Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας: Το ΚΔΑΠ στο κέντρο της Τρίπολης αποτελεί επιτυχία για εμάς (vid)

Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας: Το ΚΔΑΠ στο κέντρο της Τρίπολης αποτελεί επιτυχία για εμάς (vid)

Απρίλιος 02, 2022 - 12:30
1 σχόλια

Συνέντευξη με τον κ.Νίκο Καραλή, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ Τρίπολης και πρόεδρο Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου  

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου μιλήσαμε με τον  αντιπρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ Τρίπολης και πρόεδρο Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία της Πελοποννήσου   κ. Καραλή  σχετικά με το τι είναι ο αυτισμός και ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα αυτιστικά άτομα στην Αρκαδία.

Ο αυτισμός όπως ανέφερε ο κ. Καραλής έχει κάποια κοινά στοιχεία με την νοητική στέρηση και δυσκολεύει τα άτομα να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία. Με τη στήριξη όμως ολόκληρου του αναπηρικού κινήματος έρχεται η διαφορά. Στην Ελλάδα πλέον υπάρχουν ειδικά σχολεία όλων των βαθμιδών. Ενώ δεν λείπουν και άλλες απαραίτητες δομές όπως τα Κδαπ και οι στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης. Τον χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι στην πόλη μας το Κδαπ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, καθώς δεν επιθυμεί καθόλου το άτομο με αναπηρία να είναι απομονωμένο και κλεισμένο στο σπίτι.

Επιπλέον θεωρεί ότι είναι σημαντικό από νεαρή ηλικία τα άτομα με αυτισμό να μπαίνουν στα σχολεία και οι άλλοι μαθητές να τα αγκαλιάσουν και να τα στηρίζουν.

Διότι όταν ένα άτομο με αναπηρία το βγάλουμε μεγάλο στην κοινωνία δεν βρίσκει φίλους. Πρέπει να βρει φίλους από μικρό.

Ενώ οι εκπαιδευτικές δομές υπάρχουν, αυτό που λείπει όπως τονίζει ο κ. Καραλής είναι σεμινάρια από την τοπική αυτοδιοίκηση που θα ωθήσουν τα άτομα με αυτισμό να είναι ανεξάρτητα και ομαλά ενταγμένα στον κοινωνικό ιστό. Αίτημα που έχει υποβάλλει ο σύλλογος.

Όσον αφορά τη στήριξη από το δήμο Τρίπολης ο κ. Καραλής ανέφερε ότι η δημιουργία τόσο των Κδαπ όσο και της στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης μέσα στο κέντρο της πόλης αποτελεί ευτύχημα. Ενώ με την στήριξη της Περιφέρειας γίνεται καταγραφή των κτιρίων ανάλογα με την προσβασιμότητα τους.

Τέλος, σχετικά με τις δράσεις του συλλόγου Αμεα Αρκαδίας ο αντιπροέδρος ανέφερε ότι δόθηκαν δυο αμαξίδια στον Ερυθρό Σταυρό, για να μεταφερθούν στην Ουκρανία. Ενώ εντός του προγράμματος «Αγησίλαος» με δυο επιστημονικές ομάδες και καινούργιο αυτοκίνητο καταφέρνουν να επισκεφτούν ολόκληρη την Πελοπόννησο και να στηρίξουν παντού τα άτομα με αναπηρία.

 

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης για τον Αυτισμό με το Σύλλογο ΑμεΑ Αρκαδίας


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Συγχαρητήρια στον σύλλογο ΑμεΑ Αρκαδίας για τις πρωτοβουλίες του. Συγχαρητήρια και στο arcadiaportal για την ανάδειξη του θέματος του αυτισμού. Ως πατέρας παιδιού στο φάσμα του αυτισμού σας ευχαριστώ!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.