Τα επιχειρήματα των δικηγόρων στην εκδίκαση της ένστασης εναντίον του Γ. Τρουπή

Τα επιχειρήματα των δικηγόρων στην εκδίκαση της ένστασης εναντίον του Γ. Τρουπή

Φεβρουάριος 06, 2024 - 19:21
25 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Εκδικάσθηκε σήμερα, στο κτίριο του δικαστικού μεγάρου Τρίπολης, από το Διοικητικό Πρωτοδικείο, η ένσταση της όλης της  παράταξης του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Τζιούμη κατά της εκλογής του δημοτικού συμβούλου, Ιωάννη Τρουπή.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι δικηγόροι των δύο πλευρών ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους, επί πρωτότυπων νομικών ζητημάτων και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση σε περίπου ένα μήνα, μετά την κατάθεση γραπτών υπομνημάτων, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Ο δικηγόρος της παράταξης του Δημάρχου Τρίπολης, που άσκησε την ένσταση, Πάνος Λαζαράτος, καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ισχυρίσθηκε ότι μια σύμβαση για τον καλλωπισμό της πόλης, που είχε αναθέσει το 2022 ο πρώην (και σημερινός) Δήμαρχος Τρίπολης στην εταιρία του αποτελούσε νομικό εμπόδιο στην εκλογή του.

Οι δικηγόροι της πλευράς Τρουπή, Ηλίας Κοκκίνης και Φίλιππος Σπυρόπουλος, ομότιμος καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπερσπίσθηκαν τη νομιμότητα της εκλογής του υποστηρίζοντας ότι η ένσταση είχε ασκηθεί κατά παράβαση των κανόνων της δικονομίας και ότι η συγκεκριμένη σύμβαση δεν αποτελούσε νομικό κώλυμα στην εκλογή Τρουπή διότι είχε λήξει πολύ πριν την υποψηφιότητά του και η αξία της ήταν πολύ κατώτερη του ορίου που θέτει ο νόμος.

Η έκδοση της απόφασης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω της δημοσιότητας του θέματος και του γεγονότος ότι την ένσταση εναντίον του πρώτου σε ψήφους δημοτικού συμβούλου άσκησε ο Δήμαρχος που του έκανε την ανάθεση της σύμβασης.


25 Σχόλια

ρώτησα ποιοι από τους ενιστάμενους παραβρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο απάντηση : κανένας !!! Γιατί? γιατί δεν έχουν τα μούτρα, για αυτό. ΝΤΡΟΠΗ σας και πάλι. ρε ποιους ψηφίσαμε ρε !!!! τους άφιλους, τους λίγους. Δυστυχώς 5 χρόνια είναι πολλά, αυτό είναι αλήθεια. Μακάρι όμως να είναι ικανά να μας διδάξουν και να διώξουμε μια και καλή αυτή την πλέμπα από την πόλη.

εκεί στη παραταξη τζιουμη θα κάνετε ένσταση για το ειδικό σύμβουλο που θα πάρετε δε μπορεί να βρίσκετε σε δύο μεριές ταυτοχρόνως το γνωρίζετε καλά πιστεύω.......

19:39 Και μετά την πενταετία, πάλι αγκαζέ με τη μπανανίτσα θα είσαι. Τα ίδια λέγατε και στις εκλογές τον περασμένο Οκτώβρη για πλέμπες, ανθρώπους που δεν μιλάνε στο δρόμο, άφιλους κι άλλες τέτοιες μακακίες και το αποτέλεσμα το είδατε. Μυαλό δεν θα βάλετε ποτέ απ' ό,τι φαίνεται. Δεν πειράζει. Οι μπανάνες νάν' καλά

19.39 τι να κάνουν στο δικαστήριο ρε νούμερο αφού την έχουν κερδίσει την υπόθεση

Του είχε αναθέσει σκόπιμα ο παράς δλδ ο παρά κάτι τύπος που κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς ειναι γι αυτό το παρας. Για να κάνει αυτό τώρα να τον λερώσει και τίποτα άλλο. Θέλω να μου πουν οι Κόττης Πετροπουλος Αγγελοπουλου Σταθουλη νέα παιδιά που η πόλη τους έδωσε τηβ ευκαιρία γιατί ψήφισαν υπέρ της ένστασης και κάνουν τέτοιο λάθος στους εαυτούς τους; Οι άλλοι είναι*** κανονική οκ , εσείς νέα παιδιά γιατί τέτοιο κρίμα;παρακαλώ να δημοσιευθεί

Κρίμα. Πολύ κατώτεροι των περιστάσεων οι ενάγοντες. Εκπληκτικά κατώτεροι. Κρίμα. Γιατί η πόλη είναι το ίδιο στάσιμη.

Ανούσια νομικά επιχειρήματα από "καθηγητές". Η τελολογία του νόμου μετράει. Πήρε δουλειά ή όχι από τον Δήμο/

ανεξαρτητα αποτελεσματος καταφερατε να κανετε τον Προεδρο πιο διασημο, εδω και 8 μηνες μονοπωλει στα media, οποτε απολαυστε για τα επομενα 5 ετη το θρονο σας διοτι θα χεριαστει να τον αφησετε!!!!!

@21:40 - Σπουδαία επιτυχία! Πέρασαν φανταστικά τα παιδιά μας ΚΑΙ χτες στο κολυμβητήριο...Ο Τρουπής σας μάρανε. Ουουουου να χαθείτε.

9.31 τα ίδια λέγατε και τα προηγούμενα χρόνια και σας έκανε πλακίτσα ο Τζιούμης στις εκλογές. Όσο για τον πρόεδρο ( για λίγους μήνες ακόμη) θα έχει χειρότερη εξέλιξη από τον Τσιαμούλο. Θα πέσει πολύ γέλιο.

22.53 γιατί είναι κατώτεροι των περιστάσεων ρε φίλε; Επειδή ζητούν την εφαρμογή του νόμου; Ποιος είναι ο Τρούπης; Είναι υπεράνω του νόμου;

09:31 Εσύ σκέφτεσαι το ίδιο σχόλιο να το γράψεις σε πολλά άλλα σάιτ; Δεν έχεις δουλειά να κάνεις ρε τεμπελχανά;

Μάθε να μιλάς και άσε τις μπανάνες κλπ κατάλαβες παλιό ουγκανε; Για πες μας για ΤΗΝ ειδική σύμβουλο του δημάρχου ποσό ωραίο είναι κ ηθικό;να τρώτε όλοι από το δήμο; Τουπέ και άφιλος είσαι απλά με τόσες αναθέσεις σε όσους ήταν πνιγμένοι αναγκάστηκαν να κάνουν αγώνα μετά για εσένα. Ότι έπαιρναν αναθέσεις αντιδήμαρχοι σου δεν σε χαλούσε Ε; Παρακαλώ να δημοσιευθεί Θανο όπως και αλλά που έχουν κοπεί και δε θιγούν κανέναν

Σε ψαχνουν στο δήμο Χαλανδρίου και Γλυφάδας εκεί να πας να ζητήσεις να τοποθετήσουν την νέα ειδική σύμβουλο! Τι δεν μπορείς να πας εκεί θα σε κυνηγήσουν; Ήρεμε ρωτάω

αδερφοι αντιδημαρχων, πατεραδες αντιδημαρχων, νυφες ειδικων συμβουλων, γιατροι, κλπ κλπ σε λιγο θα βγουν στη φορα, μουσικες καλυψεις απο εταιρειες φιλων με ξενοφερτα ονοματα, οικονομικα κατεστραμενοι με αναθεσεις πολλες μεχρι το οριο.......εκλεγμενοι που το συστημα τους πεταξε εξω (γεωπονοι) 7000 ευρω για τα ελατακια θα βγουν στη φορα συντομα και επωνυμα μονο και μονο να μαθει ο κοσμος για κανεναν αλλο λογο

σε ποια χώρα ή πόλη κάποιος δηλώνει ότι έχει προσληφθεί και η προκήρυξη βγαίνει μετά την δήλωση;...ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ...

Ρε μεγάλε πολύ μας το τσαμπουνατε ποιος δηλ θα κερδίσει τον Τρουπή στο επιμελητηριο? Έχεις κάποιο όνομα η περιμένετε να δείτε όποιον σας πει ο Παρας? Η μάλλον οποιον πάρει στο λαιμό του ο Παρας!

θα δείτε είναι kinder έκπληξη, είναι αυτή που δακρυσμένη και συγκινημένη άκουγε τον Δήμαρχο να ευχαριστεί το σύζυγό της

Πάντως ο δήμαρχος έβγαλε μια υπέρμετρη αλαζονεία και αμετροεπεια μετά τις εκλογές που δεν του την είχα... όσο πιο ψηλά ανέβει η μαϊμού...

Πολύ λίγοι να ασχολείστε με νομικά θέματα … πουθενάδες του τίποτα …. σας έβγαλαν οι τριπολιτσιώτες και δεν έχετε κάνει τίποτα… τώρα όσον αφορά τους νεότερους κατώτεροι των περιστάσεων….το απόλυτο μηδέν ….

@19:26 8-2-24 σου χρωστάει το λεξιλόγιο ο δήμαρχος για την σημερινή του ανακοίνωση!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.