Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει ο Μανώλης Μπάρκας από την Τρίπολη (pics,vid)

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει ο Μανώλης Μπάρκας από την Τρίπολη (pics,vid)

Ιούνιος 24, 2023 - 10:00
1 σχόλια

Λίγες μέρες μετά το ταξίδι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Ντουμπάι, ο κ. Μανώλης Μπάρκας μάς ξεναγεί στο σπίτι του στην Τρίπολη, το οποίο έχει γίνει ένα μικρό μουσείο του κόσμου, και μας μιλάει για τα ταξίδια της ζωής του που τον έχουν βελτιώσει και αναβαθμίσει ως άνθρωπο.

Ταξιδεύει οργανωμένα από τα 22 του και έχει βρεθεί σε μοναδικούς προορισμούς που όλοι θα ζηλεύαμε. Έχει ξεφύγει από τα όρια της Ευρώπης και έχει βρεθεί σε χώρες μακρινές.

Μέχρι σήμερα έχει επισκεφθεί 78 κράτη και συνεχίζει ακάθεκτος, κάνοντας τον κόσμο να μοιάζει τόσο μικρός.

Ας γνωρίσουμε τον κοσμογυρισμένο Μανώλη Μπάρκα από την Τρίπολη.

Πρώτο του ταξίδι η Βόρεια Ιταλία και πιο πρόσφατο το Ντουμπάι. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι έχει κάνει πολλά ταξίδια στην Ευρώπη, την Ασία, την Ινδία, το Βιετνάμ, την Ιαπωνία και το Μεξικό, την Βόρεια Κορέα και ο ίδιος ξεχωρίζει τη στιγμή που βρέθηκε στο Περού.

Στα ταξίδια του έχει γνωρίσει πολλούς λαούς και κουλτούρες.

Ο κόσμος είναι αληθινός, φιλόξενος, οι άνθρωποι είναι καλοσυνάτοι, και αγαπούν τους Έλληνες. Στα ταξίδια μάς μαγεύει ο διαφορετικός πολιτισμός, η κουλτούρα, η φύση και τα τοπία

Τα ταξίδια τον έχουν αλλάξει σαν άνθρωπο και έτσι προτρέπει και όλους μας να κάνουμε ταξίδια, να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

«Τον παράδεισο τον έχω ζήσει, δεν πίστευα ότι υπάρχουν αυτά τα μέρη με αυτό το φυσικό κάλλος. Η Ασία είναι μέσα στην καρδιά μου, εκεί είναι ο παράδεισος», αναφέρει.

Ο κοσμογυρισμένος κ. Μπάρκας έχει επισκεφθεί το Μάτσου Πίτσου στο Περού, το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία, την Πέτρα στην Ιορδανία, τις πυραμίδες στην Αίγυπτο, και το Ανγκόρ Βατ στην Καμπότζη.

Μαζί με τις αναμνήσεις του επιστρέφοντας από τα ταξίδια του ο κ. Μπάρκας, φέρνει στις αποσκευές του μοναδικά αντικείμενα, ως αναμνηστικά, για να του θυμίζουν τις όμορφες στιγμές που έχει ζήσει σε αυτά.

Η συλλογή του είναι πολύτιμη και όλα τα αντικείμενα, από το πιο μικρό, έως το πιο μεγάλο να τα έχει αναδείξει και διακοσμήσει με όμορφο τρόπο.

Στη συνέντευξή μας ο κ. Μπάρκας μίλησε για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε οργανώνοντας ένα μεγάλο ταξίδι ζωής. Ευχαρίστησε όλους όσοι τον έχουν βοηθήσει για να πραγματοποιήσει αυτά τα ταξίδια και μας ξενάγησε στο σπίτι του.

Ευχαριστώ τα ταξιδιωτικά πρακτορεία για τη συνεργασία μας, ευχαριστώ όλους τους φίλους που έχω κάνει στα ταξίδια μου.

Σύντομα ο κ. Μπάρκας ετοιμάζει βαλίτσες για το Καζακστάν και το Κιργιστάν, ενώ όνειρό του είναι να βρεθεί στην Ανταρκτική, την Αλάσκα και τον Βόρειο Πόλο.

Τέλος ο κ. Μπάρκας μάς μίλησε για τα φάρμακα που πρέπει να έχουμε μαζί μας, κάνοντας μεγάλα ταξίδια.

Ακόμα, μας συμβουλεύει να διαβάζουμε προσεκτικά όλα τα ενημερωτικά έγγραφα των τουριστικών γραφείων για να είμαστε ασφαλείς και προετοιμασμένοι για το δικό μας ταξίδι.

Αν θέλετε να έρθετε σε επικοινωνία με τον κ. Μπάρκα, αν θέλετε να σας βοηθήσει για να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας, μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κοσμογυρισμένος Τριπολίτης έχει ταξιδέψει σε 78 κράτη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.