Πρόταση Τζιούμη: Να έχουν προτεραιότητα οι κάτοικοι του Δ. Τρίπολης στις προσλήψεις της ΤΕΡΝΑ στο εργοστάσιο της Παλαιόχουνης

Πρόταση Τζιούμη: Να έχουν προτεραιότητα οι κάτοικοι του Δ. Τρίπολης στις προσλήψεις της ΤΕΡΝΑ στο εργοστάσιο της Παλαιόχουνης

Φεβρουάριος 02, 2022 - 20:30
3 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου συνεδρίασε στο Πνευματικό Κέντρο Τριπολης το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τα των κληροδοτημάτων, εγκρίσεις ισολογισμών και απολογισμών για διάφορα κληροδοτήματα.

Κατόπιν, ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης τη λειτουργία της μεταβατικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Παλαιοχούνη, η οποία θα ξεκινήσει σύντομα. Θα δέχεται απορρίμματα από Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία. «Θεωρώ ότι η ΤΚ Βαλτετσίου και ο Δήμος Τρίπολης θα πρέπει να ζητήσει ανταποδοτικά οφέλη Ζητώ να πάρουμε μια ομόφωνη απόφαση να απαιτήσουμε να προσλάβει η ΤΕΡΝΑ με προτεραιότητα δημότες της Τρίπολης. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Τα ανταποδοτικά θα έπρεπε να έχουν διαπραγματευτεί πριν από χρόνια, αλλά και τώρα μπορούμε να ζητήσουμε από την ΤΕΡΝΑ το προσωπικό που θα προσλάβει, να είναι κατά προτίμηση από τον Δήμο Τρίπολης».

Επί της διαδικασίας, ο κ. Τσιαμούλος αφού επεσήμανε ότι αυτό που πρότεινε ο δήμαρχος είναι σώφρον και σοφό, είπε ότι αυτό έπρεπε να είχε μπει στα πέτρινα και τα δύσκολα χρόνια, όταν η παράταξή του έλεγε «ναι» στην ΤΕΡΝΑ, αλλά η παράταξη του δημάρχου ήταν αντίθετη, για να μην γίνει από την τότε περιφερειακή αρχή το έργο.

«Τότε που όλοι ήθελαν να πάνε κόντρα στην τότε περιφερειακή αρχή, και τελικά η τωρινή περιφερειακή αρχή το υλοποιεί, τότε έπρεπε να είχαμε ζητήσει να γίνει οργανωμένα και σωστά. Τι σχέση έχει αυτό με το πρόγραμμά σας το προεκλογικό; Καλές και οι σκέψεις σας, έπρεπε να είχε γίνει χρόνια τώρα, αλλά έστω και τώρα πρέπει να γίνει σωστά.»

Ο κ. Τζιούμης είπε ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να συζητηθεί σε δέκα - δεκαπέντε ημέρες για να γίνει σωστά η διαδικασία.

Ο κ. Σμυρνιώτης επεσήμανε ότι, επιτέλους, ύστερα από 12 χρόνια, η καθυστέρηση αυτή στο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων αποδεικνύει πώς λειτούργησε η αυτοδιοίκηση τόσα χρόνια που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν. Στη συνέχεια, είπε ότι είναι παράδειγμα προς αποφυγήν η όλη διαχείριση του θέματος. «Καλό είναι τα πράγματα προτού μπουν σε μια διαδικασία, να συζητούνται. Αν υπήρχε περισσότερη διαφάνεια, θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα», είπε ο κ. Σμυρνιώτης και μίλησε για «μπάχαλο».

Το θέμα αποσύρθηκε και θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.


3 Σχόλια

Και τα καραγκιοζιλίκια εκεί στην Τρίπολη όχι μόνο συνεχίζουν αλλά βαφτίζονται και ως σοφά και λογικά. Να προτείνω εγώ κάτι κύριοι? Ως βίαια πληττομενος από την απολιγνιτοποιηση ο Δήμος Μεγαλόπολης να έχει εξίσου προτεραιοτητα με τον Βαλτετσίου στις προσλήψεις. Άλλωστε σε σχέση με την Τρίπολη ποιο άμεσα επηρεάζεται από το εργοστάσιο. Σας άρεσε???

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.