Συνάντηση της διοίκησης του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης - Τζιούμη για το πάρκο Βουλωμένης

Συνάντηση της διοίκησης του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης - Τζιούμη για το πάρκο Βουλωμένης

Οκτώβριος 17, 2020 - 18:33
1 σχόλια

Ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, αναδεικνύοντας προβλήματα των χωριών και η ανάγκη να γίνονται συχνότερα συναντήσεις με τους τοπικούς άρχοντες .

Σχεδόν 20 χρόνια όντας μέλος του συμβουλίου του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης αισθάνομαι την ανάγκη να παραθέσω γεγονότα που μας έχουν απασχολήσει χωρίς ίχνος επικριτικού σχολιασμού. Με την ενασχόλησή μας με τα κοινά ερχόμαστε αναπόφευκτα σε άμεση επαφή με τους εκλεγμένους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και οφείλουμε στους συνδημότες μας να ανακοινώνουμε σε συχνά τακτικά διαστήματα τα αποτελέσματα της συνεργασίας μας.

Σε πολλές περιπτώσεις θα έπρεπε να αποδώσουμε τα εύσημα στους αρμόδιους καθώς υπάρχουν ανάμεσά τους μερικά άτομα που πάλεψαν μεμονωμένα με όσα εφόδια διέθεταν για τη βοήθεια και συμπαράσταση στο έργο του Συλλόγου μας , που στόχος του πάντα είναι η φροντίδα των καθημερινών αναγκών της τοπικής μας κοινότητας .

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια εκτός ελαχίστων περιπτώσεων , δεν νιώσαμε ως συμβούλιο πολιτιστικού συλλόγου , και μάλιστα ενός Συλλόγου που έχει να παρουσιάσει δράση και έργο , την υποστήριξη που του αρμόζει , μέσα από τις δομές του δήμου, αλλά και της Περιφέρειας .

Πάντοτε εκφράζαμε το παράπονο της πλήρους έλλειψης ενός στρατηγικού σχεδιασμού σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τους τοπικούς άρχοντες , και πάντοτε τους καλούσαμε σε βοήθεια παρουσιάζοντας τους μια σειρά προτάσεων και παρεμβάσεων που θα άνοιγαν τις πόρτες συνεργασίας και ομαδικού σχεδιασμού , και παρεμβάσεων για την βελτίωση της ζωής των τοπικών κοινωνιών που παρά την εγκατάλειψη τους , εξακολουθούν και φιλάνε Θερμοπύλεςστα χωρία που εντάχθηκαν στους διευρυμένους Δήμους χωρίς την θέληση τους.

Η διοίκηση του συλλόγου μας ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις δράσεις του συλλόγου, ενώ έγινε και ανταλλαγή απόψεων για τις κοινές δράσεις του 2021 ειδικότερα δε για το μεγάλο έργο που γίνεται αυτή τη στιγμή με την φροντίδα του Συλλόγου στη Νεστάνη το “ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ ” .

Ο κ .Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει την κάθε μας προσπάθεια, τονίζοντας τη σημασία των κοινών δράσεων.
Αφού επικαλεστήκαμε παράλληλα και την άψογη συνεργασία μας με τον πρόεδρο και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Νεστάνης , διακρίναμε μια διαφορετική αντιμετώπιση , και ένα άλλο ύφος και φιλοσοφία που ανέδειξε τις διαθέσεις και τις προθέσεις του , για το πως αντιλαμβάνεται αυτήν την συνεργασία μεταξύ πολιτιστικών και προοδευτικών φορέων με τον Δήμο , δίνοντας μας μια ιδιαίτερη ικανοποίηση και ελπίδα .

Οφείλουμε όλοι μας, μα περισσότερο οφείλουν οι τοπικοί άρχοντες και η πολιτεία, να δώσουν σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς τα απαραίτητα εφόδια , για να μπορούν μέσα στην δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε , να προσφέρουν αυτό που η κεντρική ,η περιφερειακή & τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να προσφέρει για το καλό των τοπικών κοινωνιών .

ΕΛΠΊΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΠΡΟΚΕΊΜΕΝΟΥ Η ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΝΑ ΕΥΟΔΏΣΕΙ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΣΤΑΝΗΣ
 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Tι λες τώρα!... Δεν έβρισκες άλλο τρόπο να γλύψεις; Διακρίνατε διαφορετική αντιμετώπιση, ε; Και δε μου λες, για να φτιάξετε σφραγίδα στο σύλλογο, έπρεπε να κλέψετε το έμβλημα του Δήμου, να πατήσετε πάνω στον Κολοκοτρώνη και να σβήσετε τον μισό; Αυτήν την πρόοδο εννοείτε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.