Προτομή του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στην Τρίπολη

Προτομή του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στην Τρίπολη

Αύγουστος 22, 2023 - 08:43
2 σχόλια

Προτομή του αδικοχαμένου νεαρού Αρκάδα αεροπόρου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα θα τοποθετήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, σε χώρο της πόλης που θα διαθέσει και διαμορφώσει ο τελευταίος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Κώστα Τζιούμης, έκαναν το πρωί τη Δευτέρα 21 Αυγούστου σε περιοχές της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, η Περιφέρεια στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Τρίπολης, θα προχωρήσει στη διαδικασία για την φιλοτέχνηση της προτομής του νεαρού αεροπόρου, ενώ από την πλευρά του ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας θα διαθέσει και θα διαμορφώσει τον χώρο στον οποίον αυτή θα τοποθετηθεί

Το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ο θάνατος του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, από το Πικέρνι της Μαντινείας, είχε συγκλονίσει την Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο. Ο νεαρός ιπτάμενος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, όταν το Phantom F-4 με το οποίο πετούσε συνετρίβη στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, σε ένα δυστύχημα στο οποίο χάθηκε και ο σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Ο εν λογω υποσμηναγος,οπως ειναι γνωστο,εχασε την ζωη του κατα την διαρκεια εκπαιδευτικης πτησης και οχι συμμετεχοντας εστω σε "dog fight"-ποσω μαλλον σε παραγματικη αερομαχια,κατα την διαρκεια πολεμικων ενεργειων...Παρα πολυ λυπηρο το συμβαν,αλλα ποια ακριβως ειναι η ηρωικη πραξη για την οποια "ανταμοιβεται" μετα θανατον (οπως και η ανακοινωθεισα περισυ απονομη υψηλοτατου βαθμου και η συμμετοχη στην κηδεια πρωθ/γου,προεδρου δημοκρατιας.κλπ.) με προτομη κλπ ? υγ)κοιταξτε και το λεξικο του Μπαμπινιωτη,στο λημμα "ηρωας"...

Γεμίσαμε κενοτάφια μνημόσυνα και κηδείες. Τουρκικά αεροπλάνα στον πάτο του Αιγαίου θέλουμε όχι συλληπητήρια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.