Πυρκαγιά: Καλύτερη η κατάσταση στη Μεγαλόπολη - Ξεκινούν οι καταγραφές ζημιών (vid)

Πυρκαγιά: Καλύτερη η κατάσταση στη Μεγαλόπολη - Ξεκινούν οι καταγραφές ζημιών (vid)

Αύγουστος 09, 2021 - 11:38
0 σχόλια

Από χθες τα πράγματα στη Μεγαλόπολη φαίνεται να είναι καλύτερα, ανέφερε σε πρωινές του δηλώσεις τη Δευτέρα 9 Αυγούστου ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χ. Λαμπρόπουλος.

Τα ελικόπτερα που επιχείρησαν περιόρισαν την πυρκαγιά πολύ και σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις η κατάσταση είναι σχετικά «ελεγχόμενη», ενώ στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις. Σύμφωνα και με πληροφορίες της πυροσβεστικής στο μέτωπο της Μεγαλόπολης επιχειρούν 20 οχήματα της πυροσβεστικής, 60 πυροσβέστες, 20 άτομα πεζοπόρο και 3 βυτιοφόρα.

Η περιφέρεια έχει στείλει τρία μηχανήματα έργου, όπως και της ζητήθηκε, ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Το μέτωπο είναι σε φάση ελέγχου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν θα υπάρξει πάλι πρόβλημα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας σχετικά με την καταγραφή των ζημιών, ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι σήμερα το πρωί έχει γίνει ήδη μια τηλεδιάσκεψη με τον κ. Νίκα και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών με προτεραιότητα σε ό,τι έχει να κάνει με το ζωικό κεφάλαιο, με στόχο άμεσα να διανεμηθούν ζωοτροφές.

Στους Χράνους κάηκαν δύο σπίτια και υπάρχουν και άλλες διάσπαρτες ζημιές, οι οποίες θα καταγραφούν άμεσα, καθώς σήμερα θα συγκροτηθούν επιτροπές καταγραφής ζημιών, έτσι ώστε άμεσα να τρέξουν οι διαδικασίες αποζημιώσεων όλων.

Ξεκινάμε άμεσα την καταγραφή

δείτε πλάνα από την κάμερα του Καφενείο της Μεγαλόπολης από τα χωριά Ίσαρη και Χρούσα

 
Ειδήσεις: 
Video: 

ΑracadiaPortal.gr Φωτιά: Ξεκινούν οι εκτιμήσεις στην Μεγαλόπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.