Τι άλλαξε στους ελέγχους ΚΤΕΟ για τα γυρισμένα χιλιόμετρα (pics,vid)

Τι άλλαξε στους ελέγχους ΚΤΕΟ για τα γυρισμένα χιλιόμετρα (pics,vid)

Οκτώβριος 06, 2019 - 12:11
1 σχόλια

Έλεγχος του μετρητή χιλιομέτρων οχημάτων για παραποίηση

Από τις 26 Σεπτεμβρίου έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο ΦΕΚ, για τον τρόπο, την διαδικασία και την πιστοποίηση των ελέγχων των οχημάτων από τα ΚΤΕΟ.

Ο κ. Κωνσταντίνος Καλαμαράς, τεχνικός διευθυντής του Ι.ΚΤΕΟ Καλαμαράς, μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για τις ουσιαστικές αλλαγές που έχουν να κάνουν με την ένδειξη του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων.

Πλέον με αυτό το μέτρο γίνεται έλεγχος στην ιστορικότητα των ελέγχων και τα διανυθέντα χιλιόμετρα της τελευταίας 5ετίας. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Μεταφορών θέλει να περιορίσει το φαινόμενο με τα «γυρισμένα» χιλιόμετρα.

Τα ΚΤΕΟ έχουν δείγμα του ιστορικού των χιλιομέτρων, έτσι αν διαπιστωθεί μια ανακολουθία τότε φαίνεται σοβαρή έλλειψη και υπάρχει ποινική διαδικασία

Όταν κατά τον τεχνικό έλεγχο σε ΚΤΕΟ διαπιστώνεται εμφανής παραποίηση του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων, ο ιδιοκτήτης του οχήματος ή με εξουσιοδότησή του ο προσκομίζων το όχημα, υποβάλει στο ΚΤΕΟ Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 επικυρωμένη με το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Υπηρεσία, στην οποία δηλώνει αν επιθυμεί ή όχι τις ποινικές κυρώσεις που αφορούν την παραποίηση του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων.

Η Υπεύθυνη Δήλωση και η εξουσιοδότηση διατηρούνται στο αρχείο του ΚΤΕΟ για χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις.

Στην περίπτωση που από την ανωτέρω διαδικασία προκύπτει η επιθυμία για επιβολή ποινικών κυρώσεων, το ΚΤΕΟ αποστέλλει στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών αντίγραφο της ανωτέρω Υπεύθυνης Δήλωσης και ενημερωτικό σημείωμα συνοδευόμενο από φωτοαντίγραφο του ΔΤΕ, προκειμένου να εφαρμοστούν τα οριζόμενα στην παρ.6 του άρθρου 9 και στην παρ.2 του άρθρου 17 της αριθμ. πρωτ. οικ. 49372/3352/2017 (Β΄ 2726) ΚΥΑ που αφορούν τις ποινικές κυρώσεις.

Οποιαδήποτε ενέργεια προκύπτει από την ανωτέρω Υπηρεσία κοινοποιείται στη Δ/νση Εποπτείας και Ελέγχου (Δ36) του ΥΠ.Υ.ΜΕ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καλαμαράς μίλησε για τον γενικό έλεγχο που γίνεται στο ΚΤΕΟ αναφέροντας ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα δεν περνούν από έλεγχο.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr ΚΤΕΟ: Έλεγχος του μετρητή χιλιομέτρων οχημάτων για παραποίηση


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Και οι ζαίοι πρώην ΠΑΣΟΚ προσπάιησαν νσ μηδενίσουν κοντέρ αλλά τα κουσούρια του δημοσίου δεν σβήνονται.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.