Επικαιρότητα

Latest

Ποια οδός θα είναι κλειστή την Πέμπτη στην Τρίπολη λόγω έργων

Σας ενημερώνουμε ότι, την Πέμπτη 9/5/2024 η οδός Καλαμάτας θα είναι κλειστή από το ύψος της οδού Αγ. Παντελεήμονος έως το ύψος της Λεωφ. ΟΗΕ και η εκτροπή, των οχημάτων που κινούνται προς την Λεωφ.

Περισσότερα

Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την αφρικανική σκόνη στον πληθυσμό - Προτείνει κλείσιμο των σχολείων

Η αφρικανική σκόνη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της τις επόμενες μέρες, και συγκεκριμένα από την Πέμπτη 8 Μαΐου.

Περισσότερα

Copernicus: Ο φετινός Απρίλιος ο δεύτερος θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη

Ο κόσμος έζησε (και) τον Απρίλιο «εξαιρετικές» θερμοκρασίες, καθώς καταγράφτηκαν μηνιαία ρεκόρ ζέστης τόσο στο έδαφος, όσο και στην επιφάνεια των ωκεανών, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου Copernicus, που δίνονται σ

Περισσότερα

Αποσύρεται το εμβόλιο του κορονοϊού της AstraZeneca

Σε ανακοίνωσή της η AstraZeneca γνωστοποιεί ότι έχει αρχίσει να αποσύρει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, αν και η χρήση του είχε ήδη καταργηθεί σταδιακά από τον Ιούνιο του 2021.

Περισσότερα

Τρίπολη: Τραγελαφικές καταστάσεις με το πλιάτσικο του πασχαλινού στολισμού (pics,vid)

Ο Δήμος Τρίπολης φέτος το Πάσχα είχε στολίσει με πολλά λουλούδια την πλατεία Άρεως και είχε φορέσει τα γιορτινά του για τους επισκέπτες και τους δημότες που γιόρτασαν το Πάσχα στην Τρίπολη.

Περισσότερα

Πρόσκληση συμμετοχής στη θρησκευτική εμποροπανήγυρη της «Αναλήψεως» στο Άστρος

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας  στα πλαίσια διοργάνωσης της εμποροπανηγύρεως της «ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ» 2024 στο Άστρος, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν εμπρόθεσμα  αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής από την Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 έως και την Παρασκευή 07

Περισσότερα

Eκδήλωση στην Τρίπολη: «Σχολές, Σπουδές και Διαχείριση Χρόνου»

Η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι μαθητές/τριες για την πορεία και την εξέλιξή τους.

Περισσότερα

Ημερίδα με θέμα: «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους αποκαλύπτει τα μυστικά της Έπαυλης του Ηρώδη Αττικού»

Με την Επιστημονική Ημερίδα «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους αποκαλύπτει τα μυστικά της Έπαυλης του Ηρώδη Αττικού», ολοκληρώνονται το Σάββατο 11 Μαΐου οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στο πλαίσιο του εορτασμού της 201ης επετείου από τη σύ

Περισσότερα

Νέος πονικικός κώδικας ΚΟΚ

Από την 1η Μαΐου 2024, θα τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος 5090/2024, ο οποίος φέρνει σημαντικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα της Ελλάδας και σε ότι αφορά τους παραβάτες οδηγούς…

Περισσότερα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυκλών «γιορτάζει το Μάη» με την υποστήριξη της περιφέρειας

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυκλών «Η Νιόβη», «γιορτάζει το Μάη», την Κυριακή 12 Μαΐου, μέσα στα χρώματα κι αρώματα της φύσης, στον όμορφο χώρο του Καταγιάννη του Δήμου Σπάρτης.

Περισσότερα

Ευρωεκλογές εθνικής σημασίας

Η διαδικασία των Ευρωεκλογών αποτελεί παραδοσιακά μια εκλογική αναμέτρηση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μια διαδικασία την οποία οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τις εθνικές εκλογές.

Περισσότερα

Εορτή Ζωοδόχου Πηγής στην Παλαιά Eπισκοπή Τεγέας

Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας κατά την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή 10/5/2024

Περισσότερα

Συνελήφθη ένα άτομο για καταδικαστικό έγγραφο στην Μεσσήνη

Συνελήφθη, χθες (7.5.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 58χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα του βρέθηκε περίστροφο μ

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού: «Δίνεις χαρά και η χαρά είναι η επιβράβευσή σου» (vid)

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού και βραβευθέντος με το πρώτο Νόμπελ Ειρήνης, Ερρίκου Ντυνάν (8 Μαΐου 1828).

Περισσότερα

Πάσχα 2024 με δεκάδες χιλιάδες εκδρομείς στην Πελοπόννησο - Πόσα αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια

Δεκάδες χιλιάδες ήταν και φέτος οι επισκέπτες που επέλεξαν την Πελοπόννησο για τις εορτές του Πάσχα, σύμφωνα και με τα στοιχεία της Παραχωρησιούχου Εταιρείας ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ.

Περισσότερα

Σελίδες