Θεματικό πάρκο της Βουλωμένης στη Νεστάνη: Τώρα, και χώρος ανάδειξης της ιστορίας της (pics,vid)

Θεματικό πάρκο της Βουλωμένης στη Νεστάνη: Τώρα, και χώρος ανάδειξης της ιστορίας της (pics,vid)

Ιούνιος 13, 2022 - 10:00
2 σχόλια

Το θεματικό πάρκο της Βουλωμένης στην Νεστάνη είναι ένα πανέμορφο πάρκο, που αποτελεί αγαπημένο χώρο χαλάρωσης και διασκέδασης τόσο για την ίδια τη Νεστάνη όσο και για την Τρίπολη.

Απέχει μόλις 20 λεπτά από την πόλη μας και είναι το πρώτο πράγμα που θα δει κανείς καθώς έρχεται στην Νεστάνη. Απέναντί του βρίσκεται ο βράχος της Νεστάνης, περιοχή που σταδιακά αναδεικνύεται σε τόπο ορειβατικών εξορμήσεων.

Μικροί και μεγάλοι το επισκέπτονται, καθώς είναι ένας καταπράσινος χώρος, όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν στην παιδική χαρά που διαθέτει και να τρέξουν ελεύθερα στο χώρο.

Προτού δημιουργηθεί το πάρκο, η περιοχή αυτή ήταν εγκαταλειμμένη, εστία μόλυνσης και σκουπιδότοπος.

Με τη φροντίδα όμως του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης, και ιδιαίτερα με την χορηγία ενός συμπατριώτη τους, του κ. Νίκου Τσέλιου από το Σικάγο, ο χώρος αυτός μετατράπηκε σε μια μικρή όαση χαλάρωσης, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.

Το arcadiaportal.gr βρέθηκε στο πάρκο, όπου ο πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης κ. Σταύρος Παπασταύρου μας μίλησε για το τι έχει κατασκευαστεί μέχρι ώρας στο πάρκο αλλά και τι άλλο σκοπεύουν να προσθέσουν.

Ο Νίκος Τσέλιος ήταν η ''μαγιά'', με την συμβολή του ξεκινήσαμε αυτό το έργο. Με ιδρώτα και αίμα όλοι μας σαν σύλλογος δουλέψαμε, κάναμε μεροκάματα, για να φτιάξουμε αυτό που βλέπετε

Μέσα στον χώρο του πάρκου θα συναντήσει κανείς ένα μικρό θεατράκι με κερκίδες, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις ετήσιες κάθε καλοκαίρι, Απόκριες όπως τόνισε ο κ. Παπασταύρου. Είναι ένας εξωτερικός χώρος που μπορεί να αξιοποιηθεί με πάρα πολλούς τρόπους.

Για την ευχαρίστηση και την άνεση των επισκεπτών υπάρχει κιόσκι, για να μπορούν να καθήουν αναπαυτικά και στην σκιά ενώ και ένας χώρος με σκέπαστρο που διαθέτει τραπέζι και καρέκλες.

Στα άμεσα σχέδια του συλλόγου είναι δίπλα σε αυτό τον χώρο να κατασκευαστεί ψησταριά, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον να έρθει στην περιοχή και να ψήσει ό,τι επιθυμεί.

Στόχος του συλλόγου είναι να δημιουργηθούν τρία θεματικά σημεία μέσα στο πάρκο, τα οποία θα προβάλλουν την ιστορία του χωριού μέσα από απτά αντικείμενα και όχι φωτογραφίες σε άτομα που δεν έχουν άμεση επαφή με αυτό.

Μέσα από πραγματικά υλικά όπως μια σούστα, ένα παραδοσιακό μαγκανοπήγαδο, θα αποτυπώσουμε όλο αυτό το πράγμα σε πραγματικό έργο

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, η κατασκευή του παραδοσιακού πηγαδιού έχει ήδη ξεκινήσει.

Το ποταμάκι με την όμορφη ξύλινη γέφυρα και την σύγχρονη παιδική χαρά που διαθέτει από κούνιες, τραμπάλες μέχρι τσουλήθρα και μονόζυγο πλαισιώνουν την όμορφη εικόνα του πάρκου.

Ο σύλλογος ελπίζει σύντομα να τρέχει νερό κάτω από την γέφυρα, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη αίσθηση στον χώρο.

Κλείνοντας, ο κ. Παπασταύρου τόνισε το πόσο περήφανοι είναι για τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Προσκαλούμε τον κόσμο να έρθει, να το επισκεφθεί και να περάσει μια μέρα, μια όμορφη στιγμή με τα παιδιά του

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Νεστάνης ευελεπιστεί τα εγκαίνια του πάρκου να γίνουν σε συνδυασμό με αυτά του νέου λαογραφικού μουσείου του χωριού (δείτε ΕΔΩ) τον Ιούλιο.

Αγγελική Γεωργοπούλου

Video: 

ArcadiaPortal.gr Θεματικό Πάρκο Βουλωμένης στη Νεστάνη - Μια μικρή όαση χαλάρωσης


2 Σχόλια

Ερχόμαστε συχνά μιας κ κάνουμε αναρρίχηση. Πολύ καλή πρωτοβουλία ένα μεγάλο μπράβο στον δωρητή... Όμως αξίζει λίγο σεβασμό από τους ντόπιους να το διατηρήσετε. Το ποταμάκι γεμάτο βουρκονερα, η είσοδος κ όλο το προαύλιο γεμάτο χορτάρι, και το κυριότερο. Η παιδική χαρά βρίσκεται κάτω από από επικίνδυνη στροφή της Εθνικής οδού σε σημείο που εάν μια στις 1000 φύγει αυτοκίνητο, αλίμονο σε όποιον είναι από κάτω. θα μου πεις σιγά τις πιθανότητες, κ όμως.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.