενόχληση θα έχει τεράστια οφέλη για την περιοχή.

Πριν λίγους μήνες χειροκροτουσατε τον Κουλη που έλεγε ότι θα μπουν φωτοβολταϊκά στο Μαίναλο. Η αρχή έγινε.

Όλοι οι δημοσιογράφοι νομίζω οτι ειναι καιρός να κάνετε μια ερευνητική δημοσιογραφία. Ποιους συμφέρει αν καεί το μαίναλο. Σε τι σημεία θέλουν να στήσουν ανεμογεννήτριες? Γιατι σε ολες τις φωτιες ξεφυτρώνουν γκαζάκια? Η τις βάζουν "τρελοί"?

Μην ανησυχείτε θα την σβήσει την φωτιά ο τζιούμης και πολιτικής προστασίας. Ας ευλογάμε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

18:03 Κι όμως. Όσοι μένουμε στην περιοχή του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου και προς τα κάτω προς πλατεία Βαλτετσίου δεν ακούσαμε καμία σειρήνα. Μόνο τα πυροσβεστικά αεροπλάνα είδαμε και μετά τους καπνούς. Γιατί φαίνεται τόσο περίεργο δηλαδή αυτό σε μερικούς;

Μπράβο στους πυροσβέστες!!!!! που αποσοβήθηκε η καταστροφή του Αγ. Θοδώρας!!!! Συγχαρητήρια παιδιά!!!!!!

ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ αποδειχτεί αυτό που ακούγεται, οτι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το χώρο των απορριμάτων στον Αγιο Βλάση, δήμαρχε έχεις χάσει τις εκλογές από τώρα, μην κάνεις τον κόπο ούτε να κατέβεις. Και να μην συμφωνούμε με τους υπόλοιπους, εσύ ΔΕΝ βγαίνεις.

Ο Ελληναρας ο παντογνωστης. Όλες οι φωτιές μπαίνουν για να βάλουν ανεμογεννητριες!!! Είστε ψεκια. Για πείτε μου σε ποια περιοχή κάψανε το δάσος και έβαλαν ανεμογεννητριες; Όλοι οι "οικολόγοι " δεν θέλουν ανεμογεννητριες. Όλοι οι " φιλόζωοι " θέλουν τα σκυλιά στους δρόμους. Όποιος δεν έχει δουλειά να κάνει ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας. Τώρα στην μόδα είναι τα ΑΤΙΑ σας ταιριάζουν γιατί ειστε ufo

Εσυ κατσε στο καναπε κ σχολιαζε ανωνυμα κ ασε τους επαγγελματιες κ τους αγιους ησυχους.αυτοψεκασμενε

Με αφορμή τη σημερινή φωτιά-εμπρησμό πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα φύλαξης και παρατήρησης του δάσους και από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και από συλλόγους εθελοντές. Λογικα θα το δούμε πάλι το ίδιο έργο μπροστά μας. Και βεβαίως πρωτόκολλα εκκένωσης νοσοκομείου φυλακών Τρίπολης κλπ.

@21:08 - Για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες, δεν αρκεί μόνο το μέρος τοποθέτησης, χρειάζεται και δρόμος για να ανέβουν, πρέπει να γίνουν διάφορες εργασίες, με υποχρέωση του "τοποθετούντος" για επαναφορά του "περιβάλλοντος χώρου" στην προτέρα κατάσταση. Μετρήσετε λίγο τα κόστη, θα εκλπαγείτε. Εκτός και εάν τις μεταφέρουν και τις τοποθετήσουν τα UFO και τα ΑΤΙΑ. Μη βιάζεστε να χαρακτηρίσετε κάποιον ως ψέκι πριν βεβαιωθείτε ότι δεν είστε ο ίδιος...

Βγηκανε Νδαναρχοκομμουνια να μας πουνε τις θεωρίες τους. Δημοκρατία θελατε λουστείτε τα. Χουντοκαναλα λεει το αλλο το βλήμα, αμα ειχες χουντα δεννθα έμπαινε ούτε μια φωτιά λουστείτε τα αναρχοκομμουνια τωρα. Βέβαια θα μπουνε ανεμογεννητριες μικρο νδστιλιαρο για να αντιμετωπιστεί η κλιματικη αλλαγη αναρχοαριστερο απλυτακια ενα κομμα ειστε νδαναρχοαπλυτοι

@20:40. Μάλλον τα μπέρδεψες. Ο δήμαρχος δεν έφτιαξε τη χωματερή στον Άγιο Βλαση. Την έφτιαξαν αυτοί που συνεργάζονται με τον Γιάγκο. Που τότε ο Γιάγκος τους είχε σκυλοπεράσει σε όλα τα κανάλια αλλά τώρα τους καλοδεχτηκε ως συνεργάτες.

Αφου η φωτιά μπήκε για να μπουν ανεμογεννητριες γιατί δεν την έβαλαν στην κορυφή και την έβαλαν χαμηλά?? Έχουν βγει καινούργια μοντέλα μάλλον που δεν χρειάζεται να είναι στην κορυφή του βουνού. Ρε πάτε καλά σοβαρά τα λέτε? Όλα τα βουνά γύρω μας έχουν γεμίσει ανεμογεννητριες και δεν έχει μπει φωτια σε κανενα.

20.40 δεν μπορεί να είσαι τόσο ηλίθιος! Η φωτιά δεν έχει καμμία σχέση με τη χωματερή πρώτον και δεύτερο την χωματερή την έφτιαξε ο συνεργάτης του Σμυρνιώτη ο Σωτηράκης με τον Κακλαμάνο ο Τζιούμης την έκλεισε και την έχει σκεπάσει όλη με χώμα

Τα στοιχεια του κυριου θα δωθουν στη δημοσιοτητα? Θα εφαρμοστει ο νεος Νομος η θα τη σκαπουλαρει με κανα χαρτι απο γιατρο?

Αφού ο εμπρηστής ομολόγησε την πράξη του να δημοσιοποιηθούν και τα στοιχεία του για να ξέρουμε ποιος βρίσκεται ανάμεσά μας και να φυλαγόμαστε..

Εν τω μεταξύ αν μπείτε στον γεωπληροφοριακό χάρτη της ΡΑΕ θα καταλαβαίνατε ότι δεν χρειάζονται πυρκαγιές για δοθούν άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας. Όσο για το ψέκι τον Γερανειών, να παει να δει στον χάρτη πόσες απορριπτικές αποφάσεις για άδειες υπάρχουν στο εν λόγω όρος. Έλεος με τις θεωρίες συνωμοσίας...

Είμαστε πολύ τυχεροί εχθές, επειδή πήγα να βοηθήσω εθελοντικά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά από το πεζοπόρο Πελοποννήσου και στους αξιωματικούς τους οι άνθρωποι είναι απίστευτοι επαγγελματίες νομίζω ότι χωρίς αυτούς το Μαίναλο εχθές θα κινδύνευε σοβαρά

Τι θέλει να πει ο ποιητής μπερδεύτηκα η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στην ανακοίνωση του Σμυρνιωτη , περί εμπρησμού περί εμπρηστών ότι ο εμπρηστής είναι γνωστός του θα τρελαθούμε τελείως !!!!!!!

Ανώνυμε που γύρισες ποιος ξέρει από πού στις 05:32 χαράματα, θες να μάθεις τ' όνομά του γιατί σκιάζεσαι μη σου βάλει φωτιά;

21:52 Εδώ δεν ξέρεις τι σημαίνει ΑΤΙΑ και ότι είναι στα ελληνικά το ufo και θα μας κάνεις διάλεξη για τις ανεμογεννητριες. Ως τι; Ως ψεκι;

@16:37 - Μας συγχωρείτε που διαταράζουμε τη μακαριότητα της στάνης. Δε θα ξαναγίνει, ο καλός ύπνος προϋποθέτει ησυχία, ηρεμία και ανεμελιά...

20:40 Ο Τζιούμης είναι αυτός που έκλεισε τη χωματερή που δημιούργησαν οι συνεργάτες του Παυλή βρε όρνιο και τη σκέπασε με χώμα Τι μπούρδες τσαμπουνάς ηλίθιε; Αφού δεν. ξέρετε ρε σεις την τύφλα σας μερικοί τι στο διάολο γράφετε μαλ@@@ς;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.