Εποχικοί πυροσβέστες «κόβονται» λόγω περιττών κιλών

Εποχικοί πυροσβέστες «κόβονται» λόγω περιττών κιλών

Απρίλιος 26, 2024 - 11:31
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Εποχικοί πυροσβέστες «κόβονται» από την εργασία τους κατά την αντιπυρική περίοδο, λόγων λίγων περιττών κιλών, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία πενταετούς υποχρέωσης και Συμβασιούχων πυροσβεστών, που διαμαρτύρονται σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία και τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι άνδρες υποψήφιοι για να εργαστούν στην αντιπυρική περίοδο, περνούν από εξέταση σε έντεκα διαφορετικές ειδικότητες γιατρών, ενώ οι γυναίκες σε δώδεκα. Μία από τις προϋποθέσεις, αποτελεί ο Δείκτης Μάζας Σώματος και όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, πολλοί χάνουν την εργασία, επειδή ζυγίζουν ένα, δύο ή τρία κιλά παραπάνω από το επιτρεπόμενο.

«Θα έχουμε μία δύσκολη αντιπυρική περίοδο. Και δεν πρέπει κανένας συνάδελφος, να χάσει το «ψωμί» του για 1, 2, 3 κιλά επιπλέον, όταν μάλιστα η βαθμολογία του από τον εκάστοτε Διοικητή του είναι καλή! Αυτή η πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτηθεί στα τέσσερα, πέντε χρόνια προϋπηρεσίας ή και για κάποιους στα τριάντα χρόνια προϋπηρεσίας, χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά και πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο σε αυτή τη δύσκολη ώρα!

Αν η οπτική οξύτητα ενός Συναδέλφου είναι 9/10 αντί για 10/10, τότε κόβεται. Αλήθεια, έπρεπε να κόβεται; Κάποιοι που έχουν στραβισμό και βρίσκονται σε συγκεκριμένες θέσεις, γιατί δεν κόβονται; Στους Πυρονόμους, που με το Ν.4662/2020 έγιναν αξιωματικοί, λίγο πριν τη συνταξιοδότησή τους, μπήκαν με αυτά τα κριτήρια που βάζετε στους εποχικούς συναδέλφους των 750 €; Ζητάμε λοιπόν να μη χάσει κανένας εποχικός συνάδελφος τη δουλειά του και να ληφθεί υπόψιν η αξιολόγηση του Διοικητή τους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.