Πρόταση για τουριστικά τρενάκια στο δάσος της Σκιρίτιδας

Πρόταση για τουριστικά τρενάκια στο δάσος της Σκιρίτιδας

Οκτώβριος 23, 2021 - 10:00
1 σχόλια

Στην  Περιοδική έκδοση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλαχοκερασιάς «Φωνή της Βλαχοκερασιάς»  και στον αριθμό Φύλου 23 διαβάσαμε την πρόταση του κ. Κώτσινας για τα τουριστικά τρενάκια στο δάσος της Σκιρίτιδας.

"Σκιρίτιδα, η «Μύκονος του Βουνού». Η Σκιρίτιδα βρίσκε ται στηνΑρκαδία. Είναι 180 χλµ από την Αθήνα, 180 χλµ από Πάτρα και 180 χλµ από το ακρωτήριο Ταίναρο.

Οι Σκιρίτες ήταν σκληρό τράχηλοι πολεµιστές µε σήµα το άσπρο γεράκι στο στήθος και πολέµησαν ως µοίρα των Σπαρτιατών, ως «300 του Λεωνίδα στις Θερµοπύλες». 

Η Σκιρίτιδα έχει ένα βατό δάσος 75 τετραγωνικών χιλιοµέτρων διαµέσου του Οι νούντα ποταµού και του Ευρώτα µε την αρχική ροή του Ευρώταποταµού από τις µικρές κρυστάλλινες πηγές. 

Η Σκιρίτιδα έχει πέριξ του δάσους τους οικισµούς Βλαχοκερασιά, Κερασιά, Αλεπο χώρι, Κολλίνες, Μάναρη, Μανθυρέα, Καλτεζές.

Όλοι παραπονιούνται ότι έχει χαθεί ο κόσμος από τους άνω οικισμούς στο πιο δροσερό σηµείο της Πελοποννήσου με υψόμετρο 900 μέτρα εως 1100 μέτρα.

Πρότασις: Να µπουν 2-3 ή 4 τρενάκια των έξι βαγονιών, των δέκα θέσεων, στυλ Ακρο πόλεως Αθηνών, στο δρόµο Κολλινών, που συνδέεται µε το δρόµο των Καλτεζών µε διαδροµή προς Βάλταινα και άνοδο προς Προφήτη Ηλία.

Στο τέλος της διαδροµής µπορεί να γίνει ένας µικρός ζωολογικός κήπος µε διά φορα οικιακά ζωάκια και αφού γίνουν όλα αυτά θα αποκτήσουµε πελατεία από Νηπιαγωγεία- Σχολεία, από Κέντρα Φιλίας, από οικογέ νειες, παππούδες και γιαγιά δες και τουρίστες και έτσι θα ευνοηθούν περισσότερο οι έξι οικισµοί αυτοί και έτσι θα οµορφύνει περισσότερο η Πελοπόννησος και γενικώς η Ελλάδα. Θα αγοράζονται σπίτια, θα πουλιούνται σπίτια και θα αξιοποιηθούν τα ακατοί κητα σπίτια, εποµένωςθα ενοικιάζονται από µια ηµέρα, ένα µήνα, έως ένα χρόνο. Θα πωλούνται καιτα τοπικά προϊόντα σε καλή τιµή.

Μάλιστα ο Αναστάσιος Στεφάνου, Γενικός Γραµµα τέας του Υπουργείου Γεωρ γίας, το 1960, ερωτηθείς από  τον Ιωάννη Καρβέλη, στέλε χος του Υπουργείοu από Στε µνίτσα Αρκαδίας: 

- Τι κάνετε στη Σκιρίτιδα; Απάντηση του Αναστάσιου Στεφάνου: 

- Φτιάχνουµε ένα δάσος για να το εκµεταλλευτούν οι Σκιρίτες αργότερα.

Η φύση λοιπόν είναι για τον άνθρωπο και κάθε τόπος θέλει τη δική του περιποίηση και έργα. 

α) παράδειγµα: Το έργο στον Παρθενώνα της Ακρο πόλεως έφερε κόσµο από όλα τα µέρη του κόσµου. 

β) παράδειγµα: Στο παρά λιο Άστρος Κυνουρίας, η θά λασσα δια των κυµάτων της έκανε µια ωραία παραλία, φτιάχτηκαν πολλά µαγαζιά και έφεραν πολύ κόσµο. 

Κύριοι του Κράτους, του ∆ήµου Τριπόλως, της Ανατο λικής Περιφέρειας, Τοπικοί παράγοντες των οικισµών  αυτών, ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΗ ΣΚΙΡΙΤΙ∆Α για την Αρκαδία, την Πελοπόννησο, να γίνει το πιο δροσερό καµάρι της Ελ λάδος.

Και αφού γίνουν όλα αυτά, τέρµα τα παράπονα όλων. 

Με σεβασµό 

ΚΩΤΣΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

φωτογραφία ΣΑΟΟ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Καλή η ιδέα σας .....αλλά, εδώ δεν ε΄χουμε σιδηρόδρομο στην νότια Πελοπόννησο,σιγά μην μας κάνουν σιδηρόδρομο στις Κολλίνες εκτός αν βάλουν τα τραινάκια τα λεγόμενα εκδρομικά όπως αυτά που κάνουν βόλτες στο Ναύπλιο και αλλού......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.