Σεμινάριο σωστής τοποθέτησης της φωνής κατά την εκπαιδευτική διαδικασία στην Τρίπολη (pics,vid)

Σεμινάριο σωστής τοποθέτησης της φωνής κατά την εκπαιδευτική διαδικασία στην Τρίπολη (pics,vid)

Φεβρουάριος 02, 2018 - 13:00
2 σχόλια

Η σωστή τοποθέτηση της φωνής προάγει τη σωματική και την ψυχική υγεία του ατόμου.  Η δε σωστή τοποθέτησή της αυξάνει στους εκπαιδευτικούς τη μεταδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας τους και επομένως, ευνοεί την εδραίωση κλίματος γαλήνης στην τάξη και εν τέλει την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων. Αυτά ήταν μερικά από τα ζητήματα που συζητήθηκαν στο σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς στην Τρίπολη.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου διοργάνωσε, διά των Τμημάτων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ο ρόλος της σωστής τοποθέτησης της φωνής κατά την εκπαιδευτική διαδικασία για την υγεία των εκπαιδευτικών και των μαθητών».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης και απευθυνόταν σε στελέχη της εκπαίδευσης και των δύο βαθμίδων.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Φωνίατρος Ωτορινολαρυγγολόγος, ο Θεμιστοκλής Μακαντάσης, Σχολικός Σύμβουλος Μουσικής Περιφέρειας Πελοποννήσου και η Ελένη Καπνόριζα, εξειδικευμένη Καθηγήτρια Φωνητικής.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σεμινάριο σωστής τοποθέτησης της φωνής στην Τρίπολη


2 Σχόλια

Πολύ ενδιαφέρον θα ήταν σίγουρα αυτό το σεμινάριο. ΌΜως τις ώρες που διεξήχθη πως ήταν δυνατό να παραστουμε εφόσον εργαζόμαστε? Είναι κρίμα να χάνονται τέτοια σεμινάρια που αφορούν τα παιδιά όλων. Ας το λάβουν υπόψη τους οι ειδήμονες του χρονοδιαγράμματος. Εκπαιδευτικός Μ.Ε.

Καλό είναι αυτό με την "τοποθέτηση της φωνης" . Το κύριο όμως είναι να μπορούν οι εκπαιδευτικοι να "τοποθετήσουν" και το περιεχομενο του μαθήματος αυτού καθ αυτού......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.