Τρίπολη: Eγκαίνια της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση παρουσία της υφ. Υγείας Ζωής Ράπτη (pics,vid)

Τρίπολη: Eγκαίνια της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση παρουσία της υφ. Υγείας Ζωής Ράπτη (pics,vid)

Απρίλιος 07, 2023 - 13:49
4 σχόλια

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 7 Απριλίου στην Τρίπολη τα εγκαίνια της νέας πρότυπης μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωσητης  «Ξένιος Ζευς» που συνιστά µια πλήρη, πολυδιάστατη, πολυεπίπεδη, εξωστρεφή και κοινοτικἀ προσανατολισμένη κλινικἡ.

Τα εγκαίνια της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση της «Ξένιος Ζευς» τίμησε με την παρουσία της η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, αρμόδια για τα θέµατα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων.

Η Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση συνιστά µία πλήρη, πολυδιάστατη, πολυεπίπεδη, εξωστρεφή και κοινοτικἀ προσανατολισμένη κλινικἡ προσέγγιση, µε σκοπό την έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ψυχωτικών διαταραχών στα αρχικά τους στάδια, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι μακροχρόνιες επιπτώσεις από την εξέλιξη τους και να αποτραπούν ή να μειωθούν οι πιθανότητες υποτροπών, ενισχύοντας παράλληλα τη βελτίωση της λειτουργικότητας των νέων ασθενών και την ένταξη και επάνοδὀ τους στο εργασιακό, εκπαιδευτικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Στα εγκαίνια της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση βρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι Δήμαρχοι Τρίπολης και Γορτυνίας Κώστας Τζιούμης και Ευστάθιος Κούλης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλης Ψυχογιός, ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Μπεντεβής, ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης και ιατρός Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, ο διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Χρήστος Τζιανής, η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αρκαδίας Βάλια Μαυραϊδοπούλου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας Μάκης Πετρόπουλος καθώς επίσης και μέλη της ιατρικής κοινότητας του νομού μας.

Η υφυπουργός υγείας Ζωή Ράπτη με καταγωγή μάλιστα από την Αρκαδία τόνισε την σημασία και την σπουδαιότητα αυτών των μονάδων που επιτελούν ένα σημαντικό κοινωνικό και ιατρικό έργο με την κυβέρνηση να είναι αρωγός σε ζητήματα πρόληψης και φροντίδας σε θέματα ψυχικής υγείας με την νομοθέτηση πρότυπων τέτοιων μονάδων.

Σύντομο χαιρετισμό επίσης απεύθυναν ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι Δήμαρχοι Τρίπολης και Γορτυνίας Κώστας Τζιούμης και Ευστάθιος Κούλης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλης Ψυχογιός.

Τέλος, από την πλευρά του ο υπεύθυνος της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση ανέλυσε το πλάνο και τους στόχους της νέας αυτής δομής αναφέροντας πως αποτελεί για την πόλη και την περιοχή μία ακόμα ιατρική στέγη ενός τόσο ευαίσθητου θέματος.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εγκαίνια στην νέα Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση της “Ξένιος Ζευς”


4 Σχόλια

Ολη η αφρόκρεμα. Εκείνος ο Νίκας γιατί πήγε αξύριστος??? Χάλια των χαλίων. Δέκα νοματαίοι κρατούνε την κορδέλα.

Δεν θα πρέπει να υπάρχει ντροπή στο να ζητάμε βοήθεια σε θέματα ψυχικής υγείας. Όσο γρηγορότερα αντιμετωπιστεί τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να θεραπευτεί!!!

Κώστα Βλάση γιατί τόση στενοχώρια μαναράκι; Όλα καλά. Ήρθαν και πέρασαν και έφυγαν κι άλλοι πριν από σένα και δεν έκαναν έτσι. Καιρός να ασχοληθείς και λίγο με το σπιτάκι σου και την οικογένειά σου. Μαρς.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.