Τι είπε ο Γιάννης Τρουπής για τη δημιουργία Επιχειρηματικού πάρκου στη Μεγαλόπολη

Τι είπε ο Γιάννης Τρουπής για τη δημιουργία Επιχειρηματικού πάρκου στη Μεγαλόπολη

Δεκέμβριος 02, 2021 - 09:45
1 σχόλια

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγαλόπολης διοργάνωσαν την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου ανοιχτή συζήτηση για την αξιοποίηση των επικείμενων προκηρύξεων του ΣΔΑΜ στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΟΛΥΒΙΟΣ» του Δήμου Μεγαλόπολη.

Σκοπός της συζήτησης ήταν  να καταγραφούν οι ανάγκες, από επαγγελματίες και πολίτες του Δήμου Μεγαλόπολης, προκειμένου να μεταφερθούν στους αρμόδιους, για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, εν όψει των νέων προσκλήσεων - προκηρύξεων του ΣΔΑΜ.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής αναφέρθηκε τόσο στους λόγους για τους οποίους πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, όσο και στις θέσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για το πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης.

«Προσωπικά, ως επιμελητηριακός, διαπιστώνω ότι υπάρχει ένα κενό, αγωνία, έλλειψη γνώσης ως προς το τι θα γίνει. Γι' αυτό διοργανώσαμε μια συνάντηση - ανοιχτό διάλογο μεταξύ συναδέλφων, επιχειρηματιών, να πούμε τι είναι ΣΔΑΜ και να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος, ώστε οι προσκλήσεις των μελλοντικών προγραμμάτων να καλύπτουν τις ανάγκες και επιθυμίες των επιχειρηματιών».

«Το εκθεσιακό κέντρο, το λεγόμενο μεσογειακό, πολύ φοριέται, είναι ένα αίτημα πάγιο από το 2011. Ζητούσαμε να γίνει στην Τρίπολη, στη ΒΙΠΕ, αλλά μετά, που κάναμε συζητήσεις με τη HELEXPO, καταλάβαμε ότι το σωστότερο είναι να γίνει στη Μεγαλόπολη. Για το Επιχειρηματικό Πάρκο, το Επιμελητήριο Αρκαδίας είχε ξοδέψει 45.000 ευρώ για τη μελέτη τότε. Το Επιμελητήριο στήριζε τη Μεγαλόπολη, με τις τότε ανάγκες που είχε η μελέτη. Το Πάρκο δηλώνεται ότι θα γίνει αλλού, αλλά κι εγώ δηλώνω τις επιφυλάξεις μου για τον χρόνο κατασκευής. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα προγράμματα για τους επιχειρηματίες μπορεί να τρέξουν άμεσα».

Τέλος, ο κ. Γιάννης Τρουπής κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ερωτηματολογίου, ηλεκτρονικής μορφής, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες και να μεταφερθούν οι επιθυμίες των επιχειρηματιών.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.