Στην υπηρεσία ελέγχου επιστρέφει η Δημοτική Αστυνομία στην Τρίπολη

Στην υπηρεσία ελέγχου επιστρέφει η Δημοτική Αστυνομία στην Τρίπολη

Ιούνιος 02, 2015 - 23:55
1 σχόλια

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δ. Παυλής στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 2 Ιουνίου εισηγήθηκε το 21ο θέμα, με τίτλο «Μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας».

«Υπάρχει ένα θέμα», επεσήμανε ο δήμαρχος κατά την εισήγησή του, «γιατί με τον νόμο έρχονται στον βαθμό που ήταν, έχοντας χάσει δύο χρόνια, τα οποία δεν θα μετρηθούν στις συντάξεις τους».
Με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ.1 περ. α του Ν.4325/2015, επανασυστάθηκαν αυτοδικαίως οι θέσεις και οι κλάδοι του ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας που είχαν καταργηθεί.
Στην υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης υποβλήθηκαν 4 αιτήσεις από πρώην υπαλλήλους του κλάδου της Δημοτικής Αστυνομίας. Ως εκ τούτου, θα είναι πρακτικά αδύνατη η άσκηση αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας από αυτούς τους υπαλλήλους στον καλλικρατικό δήμο Τρίπολης που η έκτασή του είναι μεγαλύτερη.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να αποφασιστεί η μη επανασύσταση υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας. Στην περίπτωση αυτή οι θέσεις των αστυνομικών που είχαν επανασυσταθεί, καταργούνται και όσοι τις κατείχαν, κατατάσσονται σε άλλες υπηρεσίες των οικείων Δήμων.
Ο δήμαρχος Δ. Παυλής ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι θα έρθουν να εγγραφούν ως δημοτικοί υπάλληλοι και θα ασκήσουν το δικαίωμα του άρθρου για τους ελέγχους, όπως η κάλυψη πεζοδρομίων, η εφαρμογή κανονιστικών αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να δεχθεί την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, οπότε η υπηρεσία θα λειτουργεί πλημμελώς, αφού σε αυτή θα υπηρετούν μόνο 4 υπάλληλοι.
Επίσης, το σώμα αποφάσισε για τη δράση της Δημοτικής Αστυνομίας, που θα απασχολείται με τον έλεγχο της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου.
 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

μπράβο παυλη .έτσι καλα εκανες ειχαμαι όλη την ωρα τις κάρτες .καθολου διωχτους σπίτια τους

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.