Θετικός ο απολογισμός από το τουριστικό ρεύμα του Πάσχα στην Πελοπόννησο – Ποια τα μηνύματα για το καλοκαίρι (vid)

Θετικός ο απολογισμός από το τουριστικό ρεύμα του Πάσχα στην Πελοπόννησο – Ποια τα μηνύματα για το καλοκαίρι (vid)

Μάιος 13, 2024 - 15:02
1 σχόλια

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, αφού σήμερα άνοιξαν τα σχολεία και επέστρεψαν ακόμα και οι τελευταίοι επισκέπτες.

Σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία υπήρξε μία αύξηση στο 5,1% των επισκεπτών που κινήθηκαν προς την περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη.

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος σε δηλώσεις του έκανε απολογισμό τις εορταστικής περιόδου του Πάσχα, καθώς επίσης έδωσε μία πρώτη εικόνα για την θερινή περίοδο και τις κρατήσεις.

Ήταν μία περίοδος με έντονη κινητικότητα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, αφού ο ήταν δημοφιλής προορισμός για το Πάσχα

Όπως ανέφερε δεν κατακλείστηκε από κόσμο μόνο στους δημοφιλής προορισμούς, αλλά έντονη ήταν και η κινητικότητα σε δευτερεύοντες προορισμούς και αυτό είναι πολύ σημαντικό. «Φαίνεται ότι οι επισκέπτες ανακαλύπτουν νέους προορισμούς και υπάρχει μία διάχυση του φαινόμενου της τουριστικής δραστηριότητας όπου είναι και το ζητούμενο».

Εφέτος παρατηρήθηκε ότι οι παραθαλάσσιοι προορισμοί κέρδισαν το παιχνίδι γιατί το Πάσχα έπεσε αργά και ήταν ανοιχτά πολλά ξενοδοχεία.

Ο Τυρός, το Λεωνίδιο κατακλύστηκαν από κόσμο επίσης 100% ήταν πληρότητα στην Μονεμβάσια. Πολύ υψηλές ήταν οι πληρότητες και την Στούπα, την Καλαμάτα, την Ερμιόνη, Πόρτο Χέλι, το Κιάτο , το Ξυλόκαστρο.

Για την θερινή περίοδο, είπε ο κ. Μαρινάκος, ότι υπάρχει μία εκδήλωση ζήτησης από τις παραδοσιακές αγορές, όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο , αλλά είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Το στοίχημα για την Πελοπόννησο είναι να υπάρξει μία καλή αναλογία μεταξύ της εγχώριας αγοράς και του εισερχόμενου τουρισμού.

Χρειάζονται εκτός από δράσεις εξωστρέφειας να γίνουν πολλά ακόμα, όπως να υπάρξουν οι υποδομές και φυσικά να αναβαθμιστεί και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, είπε κλείνοντας ο πρόεδρος του ΤΟΠ.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Απολογισμού για την τουριστική κίνηση το Πάσχα


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η Τρίπολη όμως στο κάτω μέρος της λίστας προορισμού το Πάσχα. Ήμασταν, βλέπεις, σε αντιπυρηνική περίοδο!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.