Τι συζήτησαν Νίκας και Πρόεδρος ΔΕΣΦΑ

Τι συζήτησαν Νίκας και Πρόεδρος ΔΕΣΦΑ

Ιούνιος 06, 2021 - 14:31
1 σχόλια

Συζήτηση διεξοδική σχετικά με το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, την Παρασκευή 4 Ιουνίου, στην Τρίπολη, με τον Γιάννο Μιχόπουλο, πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ Α.Ε. (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).

Ο περιφερειάρχης μετέφερε στον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ το αίτημα για την επέκταση των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Καλαμάτα και την Σπάρτη, καθώς επίσης και προς την Πάτρα -κάτι που είναι ήδη αποφασισμένο, όπως έγινε γνωστό.

Ο Π. Νίκας τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό η τροφοδοσία του δικτύου στην Περιφέρεια να καλύπτεται συνολικά μέσω αγωγών και όχι με άλλον τρόπο.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης εξήγησε την πολιτική της περιφερειακής Αρχής αναφορικά με τα δίκτυα στις αστικές περιοχές, διευκρινίζοντας ότι η Περιφέρεια χρηματοδοτεί αποκλειστικά και μόνο τους αγωγούς, οι οποίοι -όπως τόνισε- θα αποτελέσουν κρίσιμη υποδομή για το άμεσο μέλλον, όταν έλθει στη χώρα μας το υδρογόνο.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Γιάννο είσαι αρχηγός. Πάντα πρόεδρος σε εταιρίες... τον κυρ Κώστα με τις ανεμογεννήτριες να συναντήσεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.