Στις «Πόρτες» στο Παράλιο Άστρος εντοπίστηκαν να κολυμπούν μέδουσες (pics)

Στις «Πόρτες» στο Παράλιο Άστρος εντοπίστηκαν να κολυμπούν μέδουσες (pics)

Αύγουστος 23, 2020 - 15:50
1 σχόλια

Έντονη έκαναν την παρουσία τους οι μέδουσες στα νερά της Βόρειας Κυνουρίας. Οπως μας ενημέρωσαν οι αναγνώστες του AstrosNews. gr σήμερα βρίσκονται στο Παράλιο Άστρος στην τοποθεσία "Πόρτες".

Η παρουσία και αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών είναι παροδικό φαινόμενο που συνήθως διαρκεί από μερικές ώρες μέχρι μερικές ημέρες. Οφείλεται κυρίως στην κατεύθυνση των θαλάσσιων ρευμάτων και  στις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες. Το σχήμα της αλλά και το χρώμα της θυμίζει τηγανητό αυγό, σε μεγάλο μέγεθος.

Η εν λόγω μέδουσα ανήκει στο είδος Cotylorhiza tuberculata και διακρίνεται για τα εντυπωσιακά πλοκάμια της που παραλλάσσουν τα χρώματα του μοβ και του μπλε και μάλιστα δεν είναι καθόλου επίπονο το άγγιγμά τους για τους ανθρώπους.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Επίσης πολύ συχνό φαινόμενο είναι κάποιοι να τις βγάζουν έξω από το νερό και να τις αφήνουν να πεθαίνουν στην αμμουδιά... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.