Σαμπράκος για ανεμογεννήτριες: Θέλουμε ήπια ανάπτυξη στο Μαίναλο

Σαμπράκος για ανεμογεννήτριες: Θέλουμε ήπια ανάπτυξη στο Μαίναλο

Μάιος 13, 2021 - 08:45
0 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τετάρτη 12 Μαΐου με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) ισχύος 36 MW στη θέση ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΜΑΔΑΡΑ – ΒΟΥΡΤΣΑ, Δ.Ε. Φαλάνθου Δ. Τρίπολης και Δ.Ε. Βυτίνας Δ. Γορτυνίάς Π.Ε. Αρκαδίας, ο δημοτικός σύμβουλος της «Νέας Τρίπολης» και επικεφαλής του τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γ. Σαμπράκος επεσήμανε ότι η περιοχή του Μαινάλου ενδείκνυται για ήπιας μορφής τουριστική ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα αποδόμησε το επιχείρημα των εταιριών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή με την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων:

«Λένε ότι καμία επίπτωση δεν θα έχουν οι ανεμογεννήτριες στο ιστορικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής, και αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν είναι μόνο το Λιμποβίσι, που κινδυνεύει ως πολιτιστικός χώρος, υπάρχουν πολλά πράγματα, ιστορικοί τόποι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΟΟ, που δεν έχουν αναδειχθεί. Λένε για θετικό αντίκτυπο στην εργασία, θα εργαστούν 100-120 άνθρωποι στην κατασκευή, και 10 άτομα προσωπικό όταν μπει σε λειτουργία το πάρκο. Σήμερα, παραπάνω από 2-3 άτομα δεν απασχολούνται στα πάρκα. Αλλά οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν, είναι πολύ περισσότερες. Θέλουμε ένα ήπιο περιβάλλον ανάπτυξης, τουριστικό. Οι χρήσεις γης θα αλλαχθούν, φυσικά, όπως ο θεσμοθετημένος άγριος τόπος χλωρίδας και πανίδας. Το τοπίο θα αλλάξει και με τα 9,5 χλμ. δρόμων. Όσο για την αποκατάσταση, που λένε ότι θα κάνουν, θα μείνει στο ''θα''. Αφού ο σχεδιασμός αφορά τρεις δήμους, το τοπικό χωρικό θα αποτελέσει το απόλυτο όπλο απέναντι με χρήση που δεν συμβαδίζει με το Μαίναλο».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.